Adriene Mishler: Η «γκουρού» της yoga

Ήταν 2012, όταν η yoga instructor και ηθοποιός  Adriene Mishler ξεκίνησε να δημοσιεύει βίντεο στο Youtube με το όνομα «Yoga With Adriene, ως τμήμα ενός project με τον συνεργάτη της Chris Sharpe. Μέσα στα επόμενα χρόνια συνέχιζε να ανεβάζει βίντεο με τις κατηγορίες  «Yoga for Seniors», «Yoga for Skaters», «Yoga for Suffering», «Yoga for Core (and Booty!)», «Yoga for Diabetes», «Yoga for Weight Loss», «Yoga for a Dull Moment», «Yoga for Winter Blues», και πολλές άλλες. Στο πρόσφατο παρελθόν έκανε περιοδεία που πραγματοποιούσε μαθήματα γιόγκα μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Είναι η πιο δημοφιλής instructor στο YouTube, ενώ αποτελεί και brand ambassador της Adidas.

Η ανάπτυξη της γιόγκα την περίοδο της πανδημίας

Όταν ξέσπασε η πανδημία, η Adrien Mishler ήταν ήδη αρκετά δημοφιλής. Ωστόσο η δημοτικότητα της ανέβηκε. Τα βίντεο της, που κατά μέσο όρο είχαν 500.000 προβολές τη μέρα, ανέβηκαν σε 1,5 εκατομμύρια προβολές τη μέρα. Εκτιμάται ότι η net worth αξία της Adriene Mishler ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adriene Mishler (@adrienelouise)

Μια διαφορετική influencer

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει η ομάδα της Mishler, απορρίπτουν διαφημίσεις που ανέρχονται σε 250.000-500.000 δολλάρια το χρόνο. Η ίδια αρνείται να προβάλει διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των βίντεο της. Έχει εξειδικευμένα μαθήματα επί πληρωμή και ένα online T-shirt shop, ωστόσο, διατηρεί ένα αρκετά μεγάλο μέρος των βίντεο της δωρεάν.

Ο σκοπός της εξερεύνησης του εαυτού

Η κοινότητα «Yoga With Adriene», δεν αποτελεί ένα χώρο μίσους στα social media. Αντίθετα, προσφέρει ένα πλαίσιο ευγνωμοσύνης και αισιοδοξίας. Αν κάνετε scroll down στα βίντεο κάτω από μια όμορφη γυναίκα που φοράει κολάν και κάνει γιόγκα δε θα βρείτε αρνητικά ή σεξιστικά σχόλια. Όπως λέει κι η ίδια, αυτό συμβαίνει επειδή το YouTube επιτρέπει στους δημιουργούς να φιλτράρουν ορισμένες λέξεις. Ωστόσο, το θετικό κλίμα έχει αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό από μόνο του.

«Δημιουργούμε έναν χώρο που δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά ενθαρρύνει και τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, από το να κάνουν κάτι που απλά τους είπαν ότι είναι καλό για εκείνους». Αυτό που εννοούσε η Adriene Misher είναι ότι η φροντίδα του εαυτού δεν είναι αυτό που προβάλλεται από τις εταιρείες που πουλούν διάφορα προϊόντα. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια έδειξαν πως η λύση δεν είναι να κάνετε γιόγκα κάθε μέρα για δέκα λεπτά. Η Misher βλέπει τη γιόγκα ως ένα μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adriene Mishler (@adrienelouise)

Η αγάπη για τον εαυτό μέσω της γιόγκα

Όπως εξήγησε και η Adriene Misher σε συνέντευξη της, τα βίντεο της δεν αφορούν μόνο την αγάπη για τον εαυτό. Απορρίπτει την ιδέα του να κάθεται κανείς μπροστά στον υπολογιστή, απομακρύνεται από το σώμα του και γίνεται σαν αυτούς τους gamers που μπορεί να μη καταναλώσουν φαγητό και νερό για μέρες. «Όταν σκέφτομαι τη βιομηχανία της γιόγκα, ή τη βιομηχανία του wellness, σκέφτομαι μια κουλτούρα που σκόπιμα ή μη σκόπιμα στοχεύει στις αδυναμίες μας», δήλωσε η Mishler. Βλέπει τα βίντεο της ως μια ευχάριστη εναλλακτική. Σε ένα από τα βίντεο της μάλιστα, δείχνει στους viewers πώς να αγκαλιάζουν τον αυτό τους. Αυτή η κίνηση γίνεται αποδεκτή όταν καταλάβει κανείς πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αποξενωμένοι από τον εαυτό τους.

Τι κάνει την Adriene Misher τόσο ξεχωριστή;

Ο αυξημένος βαθμός της εμπάθειας της. Καταφέρνει να «μιλήσει» μέσα από την οθόνη σε αυτούς που την παρακολουθούν.  Η Mishler έχει απομακρυνθεί από την ιδέα της γιόγκα, ότι όλοι χρειάζονται βοήθεια με κάτι, και απέρριψε ότι μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους. Δηλαδή, τους κρυστάλλους, την τελειομανεία, το εγώ, τα ακριβά ρούχα και την ανταγωνιστικότητα. Απέρριψε ακόμη και το στούντιο. Το θετικό από το να διδάσκει από το YouTube είναι ότι προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν ειρήνη με τον εαυτό τους. Μακριά από τάξεις, από άλλους μαθητές από κοινό και την επίβλεψη από δάσκαλο. «Ποιος είσαι στην πραγματικότητα όταν δεν παρακολουθούν οι άλλοι;»

Διαβάστε ακόμη:

Rabia Ghoor: Η 20χρονη beauty leader που βραβεύτηκε από το Forbes

Βάσια Καλαντζή: Όταν γεμίζεις με αυτό που κάνεις η επιτυχία είναι δεδομένη