Πλαστική βλεφάρων: Γιατί είναι τόσο δημοφιλής;

πλαστική βλεφάρων

Γιατί η πλαστική των βλεφάρων είναι τόσο δημοφιλής; Ένα από τα πρώτα σημεία που γίνεται ορατή η γήρανση είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα και οι μύες του προσώπου χάνουν τον καλό τους σχηματισμό και ενσωματώνουν τα λιπαρά κύτταρα. Σίγουρα κανείς δεν το θέλει αυτό. Ευτυχώς, είναι πολλά που μπορούν να γίνουν ώστε να αποτρέψετε αυτό από το να συμβεί. Η βλεφαροπλαστική, δηλαδή η πλαστική των βλεφάρων μπορεί να αποκαταστήσει την πτώση των βλεφάρων. Αυτή η επέμβαση μπορούν να μεταμορφώσουν και να ανανεώσουν την εμφάνιση σας.

Γιατί τα μάτια εκδηλώνουν την ηλικία;

Με την πάροδο των ετών, η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα της. Σταδιακά, αρχίζει και εμφανίζεται χαλάρωση και ρυτίδες. Επειδή υπάρχουν αρκετοί μύες γύρω από την περιοχή των ματιών, η επιδερμίδα γύρω από αυτούς είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που θα γίνουν ορατά τα σημάδια της γήρανσης.

Επιπλέον, στην περιοχή των ματιών μπορεί να συσσωρευτεί λίπους, έχοντας ως αποτέλεσμα την εμφάνιση «σακούλων». Τα βλέφαρα θα γίνουν πιο βαριά, με πτωτική τάση, εμποδίζοντας την όραση.

πλαστική βλεφάρων αντιμετώπιση

Τι μπορεί να κάνει η πλαστική βλεφάρων;

Η πλαστική των βλεφάρων, ή αλλιώς βλεφαροπλαστική, έχει αρκετό προϊστορικό ως μια αποτελεσματική θεραπεία. Στην πραγματικότητα, η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες. Οι περισσότεροι ασθενείς προχωρούν σε μια πλαστική επέμβαση των βλεφάρων για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο, για ορισμένους ασθενείς, είναι και μια μέθοδος βελτίωσης της όρασης τους.

Η πλαστική των βλεφάρων μπορεί να διεξαχθεί και στα δύο βλέφαρα. Δηλαδή, πραγματοποιείται τόσο στο κάτω βλέφαρο (κυρίως για αισθητικούς λόγους), όσο και στο άνω βλέφαρο. Μάλιστα,  η θεραπεία στο άνω βλέφαρο ονομάζεται αλλιώς και eye lift. Ο πλαστικός χειρούργος, ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες του κάθε ασθενή μπορεί να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία, ανταποκρινόμενη εξατομικευμένα στις ανάγκες του.

πλαστική βλεφάρων θεραπεία

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Η πλειοψηφία των ασθενών που έχει προχωρήσει σε μια πλαστική επέμβαση των βλεφάρων είναι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να δώσει μια νεανική όψη στα μάτια, και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση. Αν και δεν είναι σε θέση να αντιστρέψει τις επιδράσεις της γήρανσης, μπορεί να μεταμορφώσει άμεσα το πρόσωπο.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική φρυδιών: Οφέλη και διαφορές με facelift

Christmas Glow: 3+1 θεραπείες προσώπου

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.