Πλαστική χειρουργική γλουτών: Οδηγός για τα ενθέματα

πλαστική γλουτών

Η πλαστική χειρουργική των γλουτών αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις σώματος αυτή τη στιγμή. Η δημοτικότητα τους αυξήθηκε έπειτα από την έναρξη της πανδημίας. Ανάμεσα στην κατηγορία της πλαστικής χειρουργικής των γλουτών, οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις περιλαμβάνει την ανόρθωση γλουτών, την ανόρθωση γλουτών και την αυξητική γλουτών με λιπομεταφορά. Με ποιους τρόπους επιτυγχνάνεται η αυξητική των γλουτών; Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ενθέματα;

 1. Λιπομεταφορά

Η αυξητική των γλουτών με λιπομεταφορά αποτελεί μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια. Η άλλη του ονομασία είναι «Brazilian butt lift». Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, ο πλαστικός χειρούργος σας θα αφαιρέσει λίπος από μια άλλη περιοχή του σώματος, συνήθως τους μηρούς ή την κοιλιά και θα το τοποθετήσει στους γλουτούς για να προσθέσει όγκο. Αυτή η μέθοδος συνδυάζεται με ενθέματα σιλικόνης για να επιτευχθεί ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 1. Sculptra butt lift

Σε αυτή τη θεραπεία, ένα filler που ονομάζεται Sculptra τοποθετείται μέσω ένεσης στον μαλακό ιστό των γλουτών. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης. Το υλικό προσθέτει μικρό όγκο κατά τη διάρκεια της ένεσης. Με την πάροδο των εβδομάδων σε μήνες, το σώμα σας συνηθίζει το υλικό και σχηματίζει πρόσθετο κολλαγόνο που θα αυξήσει τον όγκο αυτής της περιοχής. Προκειμένου να δείτε αρκετά αποτελέσματα, χρειάζονται αρκετές συνεδρίες.

πλαστική γλουτών ενθέματα σιλικόνης

 1. Ενέσιμα filler με σιλικόνη και υδρογέλη

Η μέθοδος για την πλαστική χειρουργική των γλουτών δίνει προσωρινά αποτελέσματα, ενώ δεν αποτελεί μια παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, μπορεί να εμφανίσει παρενέργειες. Το ίδιο ισχύει και για τα ενέσιμα σιλικόνης. Συνήθως δε συστήνεται κάποια από αυτές τις μεθόδους.

 1. Ενθέματα σιλικόνης

Η σιλικόνη αποτελεί το υλικό που χρησιμοποιείται για τα ενθέματα των γλουτών. Σε αντίθεση με την ενέσιμη μορφή, τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται με χειρουργική μέθοδο στους γλουτούς. Αυτή η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με λιπομεταφορά για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων. Χρειάζονται περίπου 4 εβδομάδες περίπου για την πλήρη ανάρρωση από την πλαστική χειρουργική των γλουτών.

Ενδείκνυνται για την προσθήκη όγκου στην περιοχή. Ενδείκνυται για όσους έχουν λίγο λίπος ή δεν έχουν αρκετό λίπος για να διεξαχθεί λιπομεταφορά.

πλαστική γλουτών ενθέματα

 1. Λιποαναρρόφηση

Πέρα από την λιπομεταφορά και την προσθήκη ενθεμάτων, η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις θεραπείες που πραγματοποιείται στους γλουτούς. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί το περίσσιο λίπος από ορισμένες περιοχές των γλουτών για να επιτευχθεί καλύτερος σχηματισμός.

Είναι ασφαλή τα ενθέματα γλουτών;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση, περισσότερο από το 95% των ασθενών δηλώνει ευχαριστημένο με την πλαστική χειρουργική των γλουτών που έχουν υποβληθεί. Παρά το γεγονός της μεγάλης επιτυχίας αυτού του είδους της επέμβασης, υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό εμφάνισης παρενεργειών. Μερικές από αυτές τις παρενέργειες περιλαμβάνουν:

 • Υπερβολική αιμορραγία έπειτα από την επέμβαση
 • Πόνους
 • Εμφάνιση ουλών
 • Δυσχρωμίες της επιδερμίδας
 • Μόλυνση
 • Συσσώρευση αίματος ή υγρών κάτω από τους γλουτούς
 • Αλλεργική αντίδραση
 • Ναυτία από την νάρκωση

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για την τοποθέτηση ενθεμάτων στους γλουτούς;

Παρά το γεγονός ότι η αυξητική χειρουργική των γλουτών με ενθέματα έχουν μεγάλη δημοτικότητα, δεν είναι για όλους. Για να είστε κατάλληλοι υποψήφιοι για αυτή τη θεραπεία θα πρέπει:

 • Να έχετε χάσε πρόσφατα βάρος και να έχετε χάσει το φυσικό σχήμα των γλουτών
 • Νιώθετε ότι το φυσικό σας σχήμα είναι πολύ επίπεδο
 • Πιστεύετε ότι αν οι γλουτοί σας ήταν περισσότερο καμπυλωτοί προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία με το υπόλοιπο σχήμα του σώματος
 • Θέλετε να αντιμετωπίσετε τα πρώτα σημάδια της γήρανσης, όπως την χαλάρωση και τη δημιουργία πιο επίπεδων γλουτών
 • Έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Ένας πλαστικός χειρούργος θα μπορέσει να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αν αυτού του είδους η επέμβαση θα ήταν κατάλληλη για εσάς.

Διαβάστε ακόμη:

Αυξητική γλουτών με υαλουρονικό οξύ: Ο οδηγός

Βραχιονοπλαστική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.