Ανασφαλής άντρας: 3+1 τρόποι να το αποβάλετε από τη σχέση σας

ανασφαλής άντρας

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο ένας άντρας να νιώθει ανασφαλής μέσα σε μια σχέση. Λανθασμένες πεποιθήσεις και φόβοι τους κρατούν από την ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης από τον/την σύντροφο τους.  Αυτές οι ανασφάλειες δεν είναι πάντα λάθος του/της συντρόφου. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να αποβάλλετε την ανασφάλεια από την σχέση σας και να δημιουργήσετε μια περισσότερο υγιή σχέση.

  1. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι όλα περιστρέφονται από γύρω σας

Μια  εγωκεντρική οπτική θα σας κάνει να «μάχεστε» με πράγματα που δεν υπάρχουν. Αν ο/η σύντροφος σας δεν έχει όρεξη να βγει έξω, μην υποθέσετε ότι φταίτε εσείς για αυτό. Μπορεί να είχε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και να μην έχει καθόλου ενέργεια.

Σταματήστε να υπεραναλύετε κάθε λέξη που είπε ο/η σύντροφος σας και να είστε περισσότερο παρόντες στη στιγμή. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε τα υπόλοιπα σημάδια πίσω από τον τόνο της φωνής ή τη γλώσσα του σώματος. Όσο παθαίνετε εμμονή με τα κρυφά μηνύματα θα χάσετε το νόημα.

  1. Σταματήστε να εξαντλείτε ψυχολογικά τον εαυτό σας

Οι σκέψεις σας μπορεί να γίνουν είτε ο καλύτερος σας φίλος ή ο χειρότερος σας εχθρός. Η ποιότητα των σκέψεων σας μπορεί να έχει άμεση συνάφεια με την ποιότητα της σχέσης σας. Έχετε ποτέ κάνει αρνητικές σκέψεις όπως «Το ξέρω ότι θα με βαρεθείς μια μέρα» «Πώς γίνεται να με αγαπάει;» Αυτές οι σκέψεις απέχουν από την πραγματικότητα και έχουν να κάνουν περισσότερο με φόβο και ανασφάλεια. Με άλλα λόγια το πρόβλημα που σας απασχολεί δεν υπάρχει. Το εφηύρατε εσείς.

ανασφαλής άντρας ζευγάρι

  1. Σταματήστε να βλέπετε τα πράγματα άσπρα και μαύρα

Πώς αντιδράτε όταν κάποιος σας κατηγορεί για κάτι που νομίζετε ότι δε φταίτε εσείς; Θα απαντήσετε πως υπερασπίζεστε τον εαυτό σας. Επομένως, το να αντικρούσετε τον/την σύντροφο σας για οποιοδήποτε πρόβλημα, κατά πάσα πιθανότητα θα υπερασπιστεί τον εαυτό του/της. Αυτό απλά θα οδηγήσει σε καυγά, το αντίθετο από το να γίνετε παραγωγικοί και να επιλύσετε το πρόβλημα.

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, μην κουνήσετε κατευθείαν το δάχτυλο. Αντίθετα, προσεγγίστε τον/την σύντροφο σας με συμπόνια και κατανόηση. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα κανένας από τους δύο δεν έχει απόλυτο δίκιο ή άδικο. Συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

  1. Σταματήστε να παρανοείτε για τα πάντα

Ένας ανασφαλής άντρας ίσως αντιδράσει με αυτό τον τρόπο σε μια σχέση. Αποδεχτείτε το. Κι εσείς μιλάτε με άλλους από το αντίθετο φύλο, ή με ελκυστικά άτομα από το ίδιο φύλο. Επειδή είναι φίλοι δε σημαίνει ότι υπάρχει κάτι παραπάνω. Μην αρχίσετε να προκαλείτε σκηνές ζηλοτυπίας ή ότι να ψάχνετε το κινητό ή τα social media. Αυτό μπορεί να σας καθησυχάσει αν δείτε ότι δεν υπάρχει κάτι, αλλά είναι μια εθιστική και κακή συνήθεια, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας.

ανασφαλής άντρας κρίση

  1. Σταματήστε να αναβάλετε άβολες συζητήσεις

Ενώ οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις μπορεί να είναι αγχωτικές βραχυπρόθεσμα, μπορεί να δυναμώσουν τη δύναμη της σχέσης σας μακροπρόθεσμα. Αν αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της σχέσης σας χωρίς φόβο, θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά. Σταματήστε να κρύβετε πράγματα και σταδιακά θα αναπτύξετε εμπιστοσύνη, ώστε να μπορείτε να λέτε στον/στην σύντροφο σας ό,τι σας απασχολεί.

Διαβάστε ακόμη:

Τι παρατηρείται όταν ένας άντρας αρχίζει να ερωτεύεται

Συνήθειες που έχουν 7 επιτυχημένοι άνδρες