Σκασμένα χείλη: 3+1 τρόποι ανακούφισης

σκασμένα χείλη lip balm

Τα σκασμένα χείλη αποτελούν μια άβολη πάθηση για τον οργανισμό. Ο ήλιος, η υγρασία, ο αέρας, η υψηλή ή η χαμηλή θερμοκρασία μπορούν εύκολα να ξηράνουν τα χείλη. Πώς όμως θα μπορέσετε να ανακουφίσετε τα χείλη σας και να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση;

 1. Κάντε απαλή απολέπιση

Όταν τα χείλη σας είναι σκασμένα, είναι καλυμμένα με μια στρώση από ξηρά, νεκρά κύτταρα. Μπορείτε να βοηθήσετε, κάνοντας μια απαλή απολέπιση, για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα. Αυτό θα βοηθήσει τις θεραπευτικές αλοιφές και τα έλαια να φτάσουν στο νέο δέρμα και να τα προτρέψετε επιπλέον ερεθισμούς.

Μπορείτε να προμηθευτείτε lip scrub σε διάφορα καταστήματα, ή να κατασκευάσετε το δικό σας, χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας αλάτι ή ζάχαρη, αναμειγνύοντας την με μια κουταλιά της σούπας λάδι ή μέλι. Απλώστε το σκραμπ στα χείλη σας με ένα cotton pad, κι έπειτα αφαιρέστε το απαλά με ένα βρεγμένο ύφασμα Βεβαιωθείτε ότι θα απλώσετε ένα θεραπευτικό lip balm έπειτα από την απολέπιση για έξτρα προστασία.

σκραμπ για σκασμένα χείλη

 

 1. Αποφύγετε τα balms, τις αλοιφές και τα προϊόντα των χειλιών που έχουν ερεθιστικά συστατικά

Δυστυχώς, πολλά προϊόντα των χειλιών περιέχουν χημικά συστατικά τα οποία ξηραίνουν τα χείλη σας. Όταν τα χείλη σας είναι σκασμένα, είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες και να αποφεύγετε τα balms, τις αλοιφές και άλλα προϊόντα των χειλιών που περιέχουν ερεθιστικά συστατικά, όπως:

 • Άρωμα
 • Μινθόλη
 • Σαλικυλικό οξύ
 • Ευκάλυπτο
 • Αλκόολ
 • Χρωστικές ουσίες
 • Γεύσεις, ειδικά κανέλα, μέντα και εσπεριδοειδή
 • Κάμφορα
 • Οξυβενζίνη
 • Οκτινοξάτη

lip balm σκασμένα χείλη

 

 1. Χρησιμοποιείστε προϊόντα με θεραπευτικές ιδιότητες για τα χείλη σας

Όπως μερικά προϊόντα χειλιών περιέχουν συστατικά που βλάπτουν, έτσι μερικά περιέχουν συστατικά που βοηθούν τα χείλη σας να επανέλθουν. Επιπλέον με τα συστατικά που αναγράφονται παρακάτω στη λίστα, βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για τα σκασμένα χείλη σας είναι fragrance-free και υποαλλεργικά.

Εμείς σας συστήνουμε να αναζητήσετε προϊόντα χειλιών που περιέχουν ένα ή περισσότερα από αυτά τα συστατικά:

Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα lip balm που να έχει SPF όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και το χειμώνα, τα χείλη σας μπορούν να καούν στον ήλιο. Και τα καμένα, ξηρά χείλη μπορούν να σκάσουν πιο εύκολα.

 

σκασμένα χείλη lip balm

 1. Μείνετε ενυδατωμένοι

Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, ο αέρας και η υγρασία μπορούν να ξηράνουν τα χείλη. Είτε είστε σε εξωτερικούς χώρους, είτε σε εσωτερικούς με air condition, μπορείτε να χάσετε την υγρασία στην επιδερμίδα σας. Τα χείλη σας δεν αποτελούν εξαίρεση. Γι’αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό να μένετε συνεχώς ενυδατωμένοι. Προσθέτοντας την ενυδάτωση πίσω στο σώμα σας, θα θεραπεύσετε τα σκασμένα σας χείλη και θα τα αποτρέψετε από το να σκάσουν στο μέλλον.

νερό και σκασμένα χείλη

 

 1. Μην γλύφετε, πειράζετε ή δαγκώνετε τα χείλη σας

Όταν τα χείλη σας είναι ξηρά και σκασμένα, είναι φυσικό να προσπαθήσετε να τα ενυδατώσετε γλύφοντας τα. Δυστυχώς, αυτό θα κάνει τα χείλη σας χειρότερα. Τα χείλη σας γίνονται πιο σκασμένα μόλις εξατμιστεί το σάλιο. Επιπλέον; Δαγκώνοντας ή πειράζοντας την ερεθισμένη επιδερμίδα, προκαλείτε έξτρα ερεθισμό, εμποδίζοντας την να θεραπευτεί.

Όταν πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει κάποιο από τα παραπάνω, εφαρμόστε ένα lip balm. Με τον καιρό, θα αποβάλλετε τη συνήθεια, και θα αποτρέψετε πιθανούς μελλοντικούς ερεθισμούς.

Διαβάστε ακόμη:

Χαλάρωση δέρματος: Φυσικοί τρόποι πρόληψης

Κολλαγόνο για το πρόσωπο: 3+1 τρόποι να το ενισχύσετε φυσικά