Πρώτο ραντεβού: Συμβουλές να το απογειώσετε

πρώτο ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού αποτελεί πάντοτε μια πρόκληση. Πώς θα πάει; Θα πάει καλά; Θα είναι εφιάλτης; Σίγουρα θα έχετε άγχος, ειδικά αν το πρόσωπο που θα βγείτε σας ενδιαφέρει πολύ ή αν έχετε καιρό να βγείτε πρώτο ραντεβού. Όπως και να έχει, παρακάτω θα βρείτε μερικά μικρά tips για να έχετε ένα απολαυστικό ραντεβού και να δείξετε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

  1. Μην περιπλέκετε τις καταστάσεις

Το πρώτο ραντεβού με ένα πρόσωπο που γνωρίζετε ελάχιστα έως καθόλου είναι γεμάτο αβεβαιότητα. Μην κάνετε τις καταστάσεις πιο περίπλοκες προσπαθώντας να κανονίσετε ένα τέλειο ρομαντικό δείπνο ή σχεδιάζοντας όλο το ραντεβού. Αντίθετα, κρατήστε τα πράγματα απλά. Ένας καφές ή ένα χαλαρό ποτό ή κρασί σε μια κεντρική τοποθεσία θα δείξει ότι θέλετε να περάσετε χρόνο με αυτό το άτομο. Αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αυθορμητισμό και αυτός ο καφές να καταλήξει σε ένα γεύμα.

πρώτο ραντεβού καφές

  1. Αφήστε για λίγο τα κινητά στην άκρη

Μπορεί να ξεκινήσατε να μιλάτε online, αλλά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνετε εκεί. Η ανταλλαγή μηνυμάτων σας δίνει μια αίσθηση για τον άνθρωπο που πρόκειται, αλλά αν θέλετε να γνωριστείτε καλύτερα θα πρέπει να προσέξετε κι άλλα πράγματα. Οι εκφράσεις του προσώπου, η γλώσσα του σώματος και ο τόνος της φωνής είναι αρκετά σημαντικοί. Γνωρίστε αυτά τα χαρακτηριστικά και επικεντρωθείτε στο πρόσωπο που έχετε μπροστά σας. Επιπλέον, είναι αγένεια αν είστε απασχολημένοι με το κινητό σας ή το κοιτάτε συνεχώς.

  1. Κάντε ερωτήσεις

Σίγουρα θα θέλετε να μιλήσετε για το εαυτό σας, ώστε να αναδείξετε τον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντα σας. Στην πραγματικότητα, αν απασχοληθείτε κυρίως με αυτό, θα στείλετε τα λάθος σημάδια. Από την άλλη, δε γίνεται να αφήσετε το ραντεβού σας να κατευθύνει όλη τη συζήτηση. Και τα δύο θα οδηγήσουν σε αποτυχία. Το μυστικό είναι να ακούτε με προσοχή και να απαντήσετε με τις κατάλληλες ερωτήσεις η σχόλια. Ένα παράδειγμα αποτελεί: «Α, ώστε πήγες Erasmus στην Ισπανία. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;»

ραντεβού καφές

  1. Κάντε μια καλή πρώτη εντύπωση

Οι πρώτες εντυπώσεις μετρούν. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για κάποιον για να σχηματίσει μια εντύπωση βασιζόμενοι στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά. Ένας καλός τρόπος για να σχηματίσετε μια καλή πρώτη εντύπωση είναι να χαμογελάσετε. Το χαμόγελο είναι μια από τις βασικές συνήθειες των συμπαθητικών ανθρώπων, αποτελεί σημάδι χαράς και είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται. Χαμογελώντας παραπάνω, όχι μόνο θα νιώθετε καλύτερα, αλλά θα μεταδίδετε θετική ενέργεια στους γύρω σας. Και θέλουμε αυτού του είδους την ενέργεια.

Επιπλέον, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ντυθείτε ωραία, αλλά μείνετε πιστοί στο καθημερινό σας στυλ. Είναι σημαντικό να ντυθείτε ανάλογα με την περίσταση. Δε θα πηγαίνατε για έναν απλό καφέ με κοστούμι, ούτε σε ένα cocktail party με φόρμες.

ραντεβού κοπέλες

  1. Να είστε αληθινοί

Ένα άλλο κλισέ, όμως αρκετά σημαντικό. Τα ραντεβού στην εποχή μας είναι αρκετά αγχωτικά. Ίσως πάντα να ήταν. Πολλές φορές μπορεί να δημιουργείται μέσα μας η ανάγκη για «νίκη» και η δημιουργία καλής εντύπωσης στους άλλους, αντί να δείξουμε την καλή πλευρά του εαυτού μας και να απολαύσουμε τη στιγμή.

Ένα πρώτο ραντεβού δεν έχει νικητές και χαμένους. Το πρώτο ραντεβού περιλαμβάνει να βρείτε κάποιον/κάποια να δεθείτε και να νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο. Κάποιον/κάποια που θα μπορείτε να κάνετε ο ένας τον άλλο χαρούμενους. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν είστε αληθινοί στον εαυτό σας και αφήνετε την αυθεντικότητα σας να λάμψει.

Διαβάστε ακόμη:

Υγιείς σχέσεις: 5+1 μυστικά να τις αποκτήσετε

Τι παρατηρείται όταν ένας άντρας αρχίζει να ερωτεύεται