Δουλειές του σπιτιού με το μωρό: 4+1 συμβουλές

δουλειές του σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού με ένα μωρό στο σπίτι μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά δεν είναι απίθανες. Δυστυχώς, δεν μπορούν να πηγαίνουν πάντοτε πίσω. Γι’αυτό το λόγο, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε επιτυχημένα τις δουλειές του σπιτιού. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, για να έχετε τελειώσει με τις δουλειές σας μέχρι το τέλος της μέρας.

  1. Κάντε μια λίστα

Τώρα που γνωρίζετε πώς είναι περίπου η ρουτίνα και η δική σας και του μωρού σας, μπορείτε πιο εύκολα να σκεφτείτε τι πρέπει και τι θέλετε να κάνετε μέσα στη μέρα σας. Μπορείτε να καταγράψετε όλα όσα θέλετε να κάνετε, προκειμένου να τα τσεκάρετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Μην ξεχνάτε ότι τώρα προσέχετε ακόμη έναν άνθρωπο, επομένως δε θα είστε σε θέση να κάνετε όσα κάνατε πριν γεννηθεί. Αφήστε κάποιο χρόνο ελεύθερο μέσα στη μέρα, σε περίπτωση που κάτι προκύψει. Μην γράψετε πολλά πράγματα που δεν είναι απαραίτητο, για να μην αγχωθείτε.

  1. Μοιράστε τις δουλειές με τον/την σύντροφο σας

Είναι πολύ λογικό με τον σύγχρονο ρυθμό ζωής, αλλά και την φροντίδα του μωρού ο ελεύθερος χρόνος για τις δουλειές του σπιτιού να είναι περιορισμένος. Γι’αυτό το λόγο, μπορείτε να μοιράσετε τις δουλειές με τον/την σύντροφο σας, προκειμένου να ξεμπερδεύετε με το καθάρισμα πιο γρήγορα.

δουλειές του σπιτιού άντρας

  1. Η ώρα που θα ξυπνήσετε

Γνωρίζοντας το πρόγραμμα του μωρού σας θα μπορέσετε να προγραμματίσετε τη μέρα σας πιο εύκολα. Αν το μωρό σας ξυπνάει πάντα γύρω στις 8, φροντίστε να ξυπνήσετε λίγο πιο νωρίς. Για τους περισσότερους οι πρωινές ώρες είναι και οι πιο παραγωγικές.

Το θετικό με το να ξυπνήσετε λίγο πιο νωρίς από το μωρό σας, είναι ότι θα έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, για να γυμναστείτε, να ετοιμαστείτε για τη μέρα σας, ό,τι αποφασίσετε εσείς. Αν είστε βραδινός ύπνος, αντιστρέψτε το πρόγραμμα σας και να κοιμηθείτε λίγο πιο αργά από το μωρό σας.

  1. Κάντε τις δουλειές σας την ώρα που θα παίζει

Τοποθετήστε το μωρό σας σε μια κουβέρτα σε ένα ασφαλές σημείο, ώστε να μπορείτε να το βλέπετε. Ή, μπορείτε να αφήσετε το μωρό σας στο πάρκο του. Στα μωρά αρέσει να παίζουν με άλλους και να αλληλοεπιδρούν μαζί τους, αλλά τους αρέσει να μαθαίνουν να παίζουν και μόνα τους. Αφήστε το να παίξει όσο εσείς κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Είναι ένας καλός τρόπος να μπορέσετε να ολοκληρώσετε και πιο άνετα τη λίστα σας.

δουλειές του σπιτιού με μωρό

  1. Αξιοποιήστε έξυπνα τον ύπνο του

Αξιοποιήστε έξυπνα τον χρόνο που κοιμάται μέσα στη μέρα. Είναι μια ευκαιρία να κάνετε τις δουλειές που δε χρειάζεται να κάνετε φασαρία, να παίξετε με τα άλλα παιδιά, ή ακόμη και να ξεκουραστείτε. Είναι μια ευκαιρία να γίνουν οι δουλειές του σπιτιού χωρίς περισπασμούς, αλλά και να πάρετε μια ανάσα και να δείτε τι μένει και τι ακόμη πρέπει να γίνει.

Συμβουλή:

Τώρα που έχετε ένα μωρό στο σπίτι, ο προγραμματισμός, όσο καλός και να είναι, δε σημαίνει ότι θα είναι πάντοτε πετυχημένος. Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας. Δεν πειράζει αν δεν καταφέρετε να ολοκληρώσετε μέσα σε μια μέρα όλα όσα θέλετε.

Διαβάστε ακόμη:

Δεύτερο παιδί στο σπίτι: Tips να προετοιμάσετε το πρώτο

Ασφάλεια μωρού: Πώς να προετοιμάσετε τον χώρο σας