Μασάζ προσώπου; Πώς να κάνετε μόνοι σας

μασάζ προσώπου

Αν έχετε κάνει ποτέ μασάζ προσώπου, θα γνωρίζετε τα οφέλη που μπορεί να έχει στην επιδερμίδα, αλλά και τη λάμψη που θα ακολουθήσει μετά από αυτό. Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένας τρόπος για να έχετε λαμπερή επιδερμίδα με νεανική όψη χωρίς να προχωρήσετε σε κάποια θεραπεία προσώπου; Ναι, μπορείτε να το πετύχετε με μασάζ.

Γνωρίζατε ότι το πρόσωπο αποτελείται από 42 μύες; Ένα μασάζ προσώπου είναι μια μορφή άσκησης για αυτούς. Η άσκηση βοηθά το σώμα με πολλούς τρόπους. Ένα μασάζ προσώπου μπορεί να βοηθήσει τους μύες να χαλαρώσουν και να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, μειώνεται η εμφάνιση των ρυτίδων, είναι πιο εύκολο για την επιδερμίδα να επανέλθει, μειώνονται οι πόροι και η ακμή.

Το μασάζ προσώπου είναι αρκετά δημοφιλές στην Αγιουβέρδα, από τα αρχαία χρόνια, ενώ η δημοτικότητα του έχει αρχίσει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι, για τους ίδιους λόγους κάνουν γιόγκα προσώπου. Το μασάζ προσώπου όχι μόνο βοηθά την επιδερμίδα σας, αλλά έχει και χαλαρωτικές ιδιότητες στο νευρικό σύστημα. Συμβάλλει επίσης στη μείωση του άγχους. Έπειτα από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά, ένα μασάζ προσώπου με ένα λάδι προσώπου θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Πάμε να δούμε πώς θα το κάνετε;

μασάζ προσώπου μύτη

 

Τεχνική για να κάνετε μασάζ προσώπου

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να έχετε κάποια εργαλεία όπως ένα serum, ή ένα λάδι για μασάζ προσώπου. Μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε μασάζ με τα χέρια σας. Παραδοσιακά, όλα τα μασάζ από την Αγιουβέρδα γίνονται με τα χέρια. Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο εργαλείο για μασάζ, όπως ένα jade roller αν σας βολεύει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες τεχνικές που θα σας βολεύουν, όπως η κίνηση με κυκλικές κινήσεις. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, προσέξτε να μην ασκήσετε πολύ πίεση.

Πάμε να δούμε μερικά από τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε αν είστε αρχάριοι:

 1. Καθαρίστε το πρόσωπο σας με ένα σαπούνι καθαρισμού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρά χέρια και εξοπλισμό.
 2. Επιλέξτε ένα serum για το πρόσωπο ή ένα λάδι που θα ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Πριν επιλέξετε, δοκιμάστε το στο χέρι ή τον καρπό σας για να βεβαιωθείτε ότι δε θα έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση.
 3. Εφαρμόστε το λάδι ή το serum στο πρόσωπο σας. Ταμπονάρετε το πρόσωπο σας με τα δάχτυλα σας για να ενεργοποιήσετε τους μύες του προσώπου σας. Μπορείτε ακόμη να ασκήσετε λίγη πίεση σε κάθε περιοχή του προσώπου σας.
 4. Χρησιμοποιήστε τον δείχτη και το μεσαίο δάχτυλο για να κάνετε κυκλικές κινήσεις από το μέτωπο μέχρι τα μάγουλα σας.
 5. Κάντε ήπιες κυκλικές κινήσεις κάτω από τα μάτια σας από μέσα προς τα έξω. Με παρόμοια κίνηση, κάντε το ίδιο και στην περιοχή των φρυδιών.
 6. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλο σας, εφαρμόστε μικρή πίεση από το μάγουλο προς τους μύες των ζυγωματικών με ανοδική κίνηση.
 7. Για τους λεμφικούς ιστούς, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε μασάζ κάτω από τον λοβό του αυτιού, ακολουθώντας καθοδική κίνηση από το λαιμό προς το οστό της κλείδας.
 8. Μπορείτε ακόμη να κάνετε μασάζ με πίεση σε σημεία του σώματος σας για χαλάρωση, μείωση του άγχους, καλύτερο ύπνο και ανακούφιση από την πίεση της ημέρας. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα σημεία:
 • Στο κέντρο του μετώπου
 • Ανάμεσα στα φρύδια
 • Στο πλάι του μετώπου κοντά στους κροτάφους
 • Μπροστά από τον τράγο (το μπροστινό μέρος στο άνοιγμα του αυτιού)
 • Κάτω από τους λοβούς των αυτιών
 • Ανάμεσα στη μύτη και το άνω χείλος (στο κέντρο)
 • Κάτω από τα μάτια
 • Στο σημείο που το ρουθούνι συνδέεται με το πρόσωπο

μασάζ προσώπου συμβουλές

 

Συμβουλές

 1. Μπορείτε να ασκήσετε ήπια πίεση 5-10 φορές
 2. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μασάζ με μονόδρομη κίνηση. Μπορείτε να επαναλάβετε το κάθε βήμα 3-5 φορές

Μπορείτε να ενσωματώσετε αυτές τις κινήσεις στην πρωινή ή βραδινή σας skincare ρουτίνα για περίπου 5-10 λεπτά για να νιώσετε πιο χαλαροί και ήρεμοι.

Μπορείτε να ενσωματώσετε αυτές τις κινήσεις στην πρωινή ή βραδινή σας skincare ρουτίνα για περίπου 5-10 λεπτά για να νιώσετε πιο χαλαροί και ήρεμοι.

Διαβάστε ακόμη:

Ακμή στην πλάτη: 4+1 τρόποι αντιμετώπισης

Κόκκινα χείλη: 6+1 Συμβουλές για να τα απογειώσετε