Βήχας σε παιδί: 3+1 τρόποι ανακούφισης

βήχας σε μωρό παιδί

Ο βήχας είναι κάτι άβολο που πρέπει να αντιμετωπίσετε μια στις τόσες, ειδικά για ένα παιδί. Γνωρίζουμε ότι όταν βήχει αρκετά ένα παιδί, μπορεί να σας προκαλέσει άγχος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο βήχας μπορεί να του διακόψει τον ύπνο, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα από τον βήχα.

Disclaimer: Αν τα συμπτώματα επιμείνουν, ή συνοδεύονται κι από κάποια ακόμη, όπως πυρετό, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

  1. Δώστε του υγρά

Κρατώντας το παιδί σας ενυδατωμένο, είναι το μυστικό για να διατηρήσετε τη βλέννα σε κίνηση και να αποβληθεί εύκολα. Αν είναι αφυδατωμένο, οι εκκρίσεις που προκύπτουν από τη μύτη και τον λαιμό θα είναι ξηρές και επομένως θα είναι δύσκολο να αποβληθούν.

Θηλάστε ή ταΐστε το μωρό σας με τη φόρμουλα όσο συχνά χρειάζεται το παιδί σας. Οι ειδικοί λένε ότι τα έξτρα υγρά δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Ωστόσο, συστήνουν να διατηρήσετε τις απαιτούμενες ποσότητες. Για τα μεγαλύτερα μωρά, μπορείτε να συμπεριλάβετε νερό και χυμούς χωρίς ζάχαρη.

βήχας σε παιδί υγρά

 

  1. Δώστε του αλατούχες σταγόνες

Ένας άλλος τρόπος να υγρανθούν οι εκκρίσεις είναι να εφαρμόσετε αλατούχες σταγόνες στη μύτη του μωρού. Πώς σχετίζεται ο βήχας σε ένα παιδί με τη μύτη; Με το κρυολόγημα έχει αρκετή.

Η βλέννα σε μια παιδική μύτη μπορεί να ταξιδέψει στο πίσω μέρος της μύτης και του λαιμού και να προκαλέσει φλέματα. Αυτό ερεθίζει τον λαιμό και προκαλεί ξηρό βήχα και έναν θόρυβο στον ανώτερο αεραγωγό. Μπορεί να παρατηρήσετε αυτόν τον θόρυβο μόλις ξυπνήσει το μωρό.

Χρησιμοποιείστε δύο με τρεις αλατούχες σταγόνες σε κάθε ρουθούνι λίγες φορές τη μέρα. Μπορεί να μην αρέσει η αίσθηση των σταγόνων στη μύτη του παιδιού σας, ή μπορεί να φτερνιστεί. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

βήχας σε παιδί αλατούχες σταγόνες

 

  1. Δώστε λίγο μέλι

Ανακουφίζει από τους πόνους και από τον βήχα. Δώστε στο παιδί σας ½ κουταλιά του γλυκού μέλι πριν από τον ύπνο. Προσέξτε. Αυτή η συμβουλή δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω από 12 μηνών, καθώς μπορεί να τους επηρεάσει στο στομάχι τους.

  1. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Η ενυδάτωση στον αέρα το κάνει πιο εύκολο στην αναπνοή. Αφήστε έναν υγραντήρα ανοιχτό στο παιδικό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακολουθήστε τις οδηγίες καθαρισμού στη συσκευή για να αποτρέψετε από τη μούχλα.

Διαβάστε ακόμη:

Φρουτόκρεμα: 2+1 λαχταριστές συνταγές

Μωρό και φουσκωμένη κοιλιά: 3+1 τρόποι ανακούφισης