Θαμπό και κουρασμένο δέρμα; Υπάρχει λύση

δέρμα

 Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η ελλιπής διατροφή, όπως μας εξηγεί η Δρ.  Αναστασία Τζούμα Δερματολόγος –  Αφροδισιολόγος, ορμονικοί και κληρονομικοί παράγοντες οδηγούν συχνά σε θαμπό και λιπαρό ή ξηρό δέρμα. Είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αφορά όλες τις ηλικίες και εξίσου άνδρες και γυναίκες.

 

 • Πως αντιμετωπίζεται?

Η θεραπεία με τα άμεσα και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι η δερμοαπόξεση με μικρόκρυστάλλους.

 

 • Τι είναι η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους;

Πρόκειται για ένα είδος μηχανικού peeling το οποίο βασίζεται στην εκσφενδόνιση αποστειρωμένων μικροκρυστάλλων αργιλλίου ή κορουνδίου, που συγρόνως αναρροφώνται, στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής. Ετσι απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χώρις ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα ρύπους και σμήγμα. Στη συνέχεια ακολουθεί μασάζ με ειδικές κεφαλές, που βοηθούν τους μύες του προσώπου να χαλαρώσουν, διεγείρονται οι ινοβλάστες του χορίου, ενώ η φωτοανάπλαση με το μπλέ και κόκκινο φως συνεπικουρεί ώστε το δέρμα τελικά να αποκτήσει ξανά την χαμένη του λάμψη και σφριγηλότητα. Στο τέλος της συνεδρίας ο ιατρός σας επιλέγει την κατάλληλη μάσκα, με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας, την οποία και εφαρμόζει για 10 – 15 λεπτά. Οι μάσκες που προτιμώνται είναι κυρίως

 1. ενυδατική μάσκα άμεσης θρέψης
 2. μάσκα αργίλου κατά της λιπαρότητας και της ακμής
 3. μάσκα άμεσου lifting, πριν από κάποιο σημαντικό για εσάς γεγονός πχ γάμος

δέρμα

 • Ποιες είναι οι κύριες ενδείξεις της δερμοαπόξεσης;

Όλες οι περιπτώσεις θαμπού και κουρασμένου δέρματος, ανεξαρτήτως ηλικίας και δέρματος

 1. Φωτογήρανση
 2. Πανάδες, μέλασμα
 3. Ακμή, ουλές ακμής
 4. Λιπαρότητα, σμηγματόροια
 5. Ραγάδες
 6. Λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα

 

 • Είναι επώδυνη θεραπεία;

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι μια διαδικασία ειδική και ξεχωριστή για τον κάθε ασθενή. Είναι απλή, ανώδυνη διάρκειας 20-30 λεπτών και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

 • Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από την περίπτωση.

Μία μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα. Ωστόσο, για την διατήρηση νεανικού και φρέσκου δέρματος, χωρίς λεπτές ρυτίδες, λιπαρότητα και σμαγματόροια χρειάζεται ένα πρωτόκολλο 8 περίπου συνεδριών κάθε 2- 3 εβδομάδες.

 • Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία ;

Δεν χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις παρά μόνο αποφυγή μακιγιάζ την ίδια ημέρα μετά την θεραπεία. Ο ιατρός σας θα σας δώσει επιπλέον ειδικές συμβουλές για την δική σας επιδερμίδα ενώ η αντιηλιακή προφύλαξη είναι απαραίτητη σε όλους.

δέρμα

 • Ποιο είναι το κόστος της συνεδρίας;

Το κόστος της συνεδρίας είναι 80 ευρώ.

Άλλες θεραπείες που χησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό είναι το Laser Fraxel Restore , τα χημικά peelings  και φυσικά με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα η μεσοθεραπεία προσώπου και  η εφαρμογή του Restylane Vital.

Η ιατρός θα αξιολογήσει το πρόβλημα σας και θα σας προτείνει την καλύτερη θεραπεία ή το συνδιασμό αυτών για το καλύτερο, άμεσο και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Κείμενο: Τζούμα Αναστασία Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος