Μαύρα στίγματα: Αποχωριστείτε τα για πάντα!

Συνήθως τα μαύρα στίγματα δημιουργούνται στα λιπαρά, με τάση για ακμή δέρματα και είναι αποτέλεσμα κλειστών πόρων. Τα πιο συνηθισμένα σημεία που εμφανίζονται είναι η μύτη και το πιγούνι.

Δίνοντας σημασία σε απλά πράγματα μπορούμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση των μαύρων πόρων στο δέρμα μας:

  1. Επιλέξτε καθαριστικό προσώπου και ενυδατική κρέμα με βάση τον τύπο του δέρματός σας. Ιδιαίτερα εσείς που έχετε λιπαρό δέρμα.
  2. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που προκαλούν μαύρα στίγματα. Για παράδειγμα, γαλάκτωμα καθαρισμού, αντηλιακό, μέικ απ ή πούδρα. Τα προϊόντα αυτά «κλείνουν» τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρα στίγματα.
  3. Φροντίστε να κάνετε συχνά καθαρισμό προσώπου.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αποχωριστείτε τα μαύρα στίγματα εύκολα και ανώδυνα μόνες σας στο σπίτι!

  • Μετά από ένα ζεστό μπάνιο πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι  ρίξτε 5-6 κούπες νερό και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού. Αφού βράσει, τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε ένα τραπέζι και με μια πετσέτα στο πρόσωπο καθίστε από πάνω για 10 λεπτά. Έπειτα, τρίψτε απαλά τα μαύρα στίγματα με μια πετσέτα και πλύνετε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι.
  • Βράστε 3-4 κούπες νερό και προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα. Τοποθετείστε μια πετσέτα προσώπου πάνω στο κατσαρολάκι κι έπειτα βάλτε την πετσέτα στο πρόσωπό σας. Επαναλάβετε 5-6 φορές. Τρίβετε την περιοχή με τα μαύρα στίγματα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού πηγμένο γάλα (ξινόγαλα)  και ένα κουταλάκι του γλυκού ρυζάλευρο. Ξεπλένετε με κρύο νερό.
  • Τρίψτε μια πρέζα αλάτι με μια πρέζα από ένα μαλακό κομμάτι από σαπούνι γλυκερίνης. Με το μείγμα τρίβετε καλά την περιοχή με τα μαύρα στίγματα. Επαναλάβετε για μια εβδομάδα.
  • Πάρτε ένα κ.γλ. χυμό φύλλων κορίανδρου μαζί με ένα κ.γλ. ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη. Απλώστε το στο πρόσωπο το βράδυ πριν τον ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί. Επαναλάβετε για μια εβδομάδα.
  • Πάρτε ένα κ.γλ. χυμό λεμονιού και ένα κ.γλ. κανέλλα σε μορφή σκόνης. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο το βράδυ και ξεπλύνετε το πρωί.