Υαλουρονικό οξύ: Ποια είδη υπάρχουν;

υαλουρονικό οξύ είδη

Ποια είδη από υαλουρονικό οξύ μπορεί να υπάρχουν; Έχουν γίνει αναφορές στο παρελθόν για το υαλουρονικό οξύ και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το υαλουρονικό οξύ μειώνει την εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων, ενώ δεν αφήνει την ενυδάτωση να φύγει από τον οργανισμό. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα παραμένει ενυδατωμένη και λαμπερή. Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ έχει διάφορα είδη

Είναι όλα τα είδη το ίδιο;

Υπάρχουν περίπου 3 είδη από μόρια υαλουρονικού οξέος που τοποθετούνται στα προϊόντα περιποίησης:

  • Το υδρολυμένο υαλουρονικό οξύ (Hydrolysed hyaluronic acid)
  • Ακετυλιωμένο υαλουρονικό νάτριο (Sodium acetylated hyaluronate)
  • Υαλουρονικό νάτριο (Sodium hyaluronate)

Ίσως εντοπίσετε ότι το αγαπημένο σας ενυδατικό serum και ενυδατική κρέμα θα περιλαμβάνουν κάποια μόρια υλουρονικού οξέοος για επιπλέον αποτελεσματικότητα. Και τα 3 είδη μορίων από υαλουρονικό οξύ έχουν τις ίδιες ενυδατικές ιδιότητες και είναι υγραντικά. Μόλις τα εφαρμόσετε στην επιδερμίδα σας έχουν την ικανότητα να «τραβούν» την ενυδάτωση από το γύρω περιβάλλον και να την απορροφούν στην επιδερμίδα. Με αυτό τον τρόπο «κλειδώνουν» την ενυδάτωση στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας.

υαλουρονικό οξύ πόσα είδη

 

Διαφορές ανάμεσα στο υαλουρονικό νάτριο και το υαλουρονικό οξύ

Παρά το γεγονός ότι ονομάζονται και τα δύο υαλυρονικό οξύ στην αγορά έχουν κάποιες διαφορές. Το υαλουρονικό νάτριο έχει μικρότερο μοριακό βάρος και μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα πιο γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, το υαλουρονικό νάτριο είναι μια «αλατώδης» μορφή του υαλουρονικού οξέος και μπορεί να διατηρήσει 1.000 φορές το βάρος του στο νερό. Αυτό το καθιστά ένα πιο σταθερό μόριο για την προσθήκη σε προϊόντα περιποίησης, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να οξειδωθεί.

Έχει όμως ένα ελάττωμα. Όσο περισσότερη ποσότητα από αυτό υπάρχει στη φόρμουλα, μπορεί να αρχίσει να ξηραίνεται η επιδερμίδα. Προσπαθήστε να αποφύγετε προϊόντα με πάνω από 4% υαλουρονικό νάτριο για να αποφύγετε πιθανή εμφάνιση ξηρότητας. Εξαιτίας της σταθερότητας του χρησιμοποιείται στα προϊόντα περιποίησης μαζί με άλλα μόρια υαλουρονικου οξέος, ώστε να γίνει η φόρμουλα πιο σταθερή και αποτελεσματική στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Ποιο από τα είδη που έχει το υαλουρονικό οξύ είναι το καλύτερο;

Αυτή είναι μια περίεργη ερώτηση για να απαντηθεί, καθώς το να ξεχωρίσουν τα οφέλη από κάθε είδος είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται. Το πλεονέκτημα που έχουν και τα 3 είδη είναι η ικανότητα τους είναι ότι αναμιγνύονται αποτελεσματικά μαζί και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Επιπλέον, συγκεντρώνουν τη γύρω ενυδάτωση και συμβάλλουν στην προστασία και καλή λειτουργεία της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας.

υαλουρονικό οξύ serum είδη

 

Χρήση υαλουρονικού οξέος

Το να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε υαλουρονικό οξύ στην skincare routine σας είναι πιο απλό από όσο νομίζετε. Η χρήση του υαλουρονικού οξέος δεν έχει ηλικία και μπορείτε να δείτε πολλά αντιγηραντικά και ενυδατικά οφέλη.

Αν είστε πάνω από την ηλικία των 25 ετών και δεν βλέπετε κάποια ορατά σημάδια γήρανσης, χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ θα καθυστερήσετε την εμφάνιση ορατών σημαδιών γήρανσης.

Όσοι είστε μεγαλύτερης ηλικίας που έχετε παρατηρήσει κάποια σημάδια γήρανσης, ή την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, θα δείτε ότι το υαλουρονικό οξύ όχι μόνο αναζωογονεί την επιδερμίδα. Επιπλέον, καθυστερεί την αραίωση του δέρματος, την εμφάνιση ευαισθησίας, αλλά και στη συνολική εμφάνιση του προσώπου. Για όσο διάστημα η skincare routine σας περιέχει κάποιο προϊόν με υαλουρονικό οξύ, επωφελείστε από τα ενυδατικά αποτελέσματα αυτού του συστατικού.

Διαβάστε ακόμη:

Ρυτίδες στο λαιμό; Γεμίστε τες με υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά: Τι αποτέλεσμα έχει;