Ρύθμιση θυρεοειδούς με φυσικό τρόπο

ρύθμιση θυρεοειδούς με φυσικό τρόπο

Ρύθμιση θυρεοειδούς με φυσικό τρόπο, ένα θέμα που αφορά μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ο θυρεοειδής, είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στο λαιμό και είναι ο αδένας «πλοίαρχος του μεταβολισμού». Όταν δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της υγείας σας, και ειδικότερα, το βάρος, την συναισθηματική σας κατάσταση και τα επίπεδα ενέργειας.

Από άγνωστες αιτίες τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορεί να αυξήσουν δραματικά τον κίνδυνο για παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη, άγχος, απώλεια μαλλιών, σεξουαλική δυσλειτουργία, υπογονιμότητα και μια σειρά άλλων συμπτωμάτων και προβλημάτων υγείας. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη ρύθμιση θυρεοειδούς με φυσικό τρόπο

Για να λειτουργήσει καλά ο θυρεοειδή σας δείτε τα παρακάτω:

1. Ιώδιο

200 μικρογραμμάρια ιώδιο (mcg) ιωδίου είναι μια λογική δόση για τη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του θυρεοειδούς. Αν το σώμα σας δίνει ενδείξεις ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί καλά, μπορεί να βοηθήσει εάν λαμβάνετε 06.25 – 12.05 χιλιοστόγραμμα (12.500 mcg) ιωδίου καθημερινά, για ένα με δύο μήνες και να δείτε αν αισθανθείτε καλύτερα. Μην πάρετε μεγαλύτερη δόση, εκτός εάν είστε υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας.

2. Ελαχιστοποίηση των περιττών χημικών τοξινών

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι συνθετικές  χημικές ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον, μπορεί να επιτεθούν στον θυρεοειδή ή απλά να μπλοκάρουν την παραγωγή των ορμονών του. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές τοξίνες έχουν παρόμοια χημική δομή με τις θυρεοειδικές ορμόνες και συγχέουν το ανοσοποιητικό σύστημα.  Άρα, καλό είναι να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση προϊόντων κουζίνας και φαγητών που έχουν χημικές τοξίνες.

3. Φαρμακευτική αγωγή

Εάν έχετε λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται και παρόλα αυτά ο θυρεοειδής σας συνεχίζει να μη λειτουργεί σωστά. Τότε η λύση είναι η συνθετική ορμόνη του θυρεοειδούς.  Κανείς δεν έχει ανακαλύψει έναν τρόπο για να κάνει το θυρεοειδή σας να λειτουργήσει κανονικά και πάλι. Η κατάσταση όμως αντιμετωπίζεται πλήρως, καθώς η ορμόνη υπάρχει διαθέσιμη σε χαπάκι και μπορεί να συμπληρωθεί ακριβώς όσο λείπει.

4. Ρύθμιση θυρεοειδούς με φυσικό τρόπο και προσοχή στην διατροφή και την αλληλεπίδρασή της με τη φαρμακευτική αγωγή

Οι παρακάτω τροφές δεσμεύουν το ιώδιο,  το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας. Μπορείτε να πάρετε το φάρμακο για το θυρεοειδή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας – απλά να είστε συνεπείς με το τι θα φάτε εκείνη τη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι καταναλώνετε τα παρακάτω τρόφιμα, αρκετές ώρες πριν ή μετά από το φάρμακο του θυρεοειδούς σας:

 • Φαγόπυρο
 • Λάχανο
 • Τρόφιμα εμπλουτισμένα με ασβέστιο, (χυμοί, δημητριακά, κλπ)
 • Κάρδαμο
 • Λάχανο
 • Φακή
 • Λιναρόσπορος
 • Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί, κρέμα γάλακτος, τυρί cottage, γιαούρτι)
 • Βρώμη
 • Σίκαλη
 • Σόγια (τόφου, γάλα σόγιας, πρωτεΐνη σόγιας, γιαούρτι σόγιας, κ.λπ.)

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο “Ρύθμιση θυρεοειδούς με φυσικό τρόπο”;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας αφορούν στο ALL ABOUT BEAUTY.