Σπαστά μαλλιά: 4+1 tips περιποίησης

σπαστά μαλλιά

Αν έχετε την τύχη να έχετε φυσικά σπαστά μαλλιά, ίσως προκαλείτε την ζήλια των γύρω σας. Τα φυσικά σπαστά μαλλιά έχουν όμορφο όγκο και δομή, δύο πράγματα που είναι λίγο δύσκολα στα υπόλοιπα είδη μαλλιών. Είτε τα αγαπάτε, είτε τα μισείτε, έχουν κι αυτά ανάγκη από περιποίηση.

Τα σπαστά μαλλιά δεν είναι τόσο ξηρά όσο τα σγουρά μαλλιά, ούτε τόσο ήπια στη μεταχείριση όσο τα ίσια μαλλιά. Γνωρίζοντας το είδος των μαλλιών σας θα μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για να τα διατηρήσετε απαλά και λαμπερά. Πώς θα το πετύχετε αυτό;

  1. Επιλέξτε ένα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά

Το υπερβολικό λούσιμο των σγουρών μαλλιών μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που χρειάζονται τα μαλλιά για να είναι υγιή και λαμπερά. Καθώς τα σγουρά και τα σπαστά μαλλιά είναι πιο ξηρά από τη φύση τους από τα ίσια μαλλιά, το λούσιμο μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για να τα καθαρίσουν χωρίς να αφαιρεθεί η ενυδάτωση. Όταν λούζεστε, επιλέξτε ένα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά που έχει ήπια και ενυδατική φόρμουλα.

λούσιμο σαμπουάν

  1. Χρησιμοποιήστε αρκετό conditioner

Αναζητήστε για ένα conditioner για σγουρά μαλλιά εμπλουτισμένο με ενυδατικά έλαια και άλλα ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη. Εφαρμόστε conditioner πριν και μετά το λούσιμο για να ξεμπερδέψετε τις μπούκλες σας. Τις μέρες που δε λούζεστε, ανανεώστε τις μπούκλες σας προσθέτοντας λίγο conditioner στο ντους.

  1. Βαθιά ενυδάτωση

Παραλείπετε το ντους σήμερα; Αναζητήστε για ένα λάδι μαλλιών που προσφέρει θρέψη για να διατηρήσετε απαλές και ενυδατωμένες τις μπούκλες σας χωρίς να χάνουν τον όγκο τους. Για επιπλέον ενυδάτωση, εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.

σπαστά μαλλιά μάσκα

  1. Διατηρήστε την ισορροπία ανάμεσα στην ενυδάτωση και την ενδυνάμωση

Όσο σημαντικό είναι να διατηρήσετε τα κυματιστά μαλλιά ενυδατωμένα, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τη δύναμη, τη δομή και την ελαστικότητα των μαλλιών σας. Όταν αναζητάτε προϊόντα για σπαστά μαλλιά, αναζητήστε για φόρμουλες που περιέχουν ζωτικά θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες μεταξιού. Αυτές οι φόρμουλες είναι γνωστό πως δυναμώνουν και καθορίζουν τα μαλλιά σας.

  1. Με το μαλακό η θερμότητα

Όσον αφορά τα μαλλιά, η θερμότητα ισούται με ξηρότητα και φθορά. Όπως έχουμε πει και πιο πάνω, τα σγουρά μαλλιά είναι πιο ξηρά από τη φύση τους. Αντί να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που λειτουργούν με θερμότητα για την περιποίηση των μαλλιών σας, βασιστείτε σε προϊόντα που λειτουργούν με αέρα, όπως ο αφρός των μαλλιών. Αν πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι μαλλιών, χρησιμοποιήστε μια φισούνα για να εξαπλωθεί η θερμότητα και αν μειωθεί η τριβή. Στο ντους, ξεβγάλτε στο τέλος τις άκρες με δροσερό νερό για να «κλειδώσετε» την υγρασία.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά; Κι όμως θα σας κάνει καλό

Γερά μαλλιά; Kérastase Nutritive Night Serum