Εργασία και μητρότητα: Tips για να τα συνδυάσετε

μητρότητα

Η σύγχρονη γυναίκα, πέρα από όλα τα άγχη και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, συνδυάζει την εργασία με τη μητρότητα. Μέσα στη μέρα της, έχει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες της δουλειάς της, ενώ παράλληλα, οι υποχρεώσεις για την ανατροφή των παιδιών είναι μεγάλες. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σας έχουμε κάποιες συμβουλές, προκειμένου να καταφέρετε να συνδυάσετε ισάξια την εργασία με τη μητρότητα, χωρίς να χρειαστεί να επιλέξετε σε ποιο από τα δύο θα παραχωρήσετε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σας.

  1. Μην αφήσετε τους στόχους σας

Αν η καριέρα σας έχει μεγάλη σημασία για εσάς, μην αφήσετε τη μητρότητα να σταθεί εμπόδιο στους στόχους σας. Αν η δουλειά σας δίνει ευχαρίστηση, μην την παραμελήσετε Αν δουλεύετε για οικονομικούς λόγους, να είστε περήφανη για το γεγονός ότι μπορείτε να συμβάλλετε στην οικογένεια σας και να τις παρέχετε τα αγαθά που χρειάζεται. Αντί να αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να σας κατακλύζουν, επικεντρωθείτε σε όλα όσα μπορούν να μάθουν τα παιδιά σας, βλέποντας σας παθιασμένη για το επάγγελμα σας.

μητρότητα

  1. Όταν είστε σπίτι, αφιερώστε χρόνο στα παιδιά σας

Όταν είστε σπίτι, να είστε σπίτι. Αφήστε το κινητό σας στην άκρη και περάστε χρόνο παίζοντας με τα παιδιά σας. Βοηθήστε τα με τα μαθήματα του σχολείου και ρωτήστε τους για τη μέρα τους. Φάτε όλοι μαζί. Όχι μόνο τα παιδιά σας θα είναι πιο χαρούμενα, καθώς γνωρίζουν ότι όσο χρόνο έχετε, αποφασίζετε να τον περάσετε μαζί τους.

  1. Διαμορφώστε έξυπνα το χρόνο σας

Μερικές φορές φαίνεται ότι οι ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές. Επικεντρωθείτε στις δραστηριότητες που είναι πιο σημαντικές για εσάς και προσπαθήστε να αποβάλλετε από το πρόγραμμα σας αυτά που σας εξαντλούν.

  1. Αφήστε τη δουλειά στη δουλειά

Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο task, καθώς μπορεί κατά τη διάρκεια της μέρας να συμβούν γεγονότα τα οποία θα σας επηρεάσουν την ψυχολογία. Όσο γυρίζετε σπίτι, προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις σκέψεις σας. Θέστε ένα πλάνο με αυτά που θέλετε να κάνετε στο σπίτι και τον χρόνο που θέλετε να περάσετε με τα παιδιά σας. Κάντε ένα ντουζ μόλις γυρίσετε σπίτι. Θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις σκέψεις σας και να χαλαρώσετε.

μητρότητα

  1. Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνετε τέλεια

Μπορεί να βλέπετε στα social media εικόνες με μητέρες που παρουσιάζουν την «τέλεια» καθημερινότητα τους. Αντίθετα, εσείς προσπαθείτε συνεχώς να τα προλάβετε όλα. Φυσικά μην ξεχνάτε ότι η τέλεια καθημερινότητα δεν υπάρχει. Σταματήστε να είστε τόσο επικριτική με τον εαυτό σας και να τον συγκρίνετε με άλλους. Μόνο τότε θα μπορέσετε να βρείτε την ηρεμία μέσα σας και να ανταπεξέλθετε επάξια στις προσδοκίες σας.

  1. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας

Μπορεί να θεωρείτε ότι πρέπει να περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο με την οικογένεια σας. Ωστόσο, λίγος χρόνος για τον εαυτό σας θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για να μην παραμελείτε ούτε τη μητρότητα, ούτε την εργασία.

Σκεφτείτε τι μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορεί να είναι είτε μια βόλτα σε ένα ινστιτούτο αισθητικής, είτε να κάτσετε ένα ήσυχο πρωινό με συντροφιά ένα βιβλίο. Μπορεί να πάτε να περπατήσετε έξω στη φύση. Μην ξεχνάτε ότι πέρα από εργαζόμενη μητέρα είστε και γυναίκα. Και ως γυναίκα πρέπει να αφιερώνετε έστω και λίγο χρόνο στις δικές σας ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη:

Εργασία και μητρότητα: Tips για να τα συνδυάσετε

Εύκολα αλμυρά σνακ για την παραλία