Επίπεδη κοιλιά χωρίς γυμναστική;

κοιλιά

Οι γιατροί προτείνουν λύσεις που θα μας απαλλάξουν σε μεγάλο βαθμό από το αντιαισθητικό «σωσίβιο» και τη χαλάρωση.

Ακόμα κι αν δεν αρέσουν σε όλους τα εφαρμοστά T-shirts, κανένας δεν θέλει να εμφανιστεί στην παραλία με πρησμένη κοιλιά. Η εναπόθεση λίπους τοπικά σε μια κατά τα άλλα κανονική σιλουέτα είναι προβληματική λόγω της παθολογικής συσσώρευσης λιποκυττάρων. Για να λύσουμε το πρόβλημα, οι γιατροί παρουσιάζουν τις παρακάτω επιλογές:

Στο ιατρείο

Κρυολιπόλυση για μείωση πόντων: Η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θεωρείται η τελευταία καινοτομία στο χώρο της αισθητικής ιατρικής. Πλέον οι καινούριες συσκευές παγώνουν το λίπος αντί να το θερμαίνουν, κάνοντας τη διαδικασία πιο ευχάριστη. Ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Σάνδρης τονίζει: «Με μια συνεδρία μπορεί να επιτευχθεί μείωση του τοπικού λίπους 25%-30%. Το αποτέλεσμα θα αρχίσει να φαίνεται από την 3η έως την 9η εβδομάδα». Μετά τη θεραπεία ίσως παρατηρηθούν εκχυμώσεις που θα υποχωρήσουν σταδιακά. Το κόστος της συνεδρίας κυμαίνεται στα €350 μέχρι και το Μάιο.

Υπέρηχοι & μονοπολικές ραδιοσυχνότητες για σύσφιγξη: Αν έχετε χαλάρωση στην κοιλιά, οι πιο σημαντικές θεραπείες που γίνονται αυτή τη στιγμή για σύσφιγξη είναι με ραδιοσυχνότητες και υπερήχους. Ορισμένα μηχανήματα, όπως το CoaxMed, ενσωματώνουν και τις δύο για καλύτερο αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, ο κ. Σάνδρης επισημαίνει ότι με μια τέτοια συσκευή μπορεί να χρειαστούν 3-4 θεραπείες. Το κόστος της συνεδρίας είναι περίπου €250 μέχρι και το Μάιο. Εναλλακτικά, μια πιο οικονομική επιλογή είναι οι υπέρηχοι με κόστος €80-€100/συνεδρία. Συνολικά θα χρειαστούν 4-6 επισκέψεις.

Στο χειρουργείο

Κοιλιοπλαστική κατά της χαλάρωσης: Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης αναφέρει ότι η επεμβατική αυτή μέθοδος ενδείκνυται για τη χαλάρωση στην κοιλιά. Πώς γίνεται; «Αφαιρούμε το λίπος και το δέρμα που περισσεύουν και μετακινούμε τον αφαλό στη νέα θέση. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και ο χρόνος αποθεραπείας 2 εβδομάδες». Για 3-4 εβδομάδες οι ασθενείς φορούν έναν ελαστικό κορσέ, ενώ λίγες μέρες μετά την επέμβαση μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Το κόστος κυμαίνεται στα €4.500-€5.000.

Λιπογλυπτική κατά του τοπικού πάχους: «Η λιποαναρρόφηση γίνεται σχετικά επιφανειακά με λεπτές κάνουλες με σκοπό να αφαιρέσει το περιττό λίπος μέσα από δύο τομές, σε περιπτώσεις που η χαλάρωση δεν είναι μεγάλη. Για λίγες μέρες υπάρχουν πρήξιμο και μελανιές» περιγράφει ο κ. Γαϊτάνης. Οι ασθενείς φορούν ειδικό κορσέ για 3 εβδομάδες. Το κόστος της επέμβασης κυμαίνεται στα €3.000-€3.500.

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.