Πλαστική στήθους σε άντρες: Διόρθωση της γυναικομαστίας

πλαστική στήθους σε άντρες

Η πλαστική στήθους σε άντρες με στόχο τη μείωση του, πραγματοποιείται για τη διόρθωση του αρκετά ανεπτυγμένου στήθους (γυναικομαστία). Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανιστεί στον έναν ή και στους δύο μαστούς.

Η γυναικομαστία είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο που εμφανίζεται στους άντρες όλων των ηλικιών. Ο υπερβολικός ιστός του στήθους μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση στο στήθος, αλλά και να «τεντώσει» την περιθηλαία, δηλαδή την σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή. Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανιστεί στους άντρες όλων των ηλικιών. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών, αύξησης βάρους, κληρονομικών παραγόντων, ασθένειας ή χρήσης φαρμακευτικής αγωγής, συμπεριλαμβανομένης και χρήσης στεροειδών.

Η πλαστική μείωσης στήθους σε άντρες μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε ηλικία. Ωστόσο, είναι καλύτερο να πραγματοποιηθεί όταν το στήθος έχει αναπτυχθεί πλήρως. Οι έφηβοι μπορούν να επωφεληθούν από την επέμβαση. Ωστόσο, θα χρειαστούν επιπλέον θεραπείες σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανάπτυξη του στήθους.

Η γυναικομαστία μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική δυσφορία και να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση ενός άντρα. Ορισμένοι άντρες αποφεύγουν σωματικές δραστηριότητες, ή ακόμη και τη σεξουαλική δραστηριότητα για να κρύψουν την πάθηση τους.

Χειρουργική πλαστική επέμβαση στήθους στους άντρες

Για την μείωση στήθους χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι. Η μέθοδος που είναι κατάλληλη για τον κάθε ασθενή θα συζητηθεί ανάμεσα στον ασθενή και τον γιατρό πριν την επέμβαση.

Η γυναικομαστία μπορεί να αντιμετωπιστεί με λιποαναρρόφηση, χειρουργική αφαίρεση, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις με συνδυασμό των δύο μεθόδων. Στις περιπτώσεις που η γυναικομαστία είναι το αποτέλεσμα περίσσιου λιπαρού ιστού, μπορεί να χρησιμοποιηθούν κυρίως μέθοδοι λιποαναρρόφησης. Τι περιλαμβάνει όμως η κάθε μέθοδος;

πλαστική στήθους σε άντρες γυναικομαστία

  1. Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση περιλαμβάνει την επεξεργασία του υγρού στον ιστό και την τοποθέτηση της σε μια κάνουλα (έναν μικρό σωλήνα) μέσω μιας μικρής τομής. Η κάνουλα στη συνέχεια μετακινείται μπροστά και πίσω σε μια ελεγχόμενη κίνηση για τη χαλάρωση της περίσσειας λίπους. Στη συνέχει αυτό το λίπος αφαιρείται από τον οργανισμό μέσω αναρρόφησης. Παράγοντες όπως η ηλικία και η ελαστικότητα της επιδερμίδας είναι σημαντικοί ως προς την απόφαση σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λιποαναρρόφησης.

  1. Χειρουργική μείωση

Η χειρουργική μείωση στήθους συστήνεται όταν πρέπει να αφαιρεθεί ιστός του στήθους ή περίσσεια επιδερμίδας για να διορθωθεί η γυναικομαστία. Η χειρουργική μείωση είναι απαραίτητη αν η πρέπει να μειωθεί η περιθηλαία, ή αν η θηλή πρέπει να επανατοποθετηθεί στο στήθος. Οι περιοχές και το μέγεθος των τομών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση του στήθους και τη μέθοδο του χειρούργου.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία ανάρρωσης;

Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να αναρρώσετε πλήρως από την πλαστική μείωσης στήθους. Ίσως χρειαστούν μερικές ημέρες άδεια από τη δουλειά. Έπειτα από την επέμβαση το στήθος θα είναι ξηρό πρησμένο και με οίδημα για λίγες εβδομάδες. Θα χρειαστεί να φορέσετε έναν ελαστικό ιμάντα συμπίεσης για 1 ή 2 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση. Αυτό θα βοηθήσει στην στήριξη του στήθους όσο αναρρώνει.

Το διάστημα που διατηρήσετε τους επιδέσμους εξαρτάται από τον αριθμό που θα αναρρώνει η πληγή. Έπειτα από 1-2 εβδομάδες, τα ράμματα σας είτε θα διαλυθούν, είτε θα αφαιρεθούν. Θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και την άρση βάρους για περίπου 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Θα χρειαστούν περίπου 6 εβδομάδες μέχρι να μπορέσετε να επιστρέψετε και πάλι στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι ορατά έπειτα από 6 μήνες μετά την επέμβαση.

Διαβάστε ακόμη:

Μπότοξ για ημικρανίες: Πώς λειτουργεί;

Αποκατάσταση φρυδιών: Εμφύτευση με μέθοδο FUE

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.