Πλαστική χειρουργική στο στήθος: Παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε

πλαστική χειρουργική στήθος

Στις μέρες μας, πολλές είναι οι γυναίκες που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση στο στήθος. Μάλιστα, η αυξητική στήθους αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε σε μια επέμβαση, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποιους παράγοντες, προκειμένου να γνωρίζετε τι περιλαμβάνει η επέμβαση, καθώς και τα στάδια της ανάρρωσης.

  1. Δε χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένες προσδοκίες

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε τις ίδιες προσδοκίες σχετικά με την τοποθέτηση του ίδιου μεγέθους ενθέματος σε σχέση με την φίλη σας ή το ίδιο σημείο των ουλών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας σε έναν πλαστικό χειρούργο, θα προχωρήσει σε ατομική εξέταση και αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι θα μετρήσει τις διαστάσεις του στήθους, του σώματος και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Με βάση όλα αυτά θα μπορέσει να κρίνει και να σας προτείνει το ιδανικό για εσάς μέγεθος στήθους, καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης των ενθεμάτων και των τομών για την αποφυγή της εμφάνισης επιπλοκών.

πλαστική χειρουργική στήθος αύξηση

  1. Κάποια πράγματα δεν διαρκούν για πάντα

Να έχετε στον νου σας ότι ίσως χρειαστεί η αντικατάσταση των ενθεμάτων κάποια στιγμή στο μέλλον. Ενώ τα πιο σύγχρονα ενθέματα έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από αυτά της προηγούμενης γενιάς, υπάρχει περίπου 1% πιθανότητα να υπάρξει η φθορά τους έπειτα από κάποια χρόνια. Ο FDA συστήνει να κάνετε μια μαγνητική τομογραφία ανά δύο χρόνια για τον έλεγχο ρήξης ενθεμάτων.

  1. Παύση της γυμναστικής για ένα μικρό χρονικό διάστημα

Έπειτα από την πλαστική χειρουργική στο στήθος, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Έπειτα από την αυξητική στήθους, είναι σημαντικό να μην ξεπερνούν οι καρδιακοί παλμοί τους 100 ανά λεπτό για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Έπειτα από δύο εβδομάδες, μπορεί να ξεκινήσει η ελαφριά άσκηση. Έπειτα από 4 εβδομάδες, μπορείτε να ξεκινήσετε πιο έντονη άσκηση, όπως και το να σηκώνετε βάρη. Ωστόσο, η άσκηση με επίκεντρο το στήθος συνίσταται να ξεκινήσει την 6η εβδομάδα έπειτα από την επέμβαση.

πλαστική χειρουργική στήθος αποτελέσματα

  1. Περιμένετε από τη βαρύτητα να δράσει

Όταν τοποθετούνται τα ενθέματα, τοποθετούνται μέσα στο στήθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μετακίνηση των ιστών στα ανώτερα τμήματα του στήθους. Εξαιτίας αυτού, πολλές γυναίκες νιώθουν ότι τα ενθέματα είναι πολύ ψηλά τις πρώτες μέρες έπειτα από την επέμβαση. Η αίσθηση αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική. Χρειάζονται περίπου 6-8 εβδομάδες για να «γεμίσει» το κάτω μέρος του στήθους και η θηλή να αποκτήσει την φυσική της κλίση.

  1. Αντίο σουτιέν

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δε θα πρέπει να φοράτε σουτιέν με μπανέλα, ή push up για τις πρώτες εβδομάδες έπειτα από την πλαστική χειρουργική στήθους. Η χρήση σουτιέν με μπανέλα ή ενίσχυση μπορεί να αποτρέψει την καλή ανάρρωση του στήθους, ή προβλήματα με την εξωτερική θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους με λίπος: Ποια είναι τα οφέλη;

Πλαστική στήθους: Οδηγίες για γρήγορη ανάρρωση

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.