Η χαρά του… Dracula!

Αν το πρόσωπό σας μοιάζει με… ωκεανό από ρυτίδες, υπάρχει μια τεχνική που εφαρμόζεται στα ιατρεία τα τελευταία δύο χρόνια. Στην Αμερική ονομάζεται Dracula lift, επειδή βασίζεται στο δικό μας αίμα

Αρχικά ο γιατρός κάνει λήψη αίματος και διαχωρίζει το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά του. Στη συνέχεια το εγχέει στο πρόσωπο με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Η δερματολόγος Μαρία Καρδάση, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, τονίζει ότι ειδικότερα για την περιοχή γύρω από τα μάτια και για στοχευμένα σημεία, όπως οι ουλές και οι βαθιές ρυτίδες, δημιουργήθηκε το καινούριο needling Mcure, ένα «χοντρό στιλό», το οποίο με παλμικές κινήσεις τρυπά το δέρμα χάρη σε μια δέσμη από βελόνες.

«Παίρνουμε αίμα από τη γυναίκα, το φυγοκεντρίζουμε (γίνεται ειδική επεξεργασία) και επιλέγουμε το μέρος του που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια το ενδυναμώνουμε με χλωριούχο ασβέστιο, γιατί έτσι απελευθερώνεται ο αιμοπεταλιακός αυξητικός παράγοντας που ευθύνεται για την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής και την ανανέωση των ινοβλαστών.
Αφού τοποθετήσουμε με βελόνα το πλούσιο μείγμα κάτω από το δέρμα των περιοχών που μας ενδιαφέρουν, εφαρμόζουμε στην επιφάνειά τους το Mcure. Στη συνέχεια απλώνουμε τον ορό στην τραυματισμένη επιδερμίδα».
Το ερύθημα και το πρήξιμο διαρκούν περίπου πέντε μέρες και η γιατρός θα σας συστήσει λήψη αντιισταμινικού τις τρεις πρώτες. Το κόστος της τεχνικής Dracula lift, που βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος, ξεκινά από € 150 για μια μικρή περιοχή και φτάνει τα € 500 όταν εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο.