Ρινοπλαστική και ανάρρωση: Τι να περιμένετε

ρινοπλαστική ανάρρωση

Ρινοπλαστική και ανάρρωση: Είναι δύσκολη διαδικασία; Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις. Ένας από τους λόγους που είναι τόσο δημοφιλείς είναι η ικανότητα της να χαρίζει μόνιμα, αλλά και δραματικά αποτελέσματα. Ο λόγος; Η μύτη αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά που δίνουν καθορίζουν την εμφάνιση του προσώπου. Επιπλέον, η ρινοπλαστική διεξάγεται και για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν και οι δυσκολίες αναπνοής.

Ρινοπλαστική και ανάρρωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η ρινοπλαστική, στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους την ημέρα της επέμβασης, σε ορισμένους από αυτούς η βοήθεια από έναν συγγενή ή φίλο το πρώτο 24ωρο είναι χρήσιμη.

Επιπλέον, οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν μια εβδομάδα άδεια από την δουλειά τους ή άλλες τους υποχρεώσεις. Τις πρώτες ημέρες, το κεφάλι θα πρέπει να είναι σε ψηλή θέση, για να μειωθεί το πρήξιμο. Οι επίδεσμοι και τα ράμματα, αφαιρούνται στο τέλος της πρώτης εβδομάδας. Ακόμη, οι μώλωπες είναι όλο και λιγότερο ορατοί.  Από τη δέκατη περίπου μέρα από την επέμβαση, οι ασθενείς τους καλύπτουν με makeup, ενώ αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

ρινοπλαστική ανάρρωση θεραπεία

Πότε υποχωρεί το πρήξιμο;

Η ανάρρωση μετά τη ρινοπλαστική είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία. Το περισσότερο από το πρήξιμο υποχωρεί περίπου 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Ωστόσο, το ήπιο πρήξιμο μπορεί να συνεχιστεί έως και 1 χρόνο. Το μούδιασμα και η περίεργη αίσθηση της επιδερμίδας της μύτης είναι φυσιολογικό για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η μύτη συνεχίζει την ανάρρωση για τα επόμενα 2 περίπου χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό και τη μέθοδο της ρινοπλαστικής.

Ρινοπλαστική, ανάρρωση και άσκηση: Πότε συνεχίζεται;

Ο κάθε ασθενής αναρρώνει με βάση τον δικό του ρυθμό. Η κληρονομικότητα, η ηλικία και ο βαθμός της επέμβασης επηρεάζουν την ανάρρωση. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην άσκηση με τον παρακάτω ρυθμό:

  • Πρώτες δύο εβδομάδες: Επιστροφή σε ήπια δραστηριότητα, όπως το περπάτημα. Αποφυγή άρσης βαριών αντικειμένων.
  • Τρίτη και τέταρτη εβδομάδα: Έναρξη ήπιων αερόβιων ασκήσεων. Αποφυγή αθλημάτων επαφής.
  • Πέμπτη και έκτη εβδομάδα: Σταδιακή επιστροφή στις έντονες δραστηριότητες και ασκήσεις, σε περίπτωση που το επιτρέψει ο πλαστικός χειρουργός.

Με πληροφορίες από: westlakedermatology.com

Διαβάστε ακόμη:

Facelift: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

Υαλουρονικό οξύ για τα χείλη: Πόσο διαρκεί;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.