Πλαστική δαχτύλων χεριού: Θεραπείες που περιλαμβάνει

πλαστική δαχτύλων χεριού

Τα δάχτυλα και τα χέρια είναι από τα σημεία του σώματος που πραγματοποιούνται οι περισσότεροι τραυματισμοί. Η πλαστική δαχτύλων, αλλά και του χεριού είναι αρκετά διαδεδομένη σε όσους έχουν υποστεί τραυματισμούς. Είναι αρκετά διαδεδομένη και σε όσους επιθυμούν την επαναφορά των δαχτύλων τους, τόσο για αισθητικούς, όσο και για λειτουργικούς λόγους. Οι στόχοι που έχει η πλαστική των χεριών, αλλά και των δαχτύλων του χεριού είναι η αποκατάσταση ενός δαχτύλου, κατάλληλο για χρήση, αλλά και με φυσιολογική όψη.

Για ποιους λόγους πραγματοποιείται πλαστική των χεριών και των δαχτύλων του χεριού;

Η πλαστική χειρουργική στα χέρια και τα δάχτυλα, με στόχο την επανόρθωση τους, πραγματοποιείται αν έχετε βιώσει κάποιο από τα παρακάτω:

  • Ακρωτηριασμός
  • Έγκαυμα
  • Γενετικές δυσμορφίες
  • Απόσπαση δαχτύλων ή ολόκληρου του χεριού
  • Τραυματισμός/Ατύχημα/Πτώση

πλαστική δαχτύλων χεριού επανορθωτική

Τι είναι η μεταφορά ιστών;

Η επανόρθωση των χεριών μπορεί να απαιτεί την μεταφορά των ιστών, είτε από το σώμα σας, είτε από έναν δωρητή. Στόχος είναι η επούλωση των μεγάλων τραυμάτων. Στόχος της επέμβασης είναι η σωστή επανατοποθέτηση των αιμοφόρων αγγείων στα χέρια για την κατάλληλη κάλυψη και επούλωση των χεριών και των δαχτύλων.

Τι είναι η μεταφορά δέρματος;

Πριν την αντικατάσταση της επιδερμίδας που έχει υποστεί ζημία, ο γιατρός θα αντλήσει τμήμα της επιδερμίδας από κάποια άλλη περιοχή του σώματος. Το μέγεθος, αλλά και το τμήμα της επιδερμίδας που θα αντληθεί από το σώμα εξαρτάται από τι πάχος χρειάζεται να έχει το σημείο που θα τοποθετηθεί το μόσχευμα.

Μόλις αντληθεί η νέα επιδερμίδα, το υλικό τοποθετείται στην περιοχή που βρίσκεται σε ανάγκη και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στο σημείο που υπάρχει ανάγκη. Ο χειρούργος σας θα δημιουργήσει ένα ράμμα με στόχο την αποφυγή πιθανών παρενεργειών, όπως κάποια μόλυνση.

πλαστική δαχτύλων χεριού μεταφορά δέρματος

 

Διαδικασία ανάρρωσης

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες έπειτα από την επέμβαση για τη γρήγορη ανάρρωση σας. Όπως συνηθίζεται και σε άλλες επεμβάσεις, θα πρέπει να αποφύγετε τις δραστηριότητες που απαιτούν έντονη άσκηση και κίνηση. Επιπλέον, ο γιατρός σας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδο σας. Θα σας ενημερώσει σχετικά με το πότε θα πρέπει αν επιστρέψετε στην εργασία, αλλά και στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική μύτης με λέιζερ: Μπορεί να διορθώσει τη μύτη;

Αποτυχημένη πλαστική επέμβαση; Πώς να το διαχειριστείτε

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.