Θεραπείες για τέλειο πρόσωπο και σώμα σε 1 μήνα

θεραπείες

Επαναφέρετε τη λάμψη και τη φρεσκάδα στο δέρμα σας και πείτε «αντίο» στην πρησμένη κοιλιά, την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και το τοπικό πάχος. Ανακαλύψτε τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για… ολική μεταμόρφωση λίγο πριν τις διακοπές.

H φροντίδα της επιδερμίδας μας το καλοκαίρι δεν πρέπει να ατονεί. Αυτή την εποχή το πρόσωπο διψά για ανανέωση, ενυδάτωση και θρέψη, γι’ αυτό η κατάλληλη περιποίηση, η αντιηλιακή προστασία και η τόνωση με βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της νεανικής όψης του. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καλοκαιριού όμως είναι το σώμα: η διάθεσή μας ορίζει να ντυθούμε πιο ανάλαφρα, να εμφανιστούμε στην παραλία έστω και μία φορά με brazilian. 

Όσες από εμάς λατρεύουμε τη μόδα ας μη φοβηθούμε τα ανοιχτόχρωμα παστέλ ρούχα, ούτε τις διαφάνειες μέσα από τις οποίες διαγράφεται η σιλουέτα. Οι νέες τεχνικές στο ιατρείο είναι αρκετά ανώδυνες και μας δίνουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα μήνα να χωράμε σε πιο στενά ρούχα, να μην ντρεπόμαστε για την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες, να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά και, φυσικά, ανανεωμένο πρόσωπο που ακτινοβολεί. Από την άλλη, τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουν τα ινστιτούτα προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα και μάχονται τη χαλάρωση και το τοπικό πάχος με εξίσου ανώδυνο τρόπο. Φυσικά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν και δουλειά από εμάς: σωστή διατροφή, άσκηση και υγιεινό lifestyle. Ποιες είναι οι κινήσεις-ματ που μας προτείνουν οι ειδικοί για βελτιωμένη εμφάνιση;

θεραπείες

Πρόσωπο

Δώστε του τροφή

Επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων στο δέρμα και χαρίζουν λάμψη: ο λόγος για τα πίλινγκ τα οποία θεωρούνται παντός καιρού! Αυτή την εποχή τα χειμωνιάτικα, που γίνονται με πιο δραστικές ουσίες, παραχωρούν τη θέση τους στα καλοκαιρινά με πρωταγωνιστή το μανδελικό οξύ συνδυαστικά με βιταμίνες. Το χειμώνα τα πίλινγκ γίνονται σε μεγαλύτερο βάθος και δημιουργούν οξειδωτικό στρες, κάτι που επιδιώκουμε ώστε να έχουμε αυξημένη παραγωγή νέων κυττάρων. Αντίθετα το καλοκαίρι θέλουμε κάτι τέτοιο να γίνεται σταδιακά και ήπια, διότι η ηλιοφάνεια από μόνη της προκαλεί οξειδωτικό στρες. Το μανδελικό οξύ είναι ιδανικό γιατί δεν ερεθίζει το δέρμα και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. O ειδικός θα εισάγει σε βαθύτερες στιβάδες αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, αλλά και λιποϊκό οξύ (το τελευταίο ευνοεί την κυτταρική ανανέωση). Η μέθοδος γίνεται με ηλεκτροφόρηση, κατά την οποία οι ουσίες εισάγονται ανώδυνα στο δέρμα χάρη στη δύναμη του ιονισμού. 

Το πρωτόκολλο: Η διαδικασία γίνεται μία φορά πριν τις διακοπές. Το κόστος είναι € 80 για το πίλινγκ και € 150 για το συνδυασμό πίλινγκ-μη ενέσιμης μεσοθεραπείας. 

Αξίζει να γνωρίζετε: Η θεραπεία προσαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Σε μια κοπέλα με ακμή θα εφαρμοστεί μόνο το πίλινγκ, ενώ σε μια άλλη με εμφανείς ρυτίδες θα προστεθεί και υαλουρονικό οξύ στη μεσοθεραπεία. 

θεραπείες

Σώμα

Σμιλέψτε την κοιλιά

Το στρες και άλλοι παράγοντες, π.χ. ευερέθιστο έντερο, προκαλούν συχνά φούσκωμα, το οποίο υποχωρεί με έξυπνα τρικ. Τι συμβαίνει όμως όταν το πρόβλημα είναι το τοπικό πάχος; Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις γνωστές ενέσεις λιπόλυσης διαφοροποιούνται σταδιακά: το συστατικό-κλειδί που σπάει τις μεμβράνες των λιποκυττάρων θεωρείται πια το δεοξυχολικό οξύ, το οποίο περιέχεται στα συνηθισμένα ενέσιμα «κοκτέιλ» με φωσφατιδυλοχολίνη. 

 Έχει βρεθεί ότι η συγκεκριμένη ουσία είναι πιο αποτελεσματική από τις υπόλοιπες που χρησιμοποιούνται στη λιποδιάλυση. Γι’ αυτό πλέον οι ειδικοί την εισάγουν τοπικά μόνη της. Το πλεονέκτημα είναι ότι με αυτό τον τρόπο έχουμε λιγότερο πρήξιμο και τσούξιμο. Το υλικό εφαρμόζεται σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, μπράτσα.

Το πρωτόκολλο: 1 επίσκεψη ανά δύο εβδομάδες. Το κόστος κυμαίνεται στα € 300/συνεδρία.

Αξίζει να γνωρίζετε: Το Aqualyx είναι η μοναδική ενέσιμη θεραπεία λιποδιάλυσης που πήρε ευρωπαϊκή έγκριση, για τέτοια χρήση.

θεραπείες

Απαλλαγείτε από την όψη φλοιού πορτοκαλιού

Δεν υπάρχει μία αλλά πολλές θεραπείες για την κυτταρίτιδα. Αν ασκείστε -η αεροβική και το κολύμπι βοηθούν αρκετά-, ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά (γλυκά, πρόχειρο φαγητό κ.λπ.) και δεν καπνίζετε (εμποδίζει την οξυγόνωση των ιστών), είστε σε καλό δρόμο. Η καινούρια μέθοδος που εφαρμόζεται στη χώρα μας αξιοποιεί το οξυγόνο-όζον με σκοπό την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών. 

Η γιατρός το εισάγει στην προβληματική περιοχή με μια μικρή βελόνα και στη συνέχεια εφαρμόζει ειδικά οζονοποιημένα έλαια που ενισχύουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Το όζον έχει ιδιότητες που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία. Ακόμα, το οίδημα περιορίζεται μέσω λεμφικής παροχέτευσης (αποβολή τοξινών). Τι κάνει; Διασπά τις αλυσίδες των λιπαρών οξέων σε μικρότερες και με αυτό τον τρόπο βελτιώνει την υφή του δέρματος. Επίσης μειώνεται το βάρος στα πόδια όσων έχουν κατακράτηση. 

Το πρωτόκολλο: Ο αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών εξαρτώνται από το είδος και την έκταση της κυτταρίτιδας. Ενδεικτικά, αν αυτή είναι σε πρώιμο στάδιο, η διαδικασία με το όζον περιλαμβάνει συνολικά 6-8 επισκέψεις, μια ανά εβδομάδα. Αν είναι β’ βαθμού, χρειάζονται 10 συνεδρίες περίπου. Τέλος, αν το πρόβλημα είναι εκτεταμένο, η θεραπεία γίνεται 2 φορές την εβδομάδα και ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από 10 επισκέψεις. Το κόστος είναι € 100- 150/συνεδρία.

Αξίζει να γνωρίζετε: Παρατηρείται ερυθρότητα για λίγες ώρες και σπάνια μελανιά, γιατί η έγχυση γίνεται σχετικά επιφανειακά.

Λειάνετε τις ραγάδες

Η κακή ποιότητα κολλαγόνου σε συνδυασμό με την απότομη αυξομείωση του βάρους είναι οι κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση ραβδώσεων. Πρόκειται για ουλώδη ιστό στο δέρμα που αρχικά έχει κόκκινη απόχρωση και στη συνέχεια λευκή. Η μέθοδος που ακολουθείται στο ιατρείο και το ινστιτούτο αξιοποιεί τις ιδιότητες του needling: Αφού καθαρίσει την προβληματική περιοχή, η ειδικός χρησιμοποιεί το Cosmetic Body Roll Cit της Environ, ένα ειδικό ρόλερ με δοντάκια που εισχωρούν στο δέρμα.

Σκοπός είναι να το τραυματίσει ελάχιστα ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανάπλασης του κολλαγόνου. Ακολουθεί εφαρμογή προϊόντων με βιταμίνες Α, Ε και C για αντιοξειδωτική προστασία και αντιγήρανση, οι οποίες διεισδύουν σε βαθύτερες στιβάδες χάρη στο μικροτραυματισμό που έχει ήδη προκληθεί. Τα συστατικά προσφέρουν ανάπλαση και σφριγηλότητα και βελτιώνουν τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα. Ακολουθεί μασάζ για 10΄ και περιτύλιξη με μεμβράνη για 30’-40΄. 

Το πρωτόκολλο: Απαιτούνται 8-12 επισκέψεις, μία ανά εβδομάδα διάρκειας ’60. Το κόστος είναι € 110/συνεδρία. Πληροφορίες: Healthy Derma Clinics, τηλ.: 210 3210149.

Αξίζει να γνωρίζετε: Έρευνες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ και το ρόλο του στην πρόληψη της εμφάνισης ραγάδων.

Στο ινστιτούτο 

Ενυδατικό μασάζ με μέλι: Εμπειρία χαλάρωσης με μια αντιοξειδωτική περιποίηση που γίνεται με μέλι και αιθέρια έλαια για ενυδάτωση της επιδερμίδας. Διάρκεια θεραπείας: 50΄ή 80΄. Κόστος: Από € 80. 

 

Κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικου πάχους: Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία Valmont, είναι εφικτό μέσα σε ένα μήνα να φορέσουμε ρούχα ένα νούμερο μικρότερο χάρη σε μια νέα προϊοντική θεραπεία. Η ειδικός κάνει πίλινγκ στο σώμα για 30’ με κόκκους και έλαιο τριαντάφυλλου για ενυδάτωση. Συνεχίζει με μασάζ κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας διάρκειας 70’. Η θεραπεία Body Time Control περιλαμβάνει ακόμα εφαρμογή ορού αδυνατίσματος με καφεΐνη. Το κόστος ξεκινά από € 60 (μόνο το πίλινγκ) και φτάνει τα € 120 (μόνο το μασάζ) και € 140 (ολοκληρωμένη). 

 

Παγώστε το λίπος: Η μέθοδος LipoFreeze είναι μη επεμβατική και συνδυάζει αναρρόφηση για αποτελεσματική στόχευση του λιπώδους ιστού και ελεγχόμενη ψύξη που καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος των λιποκυττάρων. Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η μείωσή τους κυμαίνεται στο 25%-40% σε 2-4 συνεδρίες διάρκειας 30’-45’. Κόστος: € 150-€ 300/συνεδρία. 

Το κουίζ της κυτταρίτιδας

Για να δείτε βελτίωση στην όψη φλοιού πορτοκαλιού με διαδικασίες-εξπρές (μέσα σε ένα μήνα), οι γιατροί προτείνουν συνδυαστικές θεραπείες ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κυτταρίτιδα. Στο πρώτο δεν είναι πολύ ορατή και ο γιατρός συστήνει κρέμες με βάση την καφεΐνη (μην ξεχνάτε να κάνετε και μασάζ για να διεγείρετε τη μικροκυκλοφορία). Στο δεύτερο το πρόβλημα γίνεται εμφανές όταν πιέσετε το δέρμα με τα δάχτυλα, ενώ στο τελευταίο συνοδεύεται από πόνο. Εκτός από τις παραπάνω κατηγοριοποιήσεις, οι γιατροί εξετάζουν και το είδος της προτού αποφασίσουν για την εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση. 

 

Αν το πρόβλημα οφείλεται σε κατακράτηση υγρών, η κυτταρίτιδα ονομάζεται οιδηματώδης και αντιμετωπίζεται με μεσοθεραπεία (με βότανο melilotus, εκχύλισμα αγκινάρας κ.λπ.). Ταυτόχρονα κινητοποιούμε τη λέμφο (απομάκρυνση άχρηστων ουσιών) με μηχανικό μασάζ. Συνήθως οι αδύνατες γυναίκες έχουν οιδηματώδη ή ψευδοκυτταρίτιδα λόγω χαλάρωσης.

 

Στην τελευταία περίπτωση χρησιμοποιούμε και ραδιοσυχνότητες για σύσφιγξη. Από την άλλη, αν η γυναίκα έχει λιποματώδη κυτταρίτιδα και πολλά κιλά, θα προχωρήσουμε σε ενέσιμη μεσοθεραπεία (με καφεΐνη, φωσφατιδυλοχολίνη) και υπερήχους. Τέλος, αν η κυτταρίτιδα είναι ινώδης και η ποιότητα του κολλαγόνου στο δέρμα κακή, εισάγουμε τοπικά υαλουρονιδάση και εφαρμόζουμε ραδιοσυχνότητες. 

 

Αξίζει να γνωρίζετε: Η κυτταρίτιδα δεν θεραπεύεται, απλώς αντιμετωπίζεται!

Διαβάστε ακόμη: Θεραπείες σώματος στον δερματολόγο

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.