Μωρά και κουνούπια: 4+1 τρόποι προστασίας

μωρά τσιμπήματα κουνούπια

Τα κουνούπια, πέρα από τα ενοχλητικά τσιμπήματα, μπορούν να είναι και φορείς διαφόρων ασθενειών. Τα μωρά και τα κουνούπια έχουν μια ιδιαίτερη σχέση το καλοκαίρι, καθώς αποτελούν πόλο έλξης των κουνουπιών. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 6+1 απλούς τρόπους να προστατεύσετε το μωρό σας από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών.

  1. Προσοχή στο ντύσιμο

Ένας από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους να προστατεύσετε το μωρό σας από τα κουνούπια είναι να μειώσετε το μέγεθος της εκτεθειμένης επιδερμίδας στο δέρμα. Ντύστε το μωρό σας με ρούχα που καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος του σώματος. Επιλέξτε ελαφριά και βαμβακερά υφάσματα, προκειμένου να παίρνει αέρα η επιδερμίδα. Τα ρούχα επίσης θα πρέπει να έχουν χαλαρή εφαρμογή, καθώς τα κουνούπια μπορούν να τσιμπήσουν μέσα από τα στενά ρούχα.

Τα πιο μικρά μωρά μπορούν να φορέσουν και ολόσωμα φορμάκια. Αν ντύσετε το μωρό σας με κάποιο σετ, προσέξτε να είναι καλυμμένη η κοιλιά τους.

Τα χρώματα των ρούχων έχουν επίσης σημασία. Τα σκούρα χρώματα και τα floral σχέδια συνήθως αποτελούν πόλο έλξης των εντόμων. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα χρώματα. Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα θα κρατήσουν και δροσερό το μωρό σας.

μωρά και κουνούπια

  1. Επιλέξτε το σωστό απωθητικό κουνουπιών

Πλέον, υπάρχουν πολλών ειδών απωθητικά κουνουπιών στην αγορά. Πολλά από αυτά δρουν καλύτερα έπειτα από 2 ώρες από την εφαρμογή τους, ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν.

Ωστόσο, μη χρησιμοποιήσετε απωθητικά κουνουπιών σε μωρά μικρότερα από 2 μηνών. Για τα μωρά μεγαλύτερα από 2 μηνών, οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να χρησιμοποιήσουν προϊόντα με την χαμηλότερη δυνατή συγκέντρωση χημικών ουσιών.

Η πιο κοινή χημική ουσία είναι η N-diethyl-benzamide (DEB). Ορισμένα απωθητικά κουνουπιών περιέχουν και DEET. Μην εφαρμόσετε ένα απωθητικό κουνουπιών με περισσότερο από 30% DEET, ή IR3535 στο μωρό σας.

μωρά και κουνούπια

  1. Χρησιμοποιήστε δίχτυα και σίτες

Δίχτυ για τα κουνούπια

Τα δίχτυα για τα κουνούπια μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Το αρνητικό είναι ότι δεν έχουν παρενέργειες. Τοποθετήστε μια κουνουπιέρα στην κούνια του μωρού σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί και εφαρμοστεί σωστά. Ελέγξτε αν μπορούν να περάσουν κουνούπια.

Προμηθευτείτε μια κουνουπιέρα και για το καρότσι σας, ώστε να την έχετε για πιθανή χρήση στις απογευματινές σας βόλτες.

μωρά και κουνούπια

Σίτες για τα κουνούπια

Το καλοκαίρι οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Εγκαταστείστε σίτες στα παράθυρα και τις πόρτες, για να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα έντονα μακριά από το σπίτι σας, ώστε να έχετε όλες τις ώρες καθαρό αέρα στους χώρους του σπιτιού σας.

  1. Προσοχή στα αρώματα

Θα βρείτε μια ποικιλία από προϊόντα, από αρωματικά στικ, μέχρι κεριά και αρωματικά έλαια που απωθούν τα κουνούπια και χαρίζουν και ευχάριστο άρωμα στο σπίτι σας.

Ορισμένα αρώματα όπως το lemongrass, η σιτρονέλα, η λεβάντα, ο ευκάλυπτος, το κέδρο μπορούν να σας βοηθήσουν να απωθήσετε τα κουνούπια. Από την άλλη, τα λουλουδάτα και τα φρουτώδη αρώματα προσελκύουν τα έντομα.

Έχετε στο νου σας ότι τα κεριά, οι καυστήρες θυμιάματος, ή γενικότερα τα απωθητικά κουνουπιών μπορεί να φαίνονται ελκυστικά για ένα μωρό. Αλλά, αν τα ακουμπήσει, μπορεί να πάθει κάποιο έγκαυμα. Βεβαιωθείτε ότι θα τα τοποθετήσετε σε ένα σημείο δύσκολα προσβάσιμο για αυτά.

Προσπαθήστε ακόμη να περιορίσετε τη χρήση αρωμάτων, η προϊόντων με άρωμα στην ειδερμίδα. Επιλέξτε λοσιόν και προϊόντα χωρίς άρωμα.

μωρά και κουνούπια

  1. Μη βασίζεστε αποκλειστικά στις σπιτικές συνταγές και τα σπιτικά προϊόντα

Όσο βοηθητικά κι αν είναι ορισμένα σπιτικά προϊόντα, μερικές φορές μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά. Γι΄αυτό το λόγο, να έχετε πάντα μαζί σας και κάποια φαρμακευτικά προϊόντα σε περίπτωση που χρειαστούν. Επιλέξτε προϊόντα που εφαρμόζονται στο δέρμα, στα ρούχα ή στις κουνουπιέρες.

Διαβάστε ακόμη:

4+1 δραστηριότητες για διακοπές δίπλα στη θάλασσα με τα παιδιά

Φάρμακο για ψείρες: Frezyderm lice rep extreme spray