Το «λιφτ των μανεκέν»!

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα λίφτινγκ; Στα τριάντα είναι πολύ νωρίς, ενώ στα σαράντα η χαλάρωση δεν είναι ακόμη τόσο ορατή. Οι γιατροί τονίζουν ότι η ποιότητα του δέρματος είναι το βασικότερο κριτήριο.

Για παράδειγμα, για τα κορίτσια των τριάντα πέντε, των οποίων το δέρμα έχει σπάσει πρόωρα είτε επειδή είναι πολύ λεπτό είτε εξαιτίας του μη υγιεινού τρόπου ζωής (αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα κ.λπ.), τα οποία θέλουν κάτι δραστικό, υπάρχουν επεμβάσεις μίνι λιφτ για το άνω μέρος του προσώπου (μετωπιαίο λιφτ). Όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Ιωαννίδης, το λεγόμενο «λιφτ των μανεκέν» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη το 2010, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (ICAPS).

Απευθύνεται σε γυναίκες που δεν βρίσκονται ακόμα στην κατάλληλη ηλικία για λίφτινγκ (δηλαδή πριν τα 45-50) και ανορθώνει το μέτωπο, τα φρύδια και τα βλέφαρα. Η επέμβαση γίνεται μέσα σε 45’ με τοπική αναισθησία και η ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία. Ο γιατρός κάνει μικροσκοπικές τομές στο τριχωτό της κεφαλής και τα φρύδια, απ’ όπου εισάγει απορροφήσιμα νήματα, τα οποία θα ανορθώσουν τους ιστούς. Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ήπιου πρηξίματος και εκχύμωσης, που σταδιακά υποχωρούν.

Το κόστος του «λιφτ των μανεκέν» ανέρχεται στα € 1.000.