Βάσια Καλαντζή: Όταν γεμίζεις με αυτό που κάνεις η επιτυχία είναι δεδομένη

Βάσσια Καλαντζή

Η Βάσια Καλαντζή γνωρίζει καλά τι σημαίνει να εξελίσσεσαι σε έναν επαγγελματικό χώρο. Από τις σπουδές στο interior design, μεταπήδησε στον χώρο των media και πιο συγκεκριμένα στα περιοδικά.

της Μαρίας Σαρίκα 

«Από μικρή μου άρεσε πάρα πολύ να διακοσμώ το σπίτι. Μου άρεσε η αισθητική, μου άρεσε να διαβάζω βιβλία Ιστορίας της Τέχνης. Στα πολλά ταξίδια που έκανα το πρώτο που μου άρεσε πάντα ήταν να βλέπω τους χώρους. Έτσι, μου κέντρισε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με το interior design».

H Βάσια Καλαντζή αποτελεί μια γυναίκα με μεγάλη επαγγελματική σταδιοδρομία. Έπειτα από τις σπουδές της στο interior design, μεταπήδησε στον χώρο των media, και πιο συγκεκριμένα στων περιοδικών επίπλων. Έπειτα από τριβή χρόνων στα περιοδικά, η καριέρα της συνέχισε να αποτελεί ανοδική πορεία, με τη μετάβαση της στη θέση της brand Ambassador της Ελλάδας στην εταιρεία επίπλων Pedrali. 

Όσοι έχουν εργαστεί στον χώρο το media γνωρίζουν ότι είναι ένας ιδιαίτερος και απαιτητικός χώρος. Το ίδιο τονίζει και η Βάσια Καλαντζή. Έχετε εργαστεί για μεγάλα περιοδικά επίπλων. Τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία στα media;

«Θεωρώ ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της ζωής, που είχαν να κάνουν με δύσκολες συνθήκες που έχουν τα media. Το να επιβιώσεις όλα αυτά τα χρόνια που επιβίωσα εγώ, να πάρω πολλά μαθήματα πώς να διαχειρίζομαι τους ανθρώπους, πώς να διαχειρίζομαι την άρνηση. Αποκόμισα τεράστιες δημόσιες σχέσεις, γνωριμίες με ανθρώπους, έμαθα πολύ καλά όλο μου το πελατολόγιο. Με βοήθησε να μπορέσω να αναλάβω την αντιπροσωπεία μιας τεράστιας εταιρίας όπως η Pedrali, να με εμπιστευτούν, αλλά και αυτοί ήξεραν ότι είχα αυτές τις δυνατότητες και δεύτερον να γνωρίζω όλο αυτόν τον κόσμο που με βοηθάει πάρα πολύ στις δημόσιες σχέσεις που κάνω».

Βάσσια Καλαντζή

 

 

Η συνεργασία με την εταιρεία Pedrali

Αυτή την περίοδο, η Βάσια Καλαντζή συνεργάζεται με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επίπλων, την Pedrali. «Αυτή την περίοδο είμαι brand ambassador της εταιρείας Pedrali, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες που αντιπροσωπεύω εδώ στην Ελλάδα, που έχει έπιπλα κυρίως στο κομμάτι των επαγγελματικών χώρων, των δημοσίων χώρων. Γενικά ασχολούμαι με τις δημόσιες σχέσεις. Σαν αντιπρόσωπος της Pedrali ασχολούμαι με το δίκτυο των πωλήσεων».

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την εταιρεία Pedrali για να συνεχίσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία ανέφερε: «Την επέλεξα και με επέλεξαν θεωρώ γιατί έχουμε κοινό όραμα. Θαύμασα πάρα πολύ το ότι είναι πάρα πολύ μπροστά. Ακολουθούν όλες τις τάσεις του design, είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία. Διαθέτει τεράστια κονδύλια στη διαφήμιση, είναι μέσα στα social. Με στήριξε πάρα πολύ στο νέο μου αυτό ξεκίνημα με φοβερές γνώσεις. Ήρθαν και με αγκαλιάσανε πάρα πολύ, κάτι που δεν το βίωσα τα προηγούμενα χρόνια τα επαγγελματικά. Αυτή η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με βοήθησε να αναπτύξω ακόμη περισσότερο κάποια προτερήματα που είχα και να ξεπεράσω την αρχική μου ανασφάλεια αν μπορώ να τα καταφέρω. Νομίζω ότι έχει να κάνει με όλους μου τους συνεργάτες και τους ιδιοκτήτες της Pedrali που τους ευχαριστώ ιδιαίτερα».

Βάσσια Καλαντζή

Η διαφορετική αντιμετώπιση στον επαγγελματικό χώρο

Οι έμφυλες διακρίσεις ακούγεται ότι εδώ και καιρό ότι πραγματοποιούνται στο χώρο εργασίας. Είχε δεχτεί ποτέ διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με άλλους συναδέλφους επειδή ήταν γυναίκα;

«Ο ανταγωνισμός είναι έννοια σύμφυτη με τη φύση του ανθρώπου. Ιδιαίτερα όμως στο εργασιακό περιβάλλον όπως ο χώρος των media, εκδηλώνεται πιο έντονα και συχνά με ακόμα πιο ώμο τρόπο. Για τις γυναίκες το φαινόμενο είναι ακόμα πιο σκληρό, γιατί για να επιβιώσουν και να εξελιχθούν πρέπει να αποδείξουν την αξία τους διπλά και τριπλά σε σχέση με το άλλο φύλο. Το παράδοξο όμως που παρατηρείται είναι ότι ο ανταγωνισμός δεν αναπτύσσεται μόνο ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, αλλά και ανάμεσα σε γυναίκες με γυναίκες. Για κάποιο λόγο μάλιστα πολλές γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιθετικές με άλλες γυναίκες, ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι υποστηρικτικές. Βίωσα και εγώ αντίστοιχες συμπεριφορές, αλλά αυτό ήταν και το βασικό μου κίνητρο για να καταλάβω τις δυνάμεις μου».

Η Βάσια Καλαντζή δεν παρέλειψε να δώσει κάποια συμβουλή σε μια γυναίκα που μπορεί να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση στον επαγγελματικό της χώρο: «Νομίζω ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται όταν δεν είναι σε προστατευόμενο περιβάλλον. Εκεί καταλαβαίνει τις δυνάμεις του. Εγώ κατάλαβα ότι έχω δυνατότητες για επαγγελματική εξέλιξη μέσα από όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες του χώρου των media. Η συμβουλή που δίνω σε μια γυναίκα σήμερα που ίσως βιώνει το ίδιο είναι να εργάζεται με πάθος και επαγγελματική συνέπεια και να μην φεύγει από τους στόχους της. Θέλει προσπάθεια , πείσμα και επιμονή».

Βάσσια-Καλαντζή

 

Μητρότητα και καριέρα

Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία, η Βάσια Καλαντζή απέκτησε και μεγάλωσε μια υγιή οικογένεια. Ήταν εύκολο να συνδυάσει μητρότητα, επαγγελματική καταξίωση και οικογένεια; «Η μητρότητα με την επαγγελματική καταξίωση και την καριέρα ήταν παράλληλα, γιατί επειδή έκανα πολύ μικρή παιδιά μεγάλωσαν τα παιδιά μου κι εγώ μαζί. Θεωρώ ότι η επιτυχία είναι μια γυναίκα να μην αφήσει την καριέρα της για τη μητρότητα, ούτε να αφήσει όμως τη μητρότητα για την καριέρα. Θα πρέπει αυτά τα δύο να συνδυαστούν όσο καλύτερα γίνεται. Εγώ θεωρώ ότι όταν τα συνδυάσεις σωστά, έχουν επιτυχία».

Τι θα συμβούλευε σε μια σύγχρονη γυναίκα που προσπαθεί να συνδυάσει και καριέρα και οικογένεια;

«Να βρίσκει λίγο χρόνο να αφιερώνει στον εαυτό της. Δηλαδή πραγματικά θεωρώ ότι ένα «λάθος» που έκανα εγώ είναι ότι έπρεπε να βρίσκω μια μέρα της εβδομάδας, έστω μια ώρα να κάνω τη γυμναστική μου, να ασχοληθώ λίγο με τον εαυτό μου, να χαλαρώσω. Η κατανομή του χρόνου ήταν πάντα υπέρ των παιδιών μου και της δουλειάς μου και όχι υπέρ του εαυτού μου. Αν δηλαδή τώρα θα συμβούλευα μια κοπέλα η οποία είναι σε μια νεαρή ηλικία, ότι αν μπορέσει και καταφέρει να κάνει παιδιά και να έχει και καριέρα να βρίσκει λίγο χρόνο για τον εαυτό της, να γυμνάζεται, να χαλαρώνει. Δε σου λέω να διασκεδάζει, γιατί αυτό εννοείται ότι πρέπει να διασκεδάσει, αλλά να βρει να κάνει πράγματα και για τον ίδιο της τον εαυτό».

Και μια συμβουλή για τις νέες γυναίκες που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους;

«Θα δώσω τη συμβουλή που δίνω και στην κόρη μου, γιατί έχω μια κόρη 20 χρονών. Να ακολουθήσει το όνειρο της, να σπουδάσει αυτό που της αρέσει, κι αν ακόμη δεν είχε την τύχη να μπει στο πανεπιστήμιο, να εξελίξει αυτό που θέλει και να ακολουθήσει το όνειρο της. Να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Δηλαδή, όταν γεμίζεις με αυτό που κάνεις η επιτυχία είναι δεδομένη. Και φυσικά να έχουν στόχους. Γιατί χωρίς στόχους δεν μπορείς να έχεις εξέλιξη. Και να συνεχίζουν να μαθαίνουν, να εκπαιδεύονται και να έχουν μόρφωση.  Οι γνώσεις να είναι σφαιρικές. Να έχουνε παιδεία, κουλτούρα. Θεωρώ ότι η διαφορετικότητα και η επιτυχία έρχεται όταν την έχεις σφαιρικά, δηλαδή να μπορείς να σταθείς σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη:

Rabia Ghoor: Η 20χρονη beauty leader που βραβεύτηκε από το Forbes