Δυσκοιλιότητα και εγκυμοσύνη: 3+1 tips να το αποφύγετε

δυσκοιλιότητα εγκυμοσύνη

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα στην εγκυμοσύνη, που οφείλεται κυρίως στις αλλαγές των ορμονών. Είναι μια επώδυνη διαδικασία που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα μια γυναίκα. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη σας;

  1. Πιείτε περισσότερο νερό

Με την κατανάλωση αρκετού νερού καθημερινά θα γίνουν πιο συχνές οι κινήσεις του εντέρου, συνεπώς θα είναι πιο εύκολη η επίσκεψη σας στην τουαλέτα. Το να μείνετε ενυδατωμένες είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν καταναλώνετε αρκετό νερό καθημερινά, μειώνονται οι πιθανότητες της εμφάνισης προβλημάτων κατά την εγκυμοσύνη.

δυσκοιλιότητα εγκυμοσύνη

  1. Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες συναντώνται κυρίως σε διάφορες φυσικές πηγές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά και τα όσπρια. Αυτές οι φυσικές πηγές θα βοηθήσουν στις συχνές κινήσεις του εντέρου. Ο χυμός δαμάσκηνου μπορεί να σας βοηθήσει ως φυσικό καθαρκτικό, αν είχατε και πιο πριν προβλήματα με τη δυσκοιλιότητα. Τρώγοντας λίγα δαμάσκηνα τη μέρα μπορείτε να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη.

  1. Κάντε λίγη γυμναστική

Ένα από τα οφέλη της άσκησης είναι ότι βοηθά στις τακτικές κινήσεις το εντέρου. Δεν χρειάζεται να είναι κάποια έντονη σωματική άσκηση. Αν προσθέσετε λίγη κίνηση μέσα στη μέρα σας θα μπορέσετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια βόλτα με τα πόδια στη γειτονιά σας ή μερικά επιπλέον βήματα στη δουλειά σας, ή ακόμη και να χορέψετε με τον/την σύντροφο σας. Ή ακόμη, μπορείτε να κάνετε yoga για εγκύους.

δυσκοιλιότητα εγκυμοσύνη

  1. Προσέξτε την πρόσληψη ασβεστίου

Το υπερβολικό ασβέστιο μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Το ασβέστιο συναντάται σε πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, ιδιαίτερα στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν το παρακάνετε με το τυρί και το γάλα, ίσως το έντερο σας σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Οι ευαισθησίες σε ορισμένα φαγητά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Καταγράψτε τι τρώτε, προκειμένου να δείτε αν ορισμένα τρόφιμα (όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή η γλουτένη) επηρεάζουν τις ομαλές λειτουργίες του εντέρου.

Διαβάστε ακόμη:

Επικριτική μητέρα: Πώς να το αποφύγετε

Εργασία και μητρότητα: Tips για να τα συνδυάσετε