Εργαζόμενη γυναίκα: Πώς να γίνετε πετυχημένη στη δουλειά σας

Η σύγχρονη γυναίκα είναι σκληρά εργαζόμενη. Πολλές φορές υπάρχει η περίπτωση να αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια στη δουλειά της. Πολλές φορές, μπορεί να θέσει η ίδια στον εαυτό της αυτά τα εμπόδια. Είναι σημαντικό για μια εργαζόμενη γυναίκα, ή ακόμη και ένας άντρας να θέτουν τα όρια τους και να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις όποιες δυσκολίες θα προκύψουν. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε αυτά τα εμπόδια και να είστε πετυχημένη στη δουλειά σας.

  1. Μην αφήσετε τις διακοπές να σας παρασύρουν

Δώστε προσοχή στις λέξεις και φράσεις που μπορεί να μειώνουν το πόσο σημαντικές είστε στην εταιρεία-επιχείρηση ή σας υποβαθμίζουν. Το πιο σημαντικό είναι να ολοκληρώνετε αυτό που λέτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σταματήσετε τους άλλους από το να σας διακόπτουν. Ο πιο απλός και πιο αποτελεσματικός παρατηρήθηκε από την Kamala Harris στο debate με τον Mike Pence όταν απλά είπε «Μιλάω».

  1. Η τελειομανία μπορεί να είναι κουραστική

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την κριτική, κάνετε μεγάλες προσπάθειες να είστε σε όλα τέλειες. Παθαίνετε εμμονή με την κάθε λεπτομέρεια, σε εξαντλητικό βαθμό, κάνοντας και ελέγχοντας συνέχεια τα ίδια tasks, συνήθως αναζητώντας έγκριση, εκτίμηση και αναγνώριση. Αντί να σας δίνει ευχαρίστηση, αυτή η τελειομανία οδηγεί σε αυξημένο άγχος, μείωση της διασκέδασης, αλλά και χαμένες ευκαιρίες. Αποδεχτείτε ότι δεν γίνεται να είναι τα πάντα τέλεια.

εργαζόμενη γυναίκα calendar

 

  1. Μην παρασύρεστε από το «σύνδρομο της κορώνας»

Το «σύνδρομο της κορώνας», ή αλλιώς tiara syndrome, περιλαμβάνει να περιμένετε από τους άλλους να σας παρατηρήσουν και να τοποθετήσουν μια κορώνα στο κεφάλι σας. Σε έναν αξιοκρατικό κόσμο θα μπορούσε να γίνει αυτό, αλλά δε ζούμε σε έναν τέτοιο. Να είστε ταπεινές αλλά να έχετε αυτοπεποίθηση. Μη φοβάστε να προβάλλετε τον εαυτό σας, τη δουλειά και τα κατορθώματα σας.

Το να είστε υπερβολικά ταπεινές μπορεί να σας κοστίσει. Το να μην προβάλετε τα κατορθώματα σας μπορεί να σας στοιχίσει στην καριέρα σας. Όσοι παίρνουν εύσημα για τα κατορθώματα τους επιβραβεύονται με bonus και προαγωγές. Όσοι έχουν το θάρρος να ζητήσουν να αναλάβουν νέες ευκαιρίες και projects, είναι αυτοί που θα τους προτιμήσουν πρώτους.

εργαζόμενη γυναίκα

 

  1. Μη φοβηθείτε να δείξετε την ευάλωτη σας πλευρά

Η ευάλωτη πλευρά μπορεί να προκαλέσει εμπιστοσύνη και σεβασμό. Ως ηγέτες, αν δείξετε και την ευάλωτη σας πλευρά σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται να κρύψετε την αβεβαιότητα ή τη συναισθηματική σας έκθεση. Αν προσέχετε τις πράξεις σας συνεχώς, δε θα δείχνετε αληθινοί.

  1. Μάθετε τη δύναμη του όχι

Τις περισσότερες φορές, η πίεση που μπορεί να έχετε συνδέεται με τις φορές που δεν λέτε όχι. Πριν πείτε το ναι, σκεφτείτε τον εαυτό σας σε αυτή τη θέση. Θα ανακουφιζόσασταν ή θα ήσασταν πιο παραγωγικοί αν λέγατε όχι; Αν η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι, τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Δε χρειάζεται να λέτε σε όλα ναι αν θέλετε να είστε μια πετυχημένη εργαζόμενη γυναίκα.

εργαζόμενη γυναίκα καφέ

 

  1. Δεν αξίζει να τσακώνεστε για ορισμένα πράγματα

Το να αγνοήσετε τοξικές πηγές ή τοξικούς συναδέλφους μπορεί να φαίνεται μια ασφαλής λύση, αλλά μπορεί να σας επηρεάσει ψυχολογικά. Το να εμπλέκεστε συνεχώς σε διαφωνίες, το ίδιο. Αντίθετα, διατηρείστε την ενέργεια σας για τις μάχες που έχουν πραγματικά σημασία.

εργαζόμενη γυναίκα meeting

 

  1. Διαφωνήστε χωρίς να προκαλέσετε καυγά

Μη φοβηθείτε να εκφράσετε τη γνώμη σας, ακόμη κι αν είναι διαφορετική από των υπόλοιπων. Ωστόσο, το να προκαλείτε συνεχώς καυγάδες, μπορεί να λειτουργήσει εναντίων σας. Δώστε έμφαση στους μεγαλύτερους σας στόχους και βρείτε λύση στα προβλήματα σας μέσω τις διαπραγμάτευσης. Η τήρηση μιας κριτικής στάσης μπορεί να δείχνει συμβιβασμό, αλλά έχει καλύτερα αποτελέσματα από το να εμπλέκεστε σε καυγάδες.

  1. Αναγνωρίστε ότι είστε αρκετή

Όταν το καταλάβετε αυτό, όχι μόνο θα έχετε καλύτερη συμπεριφορά προς τους άλλους, αλλά και προς τον εαυτό σας. Μειώστε τα τοξικά συναισθήματα εναντίων σας. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να ζητήσω αύξηση: 5+1 συμβουλές

Πώς να έχω αυτοπεποίθηση: 5+1 tips