Μέλασμα στο πρόσωπο: Θεραπεία με IPL

μέλασμα στο πρόσωπο

Νιώθετε άσχημα για τα σκούρα σημάδια στο πρόσωπο σας; Αν έχετε απαντήσει ναι, δεν είστε μόνοι. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από διάφορες παθήσεις της επιδερμίδας, όπως το μέλασμα και ο υπερχρωματισμός. Δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο τα προϊόντα περιποίησης που κυκλοφορούν στην αγορά και τις κρέμες.

Αρκετοί πλαστικοί χειρούργοι, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αντιμετωπίζουν το μέλασμα και τις δυσχρωμίες του σώματος μέσω της θεραπείας IPL, θεραπεία έντονου παλμικού φωτός. Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται για τους ενήλικες με σημάδια από μέλασμα στο πρόσωπο και τον λαιμό τους.

Τι είναι το μέλασμα;

Το μέλασμα είναι μια πάθηση που προκαλεί καφέ ή γκρι κηλίδες στην επιδερμίδα. Για την εμφάνιση μελάσματος οφείλεται κυρίως η υπεριώδης ακτινοβολία από την έκθεση στον ήλιο, ορμονικές αλλαγές εξαιτίας της εγκυμοσύνης ή κάποια φαρμακευτική αγωγή. Γενετικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάζουν την εμφάνιση μελάσματος. Οι ασθενείς που αρχίζουν να πραγματοποιούν σκούρα σημάδια για πρώτη φορά, θα πρέπει να επισκεφθούν έναν γιατρό προκειμένου να γίνει μια διάγνωση μελάσματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σκουρόχρωμα σημάδια στο πρόσωπο μερικές φορές μοιάζουν με πιο επιβλαβείς παθήσεις της επιδερμίδας.

μέλασμα

Πώς λειτουργεί η IPL Θεραπεία

Έρευνα δείχνει ότι η συνηθισμένη θεραπεία IPL μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των σημαδιών από μέλασμα. Το έντονο παλμικό φως φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας για να διευθετήσει μικρές ατέλεια και ήπια με πιο μεγάλα σημάδια της γήρανσης. Μια τέτοιου είδους θεραπεία ενδείκνυται για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φθορά από τον ήλιο, τα σημάδια της ηλικίας και τους διεσταλμένους πόρους.

Η θεραπεία IPL είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία. Ενώ οι περισσότεροι βιώνουν μια μικρή δυσφορία, η θεραπεία είναι σύντομη. Ένας ειδικός θα καθαρίσει το δέρμα. Στη συνέχεια, θα περάσει μια φορητή συσκευή που εκπέμπει παλμούς φωτός. Ενώ οι περισσότεροι μπορεί να βιώσουν μια μικρή δυσφορία, η θεραπεία είναι σύντομη.

Πώς να επιταχύνετε την ανάρρωση

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές παρενέργειες από την θεραπεία IPL, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας. Η αρχική ερυθρότητα και ο ερεθισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορες κρέμες προσώπου που θα σας χορηγήσουν. Μια εβδομάδα μετά τη θεραπεία, η επιδερμίδα σας θα αρχίσει να ξεφλουδίζει.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προστατεύουν την επιδερμίδα τους φορώντας αντιηλιακό. Αν πειράξουν την περιοχή με τους ερεθισμούς μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον ερεθισμούς, ακόμη και μόλυνση. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανάρρωσης.

  • Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα
  • Αποφύγετε τις πολύ ζεστές θερμοκρασίες που μπορεί να κάψουν την ευαίσθητη επιδερμίδα
  • Εφαρμόστε αντιηλιακό με SPF τουλάχιστον 30

μέλασμα-ipl

Απολαύστε επιδερμίδα χωρίς μέλασμα

Η δυσχρωμία από το μέλασμα και τον υπερχρωματισμό θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση σας. Επιπλέον, σημάδια της γήρανσης μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας. Μια θεραπεία IPL συστήνεται όχι μόνο για τη θεραπεία ενάντια του μελάσματος, αλλά και για μια υγιή επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Ανισομαστία: Διόρθωση με πλαστική χειρουργική

Ανόρθωση μηρών: 4+1 τύποι πλαστικής χειρουργικής

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.