Αποβολή εμβρύου: Πώς να στηρίξετε τη σύντροφο σας

αποβολή στήριξη συντρόφου

Μια από τις πιο επίδοξες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας άντρας είναι η αποβολή της συντρόφου. Μια γυναίκα αφού βιώνει μεγάλες αλλαγές, είτε σωματικές είτε συναισθηματικές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αυτή την περίοδο, πέρα από τη διαχείριση των δικών σας συναισθημάτων, είναι να μπορέσετε να τη στηρίξετε. Πώς όμως θα γίνει αυτό;

Επίδραση της αποβολής ενός εμβρύου στους άντρες

Οι άντρες βιώνουν διάφορα στάδια θλίψης όταν η σύντροφος αποβάλλει ένα έμβρυο. Συνήθως βιώνουν μια μεγάλη θλίψη. Αυτό επίσης αυξάνει τα επίπεδα του άγχους και τους οδηγεί να αναρωτιούνται σχετικά με το πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι. Πέρα όμως από αυτό, είναι η στιγμή που η σύντροφος σας θα σας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Πώς θα μπορέσετε να την στηρίξετε; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές.

αποβολή στήριξη

  1. Δείξτε στήριξη

Ακούστε χωρίς να κάνετε κριτική. Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε την κατάσταση. Μάθετε τι πρέπει να πείτε έπειτα από μια αποβολή. Για να στηρίξετε τη σύντροφο σας έπειτα από μια αποβολή, αφήστε την να το συζητήσει όσο θέλει. Είτε η στήριξη σας σχετίζετε με το να την ακούτε, είτε να την καθησυχάζετε, είτε απλά να είστε παρόν και να θρηνήσετε. Είναι σημαντικό για τη σύντροφο σας να γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί σε εσάς αυτή τη στιγμή.

  1. Αποφύγετε τη συζήτηση της αποβολής

Ο κανόνας είναι απλός. Μην αναφέρετε το θέμα της αποβολής. Όσο λιγότερο το συζητάτε, τόσο το καλύτερο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε, αφήνοντας πίσω μια επίπονη ανάμνηση. Αν δε θέλει η σύντροφος σας να το συζητήσετε, αποφύγετε να το αναφέρετε.

  1. Προτείνετε θετικές μεθόδους αντιμετώπισης

Για την αντιμετώπιση μιας αποβολής, οι θετικές μέθοδοι αντιμετώπισης είναι υγιεινές και για εσάς. Παραδείγματα είναι το περπάτημα, η γιόγκα, το ξεκίνημα μιας νέας δραστηριότητας, η γυμναστική. Αν βρείτε μια κοινή δραστηριότητα που θα αρέσει και στους δύο θα σας κάνει καλό. Επιπλέον, είναι ένα μια καλή περίοδος για να μιλήσετε για τα συναισθήματα που έχετε ο ένας για τον άλλο.

 

  1. Μην βιαστείτε για το διάστημα αποκατάστασης

Η αποκατάσταση χρειάζεται χρόνο και το διάστημα της διαφέρει στον καθένα ατομικά. Σε περίπτωση που προσπαθείτε να διαχειριστείτε μια αποβολή ενός εμβρύου μη βιαστείτε. Πάρτε και οι δύο το χρόνο σας για να διαχειριστείτε όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Στο τέλος, θα επανέλθετε δυνατότεροι.

αποβολή στήριξη σύντροφος

  1. Φροντίστε τις ανάγκες της συντρόφου σας

Το σώμα και το μυαλό σε μια γυναίκα βρίσκονται σε κατάσταση πένθους και απώλειας. Μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός για να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε την κατάλληλη στήριξη στη σύντροφο σας φροντίζοντας τις καθημερινές της ανάγκες, είτε είναι το φαγητό, είτε τα ψώνια στο σουπερμάρκετ. Η σύντροφος σας θα γνωρίζει ότι τη φροντίζετε.

  1. Μιλήστε με ανθρώπους

Γνωρίστε νέους ανθρώπους και μιλήστε μαζί τους. Αναζητήστε τη στήριξη τους. Μπορεί να είναι μέλη της οικογένειας και φίλοι που εμπιστεύεστε. Βγείτε συχνά έξω μαζί τους και κάντε όλοι μαζί δραστηριότητες. Προσπαθήστε να μην κάθεστε σπίτι όλη μέρα. Θα βοηθήσει τη σύντροφο σας να ξεχαστεί. Να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι σας. Πάντα θα υπάρχει βοήθεια από το κοντινό περιβάλλον.

  1. Ρωτήστε τη σύντροφο σας πώς νιώθει

Μπορεί να φαίνεται λίγο προφανές, αλλά είναι σημαντικό βήμα. Ρωτήστε τι θέλει να κάνετε ώστε να μπορέσετε να τη βοηθήσετε. Ίσως να είναι μπερδεμένη και να μη γνωρίζει ακριβώς πώς μπορεί να θέλετε να της σταθείτε. Συνεχίστε να ρωτάτε για τα συναισθήματα της και να τονίζετε ότι θα είστε δίπλα της για ό,τι χρειαστεί. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τη μια μέρα μπορεί να νιώσει καλά, αλλά την επόμενη να μην είναι. Είναι μια διαδικασία πένθους. Χρειάζεται ένα βήμα τη φορά.

Διαβάστε ακόμη:

Ανασφαλής άντρας: 3+1 τρόποι να το αποβάλετε από τη σχέση σας

Τι παρατηρείται όταν ένας άντρας αρχίζει να ερωτεύεται