Αισθητική επέμβαση: Ποια είναι τα οφέλη να πραγματοποιηθεί τον χειμώνα;

αισθητική επέμβαση

Αισθητική επέμβαση: Ποια είναι η κατάλληλη εποχή να προχωρήσετε σε αυτή; Οι περισσότεροι άνθρωποι που σκέφτονται για την πλαστική χειρουργική και τις αισθητικές επεμβάσεις έχουν στο νου τους τα τελικά αποτελέσματα, καθώς και την εμφάνιση τους με μαγιό τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία αρκετούς μήνες πιο πριν. Ο σχεδιασμός και η ανάρρωση μιας θεραπείας θέλουν μήνες. Επομένως, η κατάλληλη περίοδος του χρόνου για μια αισθητική επέμβαση είναι οι φθινοπωρινοί και οι χειμερινοί μήνες. Στο παρακάτω κείμενο, θα δείτε και τους λόγους που είναι η καλύτερη περίοδος.

  1. Λιγότερο πρήξιμο

Το πρήξιμο είναι συνηθισμένο φαινόμενο έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες. Ανάλογα με το είδος της επέμβασης, το πρήξιμο μπορεί να υποχωρήσει έπειτα από μήνες. Η ζεστή θερμοκρασία, αλλά και η υγρασία επηρεάζουν αρνητικά το πρήξιμο. Έτσι, μια αισθητική επέμβαση τους κρύους μήνες βοηθά το πρήξιμο να υποχωρήσει γρηγορότερα.

αισθητική επέμβαση χειμώνας

  1. Μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης ουλών

Η εμφάνιση ουλών είναι αναπόφευκτη σε κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις. Η εμφάνιση τους είναι πιο έντονη το πρώτο διάστημα της ανάρρωσης. Σε πολλές περιπτώσεις, η ανάρρωση τους διαρκεί μήνες. Επιπλέον, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει τη σωστή ανάρρωση των ουλών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη μόνιμη εμφάνιση τους, ή την εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιδερμίδα.

  1. Πιο βολικό διάστημα για ξεκούραση

Η ανάρρωση έπειτα από μια αισθητική θεραπεία απαιτεί κάποιο διάστημα ξεκούρασης από τη δουλειά ή άλλες δραστηριότητες. Η χειμερινή περίοδος είναι πιο βολική για αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα οι μήνες ανάμεσα στον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο. Επιπλέον, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, είναι μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση.

αισθητική επέμβαση σώμα

  1. Εύκολο καμουφλάρισμα

Πολλοί είναι οι ασθενείς που δε νιώθουν άνετα με το πρήξιμο, την ερυθρότητα, τα ράμματα ή τους μώλωπες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η κάλυψη τους με χειμερινά ρούχα, κασκόλ και πουλόβερ είναι πιο εύκολη.

  1. Περιορισμένη ηλιακή ακτινοβολία

Ακόμη και 20 λεπτά έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζουν την καλή ανάρρωση έπειτα από μια αισθητική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους είναι πιο εύκολη, συνεπώς και η πρόληψη εμφάνισης ουλών. Ακόμη, η επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία είναι λιγότερη. Ωστόσο, η χρήση της αντιηλιακής προστασίας είναι εξίσου απαραίτητη με τους χειμερινούς μήνες.

Με πληροφορίες από: estlakedermatology.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στην κοιλιά: Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος;

Χαλάρωση μηρών: Τι την προκαλεί;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.