Λάδι για μαλλιά: Οφέλη και τρόποι χρήσης

λάδι για μαλλιά

Το λάδι για τα μαλλιά έχει πολλά οφέλη σε διάφορους τύπους μαλλιών. Γενικά, αποκαθιστά τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που αφαιρούνται από τα μαλλιά αν τα λούζετε συχνά, ή αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχει θειικά στοιχεία. Το λάδι για τα μαλλιά προστατεύει από τη φθορά των μαλλιών μειώνει την πιτυρίδα, προστατεύει από το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Επιπλέον, συμβάλλει στο να μακρύνουν τα μαλλιά, αλλά και να μειωθεί το φριζάρισμα. Ποια είναι μερικά από τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά;

 1. Προστατεύσει τα μαλλιά από τη φθορά και το σπάσιμο

Αν συνηθίσετε να τοποθετείτε τακτικά λάδι μαλλιών, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο δυνατά και πιο λαμπερά. Το λάδι για τα μαλλιά θα προσφέρει την κατάλληλη θρέψη και προστασία για τα μαλλιά σας. Όχι μόνο θα δείτε λιγότερο σπάσιμο στις άκρες, αλλά θα αποκτήσετε μια προστατευτική στρώση, η οποία θα σας βοηθήσει με την καταστροφή από το πιστολάκι μαλλιών, ή τις συσκευές styling που λειτουργούν με θερμότητα.

 1. Μειώνει την πιτυρίδα

Είτε είναι για λόγους ξηροδερμίας, είτε για άλλους λόγους, υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα αναπτυχθεί η πιτυρίδα. Και ενώ το λάδι για τα μαλλιά δεν μπορεί να θεραπεύσει πλήρως από την πιτυρίδα, μπορεί όμως να βοηθήσει. Λίγο μασά με λίγο λάδι στην κεφαλή, μπορεί αν βοηθήσει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας της κεφαλής, αλλά και να μειώσει την ξηροδερμία. Ορισμένα έλαια, όπως το tea tree oil, πιστεύεται πως έχει αντιβακτηριακές δράσεις. Επομένως, αν συνδυαστεί με άλλα έλαια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιτυρίδας.

λάδι για μαλλιά εφαρμογή

 

 1. Τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα

Γύρω στο 1/3 των γυναικών βιώνει απώλεια μαλλιών σε κάποια φάση της ζωής τους. Ένα μασάζ στο κεφάλι από μόνο του έχει αρκετά οφέλη. Μπορεί αν σταματήσει την απώλεια των μαλλιών, ενώ παράλληλα να βοηθήσει στο να μακρύνουν και να γίνουν πιο δυνατά. Πολύ συχνά, η τριχόπτωση οφείλεται στην έλλειψη θρέψης, προκαλώντας τα μαλλιά να γίνουν αδύναμα. Όταν προσθέτετε κάποια έλαια στο μασάζ σας, δίνετε στην κεφαλή σας τη θρέψη που χρειάζεται, προκειμένου να δυναμώσουν τα μαλλιά και να αποφευχθεί πιθανή απώλεια.

 1. Μειώνεται το φριζάρισμα

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μαλλιά που φριζάρουν συνεχώς. Λίγο λάδι για τα μαλλιά μπορεί να βοηθήσει. Τα έλαια τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και σε λιπαρά οξέα είναι καλύτερα για να μειωθεί το φριζάρισμα. Όταν κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με λίγο λάδι, «κλειδώνετε την ενυδάτωση», αυξάνετε τη δύναμη των μαλλιών και προσθέτετε ελαστικότητα.

λάδι για μαλλιά μπουκάλι

 

Ποιο έλαιο είναι καλύτερο για τα μαλλιά σας;

Δεν είναι όλα τα έλαια κατάλληλα για τα μαλλιά σας. Ορισμένα μπορούν να αποτρέψουν τα μαλλιά από την απορρόφηση του νερού, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά φυτικά έλαια για μαλλιά που μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά σας από την φθορά. Μερικά από αυτά είναι:

Για ξηρά μαλλιά:

Για λιπαρά μαλλιά

Για μαλλιά με πιτυρίδα

Αιθέρια έλαια

Προσοχή με τα αιθέρια έλαια. Μην τα εφαρμόσετε ποτέ απευθείας στην κεφαλή ή την επιδερμίδα σας. Δεν διαλύονται με το νερό. Φροντίστε να τα αναμείξετε με ένα λάδι φορέα, όπως είναι το ελαιόλαδο, ή το λάδι καρύδας.

Πότε να εφαρμόζεται λάδι για τα μαλλιά

Η καλύτερη όλα είναι πριν πάτε για ύπνο, ώστε το λάδι να έχει τον χρόνο να απορροφηθεί στην κεφαλή και τα μαλλιά. Επιπλέον, όχι μόνο θα είναι καλό το το μασάζ, αλλά θα έχετε και την ευκαιρία να χαλαρώσετε και αν κοιμηθείτε καλύτερα. Αν δεν μπορείτε πριν τον ύπνο, βεβαιωθείτε ότι θα κρατήσετε το λάδι στα μαλλιά σας τουλάχιστον δύο ώρες πριν το λούσιμο.

Πριν εφαρμόσετε το λάδι στα μαλλιά σας, σκεφτείτε την προηγούμενη φορά που λουστήκατε. Αν τα μαλλιά σας είναι βρώμικα, η προσθήκη ελαίων μπορεί να παγιδεύσει τη βρωμιά στο κεφάλι σας και να μπλοκάρουν οι πόροι. Μια καθαρή κεφαλή θα μπορέσει να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι για τα μαλλιά μια ή δυο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη φυσική ξηρότητα ή λιπαρότητα της κεφαλής σας. Θυμηθείτε, τον κρανίο σας παράγει έλαια για τα προστατευθεί. Αν το παρακάνετε θα γίνει πολύ λιπαρό, αποτρέποντας τα μαλλιά από το να μακρύνουν.

λάδι για μαλλιά χρήση

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι για τα μαλλιά

 1. Ζεστάνετε το λάδι ώστε να μπορεί να απλωθεί εύκολα
 2. Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι σας είναι είτε νωπό, είτε στεγνό. Προτιμάται το στεγνό.
 3. Χωρίστε σε τμήματα τα μαλλιά σας
 4. Απλώστε το λάδι στα χέρια σας και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Ποτέ μην τοποθετήσετε το λάδι κατευθείαν στην κεφαλή.
 5. Χτενίστε τα μαλλιά σας για να βεβαιωθείτε ότι κάθε σημείο έχει λάδι
 6. Κάντε μασάζ στην κεφαλή σας με τα δάχτυλα σας για περίπου 15-20 λεπτά.
 7. Πιάστε τα μαλλιά σας έναν ελαφρύ κότσο και τυλίξτε τα με ένα μαλακό λαστιχάκι μαλλιών
 8. Αν μπορείτε, αφήστε το λάδι στα μαλλιά σας όλο το βράδυ.
 9. Λουστείτε
 10. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε 1 φορά την εβδομάδα

Διαβάστε ακόμη:

Λιπαρά μαλλιά: Πώς να τα φροντίσετε 

Μακριά μαλλιά: 5+1 tips περιποίησης