Θεραπείες μηρών για λεπτό και λείο αποτέλεσμα

θεραπείες μηρών

“Η απόκτηση λεπτών, γυμνασμένων και λείων μηρών αποτελεί στόχο κάθε γυναίκας σήμερα”.

Kείμενο: Εύα Τσάκου, Πλαστικός Χειρουργός email. etoffice@otenet.gr www.evatsakou.com

Πρώτο μέλημα και από πολύ νεαρή ηλικία πρέπει να αποτελεί η καλή διατροφή, η γυμναστική και η αποφυγή καθιστικής ζωής και αυξομείωσης του σωματικού βάρους. Η συντήρηση της καλής δερματικής κατάστασης με κρέμες υδατικές και αντικυτταριτιδικές, η αποφυγή ηλιοθεραπείας που καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, όπως και του καπνίσματος καθιστά εφικτή την βελτίωση της κατάστασης των μηρών ως ένα βαθμό. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις όπου είτε λόγω κακής κυκλοφορίας, είτε λόγω απώλειας ή πρόσληψης υπερβολικού βάρους, είτε λόγω έντονης κυτταρίτιδας και χαλάρωσης, είτε λόγω γενετικών δυσμορφιών χρειάζεται να παρέμβει ο ειδικός με διάφορες θεραπείες.

Μη επεμβατικές μέθοδοι.

Με τις μη επεμβατικές μεθόδους επιτυγχάνεται η λείανση, η σύσφιξη και η μείωση της διαμέτρου των μηρών με διάφορες συσκευές οι οποίες βασίζονται:

• Στην λεμφική αποσυμφόρηση (endermologie) ώστε να μειωθεί το οίδημα στους ιστούς και τα λιποκύτταρα.

• Στην διάσπαση ή συρρίκνωση των λιποκυττάρων (κρουστικά κύματα, IPL, υπέρηχοι, ραδιοσυχνότητες).

• Στην σύσφιξη του δέρματος με ραδιοσυχνότητες (bipolar, tripolar, thermage).

Ενέσιμες θεραπείες μηρών

Με τις επεμβατικές θεραπείες στις οποίες ανήκουν οι ενέσιμες θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο (μεσοθεραπείες) με διάφορες λιποδιαλυτικές και συσφικτικές ουσίες επιτυγχάνεται η σύσφιξη και η μείωση της διαμέτρου των μηρών βελτιώνοντας κατά πολύ και την κυτταρίτιδα.

θεραπείες μηρών

Επεμβατικές μέθοδοι

Για μέτριες και βαριές μορφές τοπικού λίπους καταλήγουμε σε χειρουργικές μεθόδους, που γίνονται με τοπική ή γενική αναισθησία σε οργανωμένο χειρουργείο, όπως είναι η λιποα- ναρρόφηση η οποία μπορεί να συνδυαστεί με διάφορους τύπους laser. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος και εκτελείται μόνο για τη διόρθωση τοπικών αποθεμάτων λίπους. Επίσης με χειρουργική επέμβαση διορθώνεται η μεγάλη χαλάρωση της έσω και έξω επιφάνειας των μηρών που προκύπτει από μεγάλη απώλεια βάρους οπότε αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα. Μειονεκτήματα της μεθόδου είναι οι σημαντικές ουλές.

Τέλος στην τελειοποίηση της καλής εικόνας των μηρών συντελεί η απομάκρυνση των ευρυαγγειών, εάν υπάρχουν, με laser ή σκληρηντικές ενέσεις και των ανεπιθύμητων τριχών με laser. Οι μηροί λόγω της ανατομικής κατασκευής τους θεωρούνται γενικά από τα δυσκολότερα να διορθωθούν σημεία του σώματος. Οι συνδυασμοί όμως των ανωτέρω θεραπειών μπορούν να δώσουν ένα ικανοποιητικό και όμορφο αποτέλεσμα.

 

Οι μηροί λόγω της ανατομικής κατασκευής τους θεωρούνται γενικά από τα δυσκολότερα να διορθωθούν σημεία του σώματος.

 

Διαβάστε ακόμη: Θεραπείες για τέλειο πρόσωπο και σώμα σε 1 μήνα

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.