Βιταμίνη C στο πρόσωπο: Τι θα πρέπει να προσέξετε

βιταμίνη C πρόσωπο πορτοκάλι

Τα τελευταία χρόνια, η βιταμίνη C στο πρόσωπο έχει όλο και μεγαλύτερη χρήση στο skincare. Εντοπίζεται είτε σε κρέμες, είτε σε serum. Ωστόσο, όσον αφορά τα serum, αυτό που θα επιλέξετε, καθώς και ο τρόπος χρήσης και αποθήκευσης, μπορεί να επηρεάσει το τι θα απολάβετε από αυτό.

Τι προσφέρει η βιταμίνη C στο πρόσωπο;

Η βιταμίνη C στο πρόσωπο λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και φωτίζει τα μαύρα σημεία, λειαίνει τις ρυτίδες έκφρασης και, το πιο σημαντικό, εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες από το περιβάλλον, τη ρύπανση και την υπεριώδη ακτινοβολία. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να καταστρέψουν την επιδερμίδα, να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση. Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με ένα αξιοξειδωτικό, και φυσικά με ένα SPF, είναι σημαντική.

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα, έτσι και τα προϊόντα βιταμίνης C δεν είναι κατασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο. Είναι σημαντικό να διαβάζετε τα συστατικά του προϊόντος και να γνωρίζετε τι αγοράζετε, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πριν ξεκινήσετε να αναζητάτε ποιο προϊόν βιταμίνης C είναι κατάλληλο για το πρόσωπο σας, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα serum βιταμίνης C.

βιταμίνη C πρόσωπο serum

 

  1. Ώρα χρήσης της βιταμίνης C

Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν η βιταμίνη C είναι κατάλληλη για χρήση το πρωί ή το βράδυ. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι πρέπει να γίνεται μόνο το 1. Ωστόσο, με την χρήση της το πρωί, παρέχεται μεγαλύτερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Προσοχή. Επειδή η βιταμίνη C μπορεί να γίνει μη αποτελεσματική όταν εκτεθεί στο φως, είναι σημαντικό να της δώσετε λίγο χρόνο προκειμένου να απορροφηθεί πριν βγείτε έξω. Μόλις απορροφηθεί, μπορείτε να φύγετε.

  1. Ακολουθήστε την κατάλληλη σειρά

Η σωστή σειρά που χρησιμοποιείτε κάποια προϊόντα σχετίζεται με το είδος των προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Για τα serums, θα χρειαστείτε να εφαρμόζετε τα προϊόντα βιταμίνης C σε καθαρή επιδερμίδα, αλλά πριν την ενυδάτωση. Ωστόσο, είναι αρκετά δημοφιλή και τα αντιοξειδωτικά προϊόντα που έχουν μεγάλο βαθμό ενυδάτωσης. Αν χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους προϊόντα, θα θέλετε να τα εφαρμόσετε στο τέλος της ρουτίνας σας.

βιταμίνη C πρόσωπο σερουμ

 

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιταμίνη C με ρετινοειδή, αλλά με προσοχή

Στο παρελθόν λεγόταν ότι θα έπρεπε να αποφεύγετε τη χρήση ρετινοειδών με την βιταμίνη C. Αυτό είναι εν μέρει σωστό. Λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικά περιβάλλοντα της επιδερμίδας, γι’αυτό αν τα χρησιμοποιείτε μαζί δε θα έχουν μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότητας. Και καθώς έχουν παρόμοιες επιπτώσεις στην επιδερμίδα, οι ειδικοί συστήνουν να τα χρησιμοποιείτε ξεχωριστά.

Αν τα χρησιμοποιήσετε μαζί, υπάρχει πιθανότητα ερεθισμού. Μπορείτε όμως να τα χρησιμοποιήσετε την ίδια μέρα, αλλά διαφορετικές ώρες. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε τη βιταμίνη C στο πρόσωπο το πρωί, και τα ρετινοειδή το βράδυ.

  1. Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε τη βιταμίνη C σωστά

Στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, η βιταμίνη C είναι ευαίσθητη στο φως και τον αέρα. Όταν είναι εκτεθειμένη σε αυτούς τους παράγοντες, οξειδώνεται στο δεϋδροασκορβικό οξύ, και γίνεται λιγότερο σταθερή και αποτελεσματική. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να αποθηκεύονται σε σημεία που δεν έχουν πολύ επαφή με το φως και τον αέρα, παρά κοντά στην ντουζιέρα ή σε ένα ντουλάπι που ανοιγοκλείνει συχνά.

Διαβάστε ακόμη:

Σκασμένα χείλη: 3+1 τρόποι ανακούφισης

Μακριά μαλλιά: 5+1 tips περιποίησης