Ο πατέρας και η κόρη: Tips βελτίωσης της σχέσης

Έχει αποδειχθεί πως η σχέση που έχει ο πατέρας και η κόρη του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχική της υγεία και ευημερία όσο εκείνη μεγαλώνει. Παρά το γεγονός ότι η μητέρα θεωρείται το άτομο που εμπλέκεται περισσότερο στην ανατροφή των παιδιών, τα τελευταία χρόνια ο πατέρας έχει αρχίσει να έχει όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στα οικογενειακά ζητήματα. Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης ανάμεσα σε πατέρα και κόρη θα βοηθήσει τα κορίτσια να έχουν μια ομαλή μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία κι έπειτα στην ενηλικίωση. Πώς θα γίνει αυτό;

  1. Περάστε χρόνο μαζί

Ο πατέρας έχει τεράστια επιρροή στην κόρη του. Είναι απαραίτητο να αποτελεί ένα θετικό πρότυπο για εκείνη. Καλό είναι να περάσετε αρκετό χρόνο με την κόρη σας. Δεν έχουν σημασία οι δραστηριότητες που θα επιλέξετε. Σημασία έχει να δώσετε την αμέριστη προσοχή σας. Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, πηγαίντε μια βόλτα, ή διαβάστε μαζί.

ο πατέρας η κόρη αυλή

 

  1. Να είστε παρόντες όταν σας χρειάζεται

Να είστε κάποιος στον οποίο μπορεί να βασιστεί. Να παρακολουθήσετε τις σχολικές παραστάσεις, ή τους αγώνες και πιθανές παραστάσεις αν έχει χόμπι όπως κάποιο άθλημα, μουσική ή χορό. Βοηθήστε την με τα μαθήματα του σχολείου. Αφήστε στην άκρη το κινητό όταν σας μιλάει. Έτσι, θα γνωρίζει ότι θα είστε δίπλα της όταν σας χρειαστεί.

πατέρας κόρη δέντρο

 

  1. Δείξτε τα συναισθήματα σας

Ο καλός πατέρας δείχνει στην κόρη του ότι την αγαπάει. Πάρτε την αγκαλιά και παρηγορήστε την όταν κλαίει. Χρειάζεται να ξέρει ότι μπορεί αν βασιστεί σε εσάς όταν θα χρειάζεται κάποιον να την παρηγορήσει. Όταν θα νιώθει ασφαλής σε αυτό το πλαίσιο, ο δεσμός σας θα γίνει πιο ισχυρός και θα γνωρίζει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί. Πέρα από όλα τα άλλα, πείτε της ότι την αγαπάτε, ότι είστε περήφανοι για αυτήν.

ο πατέρας η κόρη βράχια

 

  1. Μείνετε συντονισμένοι με τη ζωή της όσο μεγαλώνει

Η σχέση που θα έχετε με την κόρη σας θα αλλάζει όσο μεγαλώνει και προχωράει προς την εφηβεία. Παρά το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερη, σας χρειάζεται ακόμη, όπως όταν ήταν μικρή. Προσπαθήστε να δείξετε ενδιαφέρον για τα πράγματα που απολαμβάνει. Ακούστε την μουσική που ακούει, ή προσπαθήστε να δείτε μαζί την αγαπημένη της σειρά. Είναι μια σημαντική περίοδος στη ζωή της και χρειάζεται να ξέρει ότι την στηρίζετε. Όταν έρθει να σας πει για την καθημερινότητα της, ακούστε την προσεκτικά. Αν ξέρει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί για τα μικρά πράγματα, θα σας εμπιστευτεί και για τα μεγαλύτερα.

  1. Μην σταματάτε να προσπαθείτε να διατηρήσετε τον δεσμό

Η διατήρηση του δεσμού που έχει ο πατέρας με την κόρη, δεν είναι πάντα εύκολος. Είστε από τα πιο σημαντικά άτομα στη ζωή της κόρης σας. Η αξία που δίνετε σε αυτή την σχέση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτήν η αξία που έχει για εσάς. Μπορεί αν μη συμφωνείτε με τις επιλογές ή τα ενδιαφέροντα της, αλλά αν την στηρίζετε, η σχέση που έχετε μεταξύ σας όσο περνάει ο καιρός θα δυναμώνει.

Διαβάστε ακόμη:

Ωραίοι άντρες: 6+1 ανασφάλειες που αντιμετωπίζουν

Συνήθειες που έχουν 7 επιτυχημένοι άνδρες