Θεραπείες ματιών: 2+1 επιλογές για αντιγήρανση

θεραπείες ματιών

Θεραπείες ματιών: Ποιες είναι οι κατάλληλες επιλογές; Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών εμφανίζει πιο γρήγορα τα σημάδια της γήρανσης σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Οι λόγοι είναι απλοί. Η περιοχή είναι εξαιρετικά λεπτή, ευάλωτη και επιρρεπής στην ξηρότητα. Επιπλέον, οι καθημερινές εκφράσεις, η ομιλία και το γέλιο της ασκούν ιδιαίτερη πίεση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεραπείες που καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους, τις ρυτίδες, αλλά και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

  1. Fillers

Με την πάροδο του χρόνου η απώλεια όγκου κάνει την εμφάνιση της  στην περιοχή των ματιών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια εμφάνιση με μαύρους κύκλους, τους οποίους ο ύπνος δεν μπορεί να εξαλείψει. Τα fillers αποκαθιστούν αυτό τον χαμένο όγκο της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ αποκαθιστά τον χαμένο όγκο και «γεμίζει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες χωρίς να παραλύει τους μύες του προσώπου, όπως το Botox. Το υαλουρονικό οξύ μάλιστα συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό, ενώ διατηρεί τους ιστούς της επιδερμίδας αρκετά ενυδατωμένους. Το αποτέλεσμα; Η φυσική διόρθωση των ατελειών της περιοχής των ματιών.

θεραπείες ματιών fillers

  1. Botox

Καθώς η επιδερμίδα χάνει την νεανικότητα της, χάνει και το κολλαγόνο που διατηρεί τη σφιχτή και νεανική του όψη. Ακόμη, σε συνδυασμό με την μείωση του τόνου των μυών, την απώλεια λίπους δεν είναι περίεργο που η εμφανίζεται η χαλάρωση της επιδερμίδας. Παλαιότερα, η μόνη αποτελεσματική λύση στις θεραπείες των ματιών ήταν η βλεφαροπλαστική. Σήμερα όμως, το Botox αποτελεί μια αποτελεσματική μη επεμβατική επιλογή.

Όταν ένας ειδικός τοποθετήσει μικρές ποσότητες Botox στους μύες, προκαλεί την χαλάρωση τους και τη διατήρηση τους σε μια ανοδική θέση. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και είναι τελείως ανώδυνη. Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια περίπου 4-6 μήνες.

θεραπείες ματιών αντιγήρανση

  1. Ultratherapy

Αν αντιμετωπίζετε φόβο για τις βελόνες, τα laser, οι θεραπείες ενέργειας ίσως σας ταιριάζουν περισσότερο. Η θεραπεία Ultratherapy. Η Ultratherapy χρησιμοποιεί ενέργεια υπερήχων για την ανόρθωση και σύσφιξη της επιδερμίδας. Η θεραπεία, πέρα από την περιοχή των ματιών είναι κατάλληλη για την περιοχή των φρυδιών, των ζυγωματικών, αλλά και της περιοχής του λαιμού. Ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, στα κατάλληλα βάθη και τις θερμοκρασίες για την αναγέννηση την ανανέωση της επιδερμίδας. Τα οφέλη της θεραπείας είναι άμεσα ορατά.

Διαβάστε ακόμη:

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ: Τι είναι και τι προσφέρει;

Ρυτίδες στο στόμα: 3+1 θεραπείες αντιμετώπισης

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.