Έρχεται ο μπέμπης: Τι να περιμένετε

μπέμπης κοιμάται

Έρχεται ο μπέμπης. Ή περιμένετε ή γεννήσατε αγοράκι. Αν και τα μωρά έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες για φροντίδα, τα αγόρια με τα κορίτσια έχουν κάποιες διαφορές, που αν έχετε κι άλλα παιδιά, ίσως τις παρατηρήσετε. Ποιες μπορεί να είναι αυτές;

  1. Προσοχή στην αλλαγή πάνας

Τα γεννητικά όργανα, καθώς και το ουροποιητικό σύστημα ανάμεσα στα δύο φύλα διαφέρει. Όταν αλλάζετε την πάνα σε ένα αγόρι, υπάρχει ο κίνδυνος να κατουρήσει κατά τη διάρκεια της αλλαγής. Αντίθετα με ένα κορίτσι, αυτά τα υγρά μπορούν να πάνε παντού. Το κόλπο; Μην αφαιρέσετε τελείως την πάνα πριν τυλίξετε την καινούρια.

μπέμπης αλλαγή πάνας

  1. Στύση σε μωρό

Ναι, σε ένα αγόρι μπορεί να εμφανιστεί από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ο μπέμπης σας το που λάβει τον έλεγχο του σώματος του, θα αρχίσει να θέλει να το εξερευνήσει. Δεν είναι απίθανο να νιώσει ευχαρίστηση από αυτό. Επομένως, μη σας φανεί περίεργο αν το παρατηρήσετε αυτό. Το μόνο που θα χρειαστεί να παρατηρήσετε είναι αν το κάνει για λόγους εξερεύνησης ή ενόχλησης. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε το δεύτερο, επικοινωνήστε άμεσα με τον παιδίατρο σας.

  1. Πιο εύκολο να τα ντύσετε

Συνήθως οι επιλογές για τα ρούχα για μικρά αγόρια είναι λιγότερες σε σχέση με τα κορίτσια. Επομένως, θα είναι μια πιο γρήγορη και πιο εύκολη διαδικασία να επιλέξετε ανάμεσα σε ρούχα και αξεσουάρ, καθώς θα είναι λιγότερο περίπλοκο για εσάς. Στο thebabycity.gr θα μπορέσετε να βρείτε μια ποικιλία από ρούχα για τις πρώτες μέρες του μωρού σας.

μπέμπης με σκουφάκι

  1. Λιγότερα προβλήματα με τα μαλλιά

Σε αντίθεση με τα ένα κορίτσι, συνήθως τα αγόρια χρειάζονται λιγότερο χρόνο για την περιποίηση των μαλλιών, αλλά και λιγότερα προϊόντα και αξεσουάρ. Λίγο χτένισμα κι έτοιμοι για τη βόλτα σας. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει, ίσως γίνουν πιο συχνές οι επισκέψεις στον κουρέα-κομμωτήριο.

Διαβάστε ακόμη:

Πατέρας και γιος: 3+1 μυστικά για πετυχημένη σχέση

Τοξικοί γονείς: 5+1 τρόποι να το αποφύγετε