Ακμή στην πλάτη: 4+1 τρόποι αντιμετώπισης

ακμή στην πλάτη

Αν έχετε ακμή στην πλάτη σας, δε χρειάζεται να περιμένετε για να καθαρίσει η επιδερμίδα από μόνη της. Η κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας μπορούν να σας δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πιο γρήγορα.

Πότε μπορείτε να θεραπεύσετε την ακμή στην πλάτη σας μόνοι σας αν:

  • Έχετε ήπια ακμή
  • Έχετε εμφανίσει πρόσφατα ακμή

Πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε;

  1. Αλλάξτε αφρόλουτρο

Καλά όλα αυτά τα προϊόντα με ωραία αρώματα, ωστόσο περιέχουν συστατικά, όπως σαλυκιλικό οξύ, γλυκολικό οξύ. Αυτά τα οξέα μπορούν να αποτρέψουν από την ανάκαμψη των νεκρών κυττάρων και να μπλοκάρουν τους πόρους. Αποφύγετε αφρόλουτρα που έχουν αυτά τα συστατικά. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καλά το σώμα σας κάθε μέρα.

ακμή στην πλάτη ντους

 

  1. Κάντε ντους αμέσως μετά τη γυμναστική

Τα βακτήρια τα οποία είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση ακμής ευδοκιμούν σε ιδρωμένη επιδερμίδα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει αν αλλάζετε αμέσως ρούχα και να κάνετε ντους μετά τη γυμναστική σας. Κάντε ντους αμέσως μετά την προπόνηση. Η ακμή δε σχετίζεται με την καθαριότητα, αλλά ο ιδρώτας μπορεί αν την επιδεινώσει. Τα σαμπουάν και τα conditioner μπορούν να αφήσουν υπολείμματα στην πλάτη σας και για μπλοκάρουν τους πόρους, οδηγώντας τους σε ακμή. Φροντίστε την πλάτη σας ιδιαίτερα όταν πλένετε τα μαλλιά σας και καθαρίστε την καλά.

  1. Επιλέξτε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα

Δε χρειάζεται να παραλείψετε την ενυδατική κρέμα αν έχετε εμφανίσει ακμή στην πλάτη σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη για εσάς. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα που θα απορροφηθεί και θα επιδιορθώσει την επιδερμίδα σας. Βεβαιωθείτε ότι θα γράφει στη συσκευασία «non-comedogenic». Αυτό σημαίνει ότι δε θα «μπουκώσει» τους πόρους.

ακμή στην πλάτη κρέμα

 

  1. Να έχετε ρούχα μαζί σας να αλλάξετε

Ο υπερβολικός ιδρώτας και τα βακτήρια μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους και να συμβάλλουν στην επιδείνωση της ακμής της πλάτης. Γι’αυτό το λόγο να έχετε πάντα μαζί σας μια καθαρή μπλούζα αν έχετε την τάση να ιδρώνετε περισσότερο στον πιο ζεστό νερό ή σε άλλες καταστάσεις της καθημερινότητας. Καλό είναι επίσης να καθαρίζετε τα εσώρουχα σας, όπως το σουτιέν έπειτα από την χρήση.

  1. Αποφύγετε αντικείμενα που τρίβονται στην πλάτη

Οτιδήποτε τρίβεται στην πλάτη σας μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας, συμβάλλοντας στην επιδείνωση της ακμής. Αλλάξτε το αγαπημένο σας backpack με μια τσάντα χειρός. Αν έχετε μια άλλη τσάντα που την κρεμάτε στους ώμους, δέστε καλύτερα τα λουριά στο χέρι σας.

Συμβουλή:

Αν δείτε ότι τα συμπτώματα επιμένουν, ή ότι έχετε έντονη φαγούρα ή πόνους, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Λάδι για μαλλιά: Οφέλη και τρόποι χρήσης

Πρησμένο στήθος: 3+1 συμβουλές ανακούφισης