Συνταγή για κοτόπουλο; Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια

στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια

Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια. Το κοτόπουλο αποτελεί ένα από τα πιο πρακτικά είδη κρέατος που υπάρχουν, καθώς αρέσει σχεδόν στους περισσότερους που τρώνε κρέας. Οι συνταγές και οι ιδέες είναι πάρα πολλές. Ωστόσο, ακόμη και το κοτόπουλο μπορεί κάποια στιγμή να το βαρεθείτε, ή να ξεμείνετε από ιδέες. Τι θα λέγατε για μια συνταγή για στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, λευκό κρασί και θυμάρι;

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, κρύα
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

stithos-kotopoulo-me-manitaria

Εκτέλεση:

  • Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα.
  • Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο.
  • Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Πηγή: mednutrition.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα με σολομό και πορτοκάλι

Υγιεινές προτάσεις για φαγητό στις διακοπές