Μακριά μαλλιά: 5+1 tips περιποίησης

μακριά μαλλιά περιποίηση

Αν έχετε μακριά μαλλιά, σίγουρα θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα περιποιείστε με τον σωστό τρόπο. Χρειάζονται διαφορετική φροντίδα σε σχέση με τα κοντά μαλλιά. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα μακριά μαλλιά χρειάζονται διαφορετική φροντίδα σε σχέση με τα κοντά μαλλιά. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα διατηρήσετε την υγεία των μακριών μαλλιών σας, βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω tips.

  1. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη βούρτσα

Αν έχετε μακριά μαλλιά, ίσως δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια βούρτσα με όσους έχουν κοντά μαλλιά. Οι βούρτσες ή οι χτένες με λεπτά δοντάκια μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας επειδή προκαλούν αρκετή τριβή και καταλήγουν να κόβουν τρίχες από τα μαλλιά σας. Δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτού του είδους τις βούρτσες αν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, καθώς είναι εύκολο να κάνετε ζημιά. Αντίθετα, επιλέξτε μια βούρτσα με φαρδιά δόντια.

  1. Ενυδατώνετε συχνά τα μαλλιά σας

Οι θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης μπορούν αν βοηθήσουν αν έχετε μακριά μαλλιά. Τα μακριά μαλλιά τείνουν να ξηραίνονται και να έχουν φθορά από τη θερμότητα, ειδικά αν κάνετε styling στα μαλλιά σας με αξεσουάρ θερμότητας. Γι’αυτό το λόγο, πρέπει να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα τακτικά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν είτε μια μάσκα μαλλιών στο ντους, είτε μια θεραπεία με έλαια, είτε κάτι άλλο που ενυδατώνει τα μαλλιά σας.

μακριά μαλλιά ενυδάτωση

 

  1. Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα λαστιχάκια μαλλιών

Δεν είναι όλα τα λαστιχάκια μαλλιών ίδια. Αν έχετε μακριά μαλλιά, ένα λαστιχάκι μαλλιών μπορεί να σας κάνει ζημιά, αν τα κρατάει πολύ σφιχτά, ειδικά αν πρέπει να τα αφαιρέσετε. Γι’ αυτό το λόγο, σκεφτείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα λαστιχάκι μαλλιών τύπου scrunchy. Αυτά τα λαστιχάκια δεν τραβούν τη ρίζα. Αντίθετα, σας επιτρέπουν να μαζέψετε τα μαλλιά σας πιο αποτελεσματικά και να αποφύγετε τη φθορά.

μακριά μαλλιά λαστιχάκια

 

  1. Μην τα στεγνώνετε με πετσέτα

Ορισμένοι, στεγνώνουν τα μαλλιά τους με πετσέτα μετά το ντους. Ωστόσο, η πετσέτα, ειδικά η βαμβακερή, μπορεί να προκαλέσει ζημιά όταν τυλίγετε τα μαλλιά σας, η οποία συμβάλλει στο να φριζάρουν τα μαλλιά. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα hair wrap, ή μια παλιά μπλούζα που μαζεύουν την υγρασία χωρίς να τρίβουν τα μαλλιά σας. Τα σατέν υφάσματα θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Πολλοί πιστεύουν ότι μια σατέν μαξιλαροθήκη θα διατηρήσει την υγεία των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  1. Να κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας

Οι άκρες παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία των μαλλιών, ειδικά των μακριών μαλλιών. Για να διατηρήσετε τις άκρες υγιείς, θα πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε λίγους μήνες. Οι φθαρμένες άκρες μπορούν να εμποδίσουν τα μαλλιά σας από το να μακρύνουν και να φαίνονται πιο αδύναμα και πιο θαμπά. Επισκεφθείτε ένα κομμωτήριο κάθε 8-12 εβδομάδες, απαλλαγείτε από τις φθαρμένες άκρες και αφήστε τα μαλλιά σας να μακρύνουν.

μακριά μαλλιά κούρεμα

 

  1. Λούστε τα με τον σωστό τρόπο

Ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά, δε θα πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα. Αντίθετα, δοκιμάστε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε Τρίτη μέρα. Αν κάνετε γυμναστική ή έχετε άλλου είδους δραστηριότητες που θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, δοκιμάστε να παραλείψετε το σαμπουάν και απλά να τα ξεβγάζετε. Ακόμη, προσπαθήστε να σαπουνίζετε κυρίως το κρανίο σας. Οι άκρες τείνουν να είναι πιο ξηρές από το κρανίο. Το σαμπουάν μπορεί να τις ξηράνει. Δε χρειάζεται να βάζετε πολύ προϊόν στις άκρες.

Διαβάστε ακόμη:

DIY Time: Ενυδατική κρέμα χεριών

Γυναικεία πόδια: 3+1 tips περιποίησης για σέξυ αποτελέσματα