Mommy Makeover: Επαναφέρετε εύκολα το σώμα σας

γέννηση μωρού

Για πολλές γυναίκες, η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να αλλάξει το σώμα τους χωρίς η δίαιτα και η γυμναστική να μπορούν να βοηθήσουν. Τα προβλήματα εμφανίζονται συνήθως σε γυναίκες που γέννησαν δίδυμα ή ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία: λίπος στη μέση και τους γοφούς, χαλάρωση της κοιλιάς και ραγάδες, πτώση του στήθους, δύσμορφες ουλές μετά από καισαρική.

Η αντιμετώπιση:

Η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να βοηθήσει:

Η κοιλιοπλαστική αφαιρεί την «περίσσεια» του δέρματος κάτω από τον ομφαλό, συσφίγγει τους μύες του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος και βελτιώνει τις ουλές μετά την εγκυμοσύνη.

Η αύξηση με ενθέματα σιλικόνης θα «γεμίσει» το στήθος και η ανόρθωση θα αποκαταστήσει την πτώση ανασηκώνοντας τους μαστούς.

γέννηση μωρού σώμα

Η αιδοιοπλαστική (labial surgery or labioplasty or  labial reduction or vaginal tightening or vaginoplasty), θα αποκαταστήσει την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων που επιβαρύνονται με τον τοκετό.

Είναι δυνατόν να συνδυαστούν περισσότερες από μια επεμβάσεις χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο σε σχέση με εκείνες που γίνονται ξεχωριστά.

Είναι τέλος, προτιμότερο να τελειώσει μια γυναίκα με τις εγκυμοσύνες της και να περιμένει 6-12 μήνες μετά, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής.

Κείμενο: Δρ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, Πλαστικός Χειρουργός

http://www.drplastic.eu/index.html  [email protected]

Διαβάστε ακόμη:

Εγκαύματα: Πώς να τα αντιμετωπίσετε

Επανορθωτική χειουργική: Η άλλη πλευρά της πλαστικής χειρουργικής

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.