Πλαστική χειρουργική στο στήθος: Επέμβαση αυξητικής

πλαστική στήθος

Η πλαστική χειρουργική στο στήθος με στόχο την αυξητική του, είναι ένα είδος επέμβασης που πραγματοποιείται για να μεγαλώσει ή να φέρει συμμετρία στο στήθος. Η αυξητική στο στήθος μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με λιπομεταφορά από τη μια περιοχή του σώματος στην άλλη, είτε με την χειρουργική τοποθέτηση ενθεμάτων.

Οι υποψήφιοι συνήθως επιθυμούν να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους είτε για να αποκτήσουν μεγαλύτερο μέγεθος στήθους, είτε γιατί το στήθος τους έχει χάσει τον όγκο του εξαιτίας διάφορων λόγων. Μερικοί από αυτούς είναι:

Άλλοι υποψήφιοι για την πλαστική χειρουργική στο στήθος είναι αυτοί που επιθυμούν να επαναφέρουν την ισορροπία των σωματικών τους αναλογιών. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει μικρότερο στήθος και μεγαλύτερους γοφούς μπορεί να επιθυμεί να αυξήσει το στήθος του. Όσοι έχουν ασύμμετρο στήθος μπορεί να επιθυμούν να φέρουν σε ισορροπία τους μαστούς τους, και πιο συγκεκριμένα μέσω τη μέθοδο της αυξητικής. Στους υποψηφίους συγκαταλέγονται και όσοι δεν αυξήθηκε το στήθος τους σύμφωνα με το αναμενόμενο.

Ένας υποψήφιος για να προχωρήσει σε μια επέμβαση του στήθους, θα πρέπει να έχει πλήρως ανεπτυγμένο στήθος.

πλαστική στήθος αυξητική

Πώς λειτουργεί η αυξητική στήθους;

Στην αυξητική στήθους, ένα ένθεμα ή λίπος από το σώμα σας τοποθετείται χειρουργικά πίσω από κάθε μαστό. Τα ενθέματα τοποθετούνται είτε πίσω από τους μύες του στήθους, είτε πίσω από τον ιστό του φυσικού στήθους. Αυτό μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους κατά ένα cup ή και περισσότερο.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ένθεμα με τη μορφή δακρύου ή ένα στρογγυλό ένθεμα. Το υλικό του ενθέματος λειτουργεί για να ενισχύσει το μέγεθος του στήθους, καθώς και να δώσει σχήμα στις περιοχές που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούταν «κενές».

Προσοχή: Να έχετε στο νου σας ότι η αυξητική στήθους δεν είναι η ίδια επέμβαση με την ανόρθωση στήθους. Η ανόρθωση του στήθους λειτουργεί για να διορθωθεί η χαλάρωση.

Τα ενθέματα για την πλαστικής το στήθος είναι μαλακά και εύπλαστα κελύφη σιλικόνης και περιέχουν είτε φυσιολογικό ορό, είτε σιλικόνη.

πλαστική στήθος αυξητική ενθέματα

Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών;

Η αυξητική στήθους μπορεί να εμφανίσει μερικές παρενέργειες. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

  • Ιστός ουλής που μπορεί να επηρεάσει το σχήμα του ενθέματος του στήθους
  • Πόνος στο στήθος
  • Μόλυνση
  • Αλλαγές στη θηλή και την αίσθηση του στήθους
  • Αλλαγή στη θέση του ενθέματος
  • Διαρροή του ενθέματος

Η διόρθωση αυτών των επιπλοκών ίσως χρειαστεί κάποια ακόμη επέμβαση, είτε για την αφαίρεση, είτε για την αντικατάσταση των ενθεμάτων.

Τι αποτελέσματα να περιμένετε;

Ενώ η πλαστική στο στήθος χαρίζει άμεσα μεγαλύτερα αποτελέσματα, τα τελικά αποτελέσματα μπορεί αν γίνουν ορατά έπειτα από μερικές εβδομάδες, καθώς το πρήξιμο μπορεί να υποχωρήσει και να τεντωθεί η επιδερμίδα. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να φορέσουν ένα bandeau που θα βοηθήσει στο σχηματισμό του στήθους, ειδικά αν το αρχικό στήθος ήταν ασύμμετρο ή υπερβολικά μικρό. Οι γραμμές των τομών μπορεί να υποχωρήσουν έπειτα από μερικούς μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

Στήθος γυναίκας: Διόρθωση έπειτα από αυξητική

Αύξηση στήθους: Τι είναι η αντικατάσταση ενθεμάτων;

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.