Σβήστε τις ραγάδες πριν φορέσετε το μπικίνι!!

Λέιζερ, needling και γκάτζετ πρωταγωνιστούν στις θεραπείες με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα των ραβδώσεων.

Η απότομη ανάπτυξη, οι αυξομειώσεις του βάρους, αλλά και η μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος είναι οι βασικότερες αιτίες για την εμφάνιση ραγάδων. Στην αρχή αυτές είναι κόκκινες, ενώ στη συνέχεια γίνονται λευκές. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν πρόκειται για κάτι άλλο από μικρές ουλές, αφού σε εκείνα τα σημεία υπάρχει έλλειψη κολλαγόνου. Για να διεγείρουν την ανάπλασή του, οι ειδικοί προτείνουν τους παρακάτω τρόπους:

 

 

Με λέιζερ

 

Για τις κόκκινες ραγάδες, οι οποίες είναι καινούριες και αντιμετωπίζονται ευκολότερα, ο γιατρός Κωνσταντίνος Νεαμονιτός προτείνει συνεδρίες με λέιζερ Pulse Dye. Ο αριθμός των επισκέψεων που ίσως χρειαστούν είναι 1-3, μία ανά μήνα. Για τις λευκές αντίστοιχα, ο ειδικός προτείνει συνδυασμό μεσοθεραπείας με λέιζερ fractional. Η πρώτη γίνεται με ενέσεις με τις οποίες εισάγονται στην προβληματική περιοχή ουσίες που προσφέρουν σύσφιγξη και ανάπλαση των εσωτερικών δομών του δέρματος, δηλαδή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν μπορεί να είναι μεγαλύτερος, ενώ το αποτέλεσμα στις λευκές δεν θα είναι τόσο καλό, αφού οι γιατροί σπάνια μιλούν για εξάλειψη. Το κόστος της συνεδρίας ξεκινά από € 150.

 

 

Με needling

 

Τα τελευταία χρόνια το needling αποδεικνύεται μια διαφορετική εκδοχή της μεσοθεραπείας. Ο ειδικός αντί για βελόνες εφαρμόζει στην επιφάνεια του δέρματος ένα ρόλερ που φέρει δοντάκια. Σκοπός είναι ο τραυματισμός της επιδερμίδας με στόχο την περαιτέρω ανάπλασή της. Κλειδί της θεραπείας είναι η εφαρμογή κρέμας με βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει την αναπλαστική διαδικασία. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν είναι τουλάχιστον 4, 1-2 φορές το μήνα. Κόστος συνεδρίας: € 80.

 

Με needling στο σπίτι

 

Για εφαρμογή στο χώρο σας, υπάρχει ένα ειδικό ρόλερ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποιος που δεν είναι γιατρός. Πρόκειται για το Cosmetic Body Roller, το οποίο έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε 1 φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια να απλώσετε κάποιο καλλυντικό με βιταμίνες Α, C και Ε που δρουν αντιοξειδωτικά και αναπλαστικά. Το body roller χρησιμοποιείται ακόμα για προβλήματα κυτταρίτιδας και χαλάρωση, πάντα συνδυαστικά με αντίστοιχα καλλυντικά. Τα προϊόντα είναι Cosmetic Body Roller, € 170, και AVST A,C & E Body Οil έναντι € 59.