Λαμπερή επιδερμίδα: 2+1 μύθοι και αλήθειες

επιδερμίδα λαμπερή

Η επιδερμίδα, για να είναι λαμπερή, χρειάζεται περιποίηση. Όσον αφορά τις online συμβουλές, υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες. Είτε αναζητάτε τα κατάλληλα προϊόντα για εσάς, είτε τον κατάλληλο τρόπο εφαρμογής τους, η απάντηση μπορεί να διαφέρει από σελίδα σε σελίδα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένοι μύθοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο ταξίδι της απόκτησης μιας καθαρής, λαμπερής επιδερμίδας. Εμείς νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάποιους από αυτούς.

  1. Το σαλικυλικό οξύ είναι σκληρό- Μύθος

Η λέξη οξύ μπορεί να ακούγεται κάπως τρομακτική. Στην πραγματικότητα, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στους περισσότερους τύπους της επιδερμίδας. Το σαλικυλικό οξύ αποτελεί μια καθιερωμένη μέθοδο για τον έλεγχο και τη θεραπεία της έξαρσης της ακμής. Συνήθως βρίσκεται σε συγκέντρωση μεταξύ 0,5-2% στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα προϊόντα καθαρισμού, οι ενυδατικές κρέμες και τα serum.

Ο δεύτερος λόγος που μπορεί να επηρεαστείτε από αυτό τον μύθο είναι επειδή το σαλικυλικό οξύ έχει «ξηρή φύση», αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα βήτα-υδροξύ και αγαπά τη λιπαρότητα. Συμβάλλει στην καταστροφή της υπερβολικής παραγωγής ελαίων στους πόρους. Στην κατάλληλη ποσότητα, το σαλικυλικό οξύ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας και μπορεί να βοηθήσει ενάντια στους μπλοκαρισμένους πόρους και την εμφάνιση ακμής.

επιδερμίδα καθαρισμός

  1. Πρέπει να αποφεύγετε την έντονη απολέπιση αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα- Αλήθεια

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε χρειάζεται να αποφεύγεται την καθημερινή απολέπιση, αξίζει να σημειωθεί ότι αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή αν νιώθετε ερεθισμένη την επιδερμίδα σας, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σκληρά προϊόντα απολέπισης μέχρι να ηρεμήσει η επιδερμίδα σας. Οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος, έχουν συνήθως ένα πιο ήπιο φράγμα της επιδερμίδας, που μπορεί να επιτρέψει τα αλλεργιογόνα να εισχωρήσουν στον οργανισμό και να προκαλέσουν, ή να χειροτερεύσουν την ευαισθησία. Η απολέπιση, ειδικά όταν εφαρμόζονται σκληρά απολεπιστικά προϊόντα, μπορεί να κάνει ακόμη πιο λεπτό αυτό το φράγμα της επιδερμίδας και να συμβάλλει στο να γίνει η επιδερμίδα ακόμη πιο ευαίσθητη. Κρατήστε απλή την skincare routine σας με απλά συστατικά που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να ηρεμήσει.

λαμπερή επιδερμίδα απολέπιση

  1. Όλα τα έλαια είναι κατάλληλα για τον κάθε τύπο επιδερμίδας- Μύθος

Δεν είναι όλα τα έλαια κατάλληλα για τον κάθε τύπο επιδερμίδας. Ορισμένες φόρμουλες είναι πολύ πυκνές για να εισχωρήσουν στο πρόσωπο της επιδερμίδας. Επομένως, δίνουν την όψη της λιπαρής επιδερμίδας. Άλλες, όπως το αιθέριο έλαιο λεβάντας, το tea-tree oil λειτουργούν σχεδόν σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Πριν τα εφαρμόσετε στο πρόσωπο, δοκιμάστε τα σε ένα μικρό σημείο στον καρπό ή το λαιμό για να δείτε αν είναι συμβατά με την επιδερμίδα σας.

Διαβάστε ακόμη:

Αφυδατωμένο δέρμα: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενάντια στις ρυτίδες