Αυξητική στήθους με αυτομεταμόσχευση λίπους

Τα νεότερα δεδομένα στην Πλαστική Χειρουργική εμπλουτίζουν συνεχώς την φαρέτρα των ιατρών με μεθόδους και τεχνικές που στοχεύουν σε βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος με όλο και πιο φυσικούς τρόπους. Πρόσφατα αναπτυχθείσα τεχνική αποτελεί αυτό που οι περισσότεροι ασθενείς αποκαλούν «δύο σε ένα» επέμβαση, δηλαδή η αυτομεταμόσχευση του λίπους μίας γυναίκας από την κοιλιά ή τα λεγόμενα «ψωμάκια» στον μαστό για φυσική αύξηση του όγκου του.

Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη διενέργεια μίας κανονικής λιποαναρρόφησης όπου ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα της κάθε γυναίκας, στην κοιλιακή χώρα, τους μηρούς ή τους γλουτούς και στην εν συνεχεία κατάλληλη επεξεργασία του. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ατραυματική κατά το δυνατόν συλλογή των λιποκυττάρων  ώστε αυτά να είναι κατάλληλα για τοποθέτηση στο μαστό.

Αυτό που οφείλει να τονιστεί είναι ότι μέσα στο λίπος μας υπάρχουν σε αφθονία κάποια κύτταρα που ονομάζονται βλαστοκύτταρα και τα οποία είναι κύτταρα υπεύθυνα για την επιδιόρθωση του σώματός μας, ένας ρόλος που ακόμα μας αποκαλύπτει την πληθώρα των πτυχών του. Μαζί λοιπόν με το λίπος μεταμοσχεύονται στον μαστό και άφθονα βλαστοκύτταρα τα οποία δρούν ευεργετικά στην προαγωγή κατάλληλων συνθηκών αποδοχής και επιβίωσης των λιποκυττάρων στο στήθος.

Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί η αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους που ούτως ή άλλως ενοχλούσε την γυναίκα στην περιοχή που το είχε εναποθέσει το σώμα της ακολουθεί η διαδικασία επεξεργασίας του, καθαρισμού του δηλαδή από ξένα στοιχεία.  Αυτό εξασφαλίζει ότι το λίπος που θα τοποθετηθεί στον μαστό αποτελείται μόνο από ενεργά και ζώντα λιποκύτταρα που είναι απόλυτα ασφαλές να τοποθετηθούν στο στήθος της γυναίκας όπου και θα προσληφθούν ιδανικά για να της δώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα που αυτή επιθυμεί και χρειάζεται. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αυτομεταμόσχευση λίπους στο στήθος έχει λάβει έγκριση ασφάλειας τόσο από τον Ευρωπαϊκό όσο και από τον Αμερικανικό Οργανισμό Υγείας (FDA).

Αφού λοιπόν καταλήξουμε να συγκεντρώσουμε το επεξεργασμένο καθαρό λίπος της ασθενούς μέσα από μία μικροοπή2 χιλιοστώνκάτω από το στήθος διασπείρεται αυτό σε όλον το μαστό γεμίζοντας κατάλληλα την περιοχή γύρω από τον μαζικό αδένα έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση του λίπους με την μέθοδο της χρήσης πολύ λεπτής κάνουλας (μακριά βελόνα που έχει αποστρογγυλεμένο ρύγχος) επιτυγχάνει τον ελαχιστότερο τραυματισμό του μαστού αλλά και την ουσιαστική απουσία μετεγχειρητικού πόνου στην περιοχή.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ανάρρωση από το διπλό αυτό χειρουργείο είναι ιδιαίτερα σύντομη και ανώδυνη ενώ το αποτέλεσμα για την ασθενή είναι εντυπωσιακό. Όχι μόνο έχουν φύγει όλες οι δύσμορφες περιοχές και έχει το κορμί σμιλευτεί ιδανικά αλλά στο ίδιο χειρουργείο έχει διορθωθεί και το στήθος με έναν φυσικό και απόλυτα αρμονικό τρόπο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η μέθοδος αυτή δίνει λύση και σε μια μεγάλη κατηγορία γυναικών που για οποιοδήποτε προσωπικό συνήθως λόγο δεν επιθυμούν την αποκατάσταση του στήθους τους με την χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Πράγματι παρά τις πραγματικά πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν το πόσο ασφαλή είναι τα ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας για το γυναικείο σώμα, μία μεγάλη μερίδα γυναικών μολονότι θέλει να διορθώσει το στήθος της δεν το αποτολμά γιατί δεν θέλει για οποιοδήποτε λόγο να έχει ενθέματα σιλικόνης. Αυτή λοιπόν η μερίδα γυναικών τώρα έχει την λύση που επιθυμούσε και σίγουρα η αύξηση του στήθους με το ίδιο το λίπος της ασθενούς είναι ότι το πιο φυσικό τόσο σαν νοοτροπία επέμβασης όσο και σαν αίσθηση από εκεί και μετά.

Οι γυναίκες που έχουν κάνει ήδη την νέα αυτή τεχνική καταμαρτυρούν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην συμπεριφορά και αντίληψη του στήθους μιας και αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική γιατί επιτρέπει στους χειρουργούς να πλάσουν το ιδανικό σχήμα στο στήθος και να πετύχουν πιο φυσικές και γλυκές καμπύλες.
Κείμενο: Μπουκουβάλας Ζήσης / Πλαστικός Χειρουργός
Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.