Νέο όπλο κατά της παχυσαρκίας.

Για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά χρειάζεται να προσέχουμε την διατροφή μας και να γυμναζόμαστε συστηματικά. Για περιπτώσεις όμως έντονης παχυσαρκίας, οι μέθοδοι αυτοί αποδεικνύονται συχνά ανεπαρκείς. Πολλές φορές ακόμη και όσοι επιλέγουν πιο δραστικές λύσεις, όπως είναι οι βαριατρικές επεμβάσεις για υπέρβαρους, δεν είναι σίγουροι πως έκαναν την πιο ασφαλή επιλογή, εξαιτίας των σοβαρών και αρκετές φορές μη αναστρέψιμων επιπλοκών που τις συνοδεύουν.

Αν, λοιπόν, έχετε δοκιμάσει αρκετά διαιτητικά προγράμματα προκειμένου να χάσετε βάρος χωρίς αποτέλεσμα, μια νέα μέθοδος απώλειας βάρους που ακούει στο όνομα Diet Tube έρχεται να σας βοηθήσει, ειδικά αν έχετε πολλά παραπανίσια κιλά. Πρόκειται για μια ιατρική θεραπευτική αγωγή που προβλέπει απώλεια 8-10% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος χωρίς νυστέρι! Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Απόστολο Γαϊτάνη και προσφέρει μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Diet Tube βασίζεται σε μία ειδική τεχνική διατροφής που οδηγεί σε απώλεια περίπου 10% του σωματικού βάρους μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα.

Το καινοτόμο αυτό σύστημα κατά της παχυσαρκίας αποτελείται από μία περίοδο 10 ημερών πρωτεϊνικής κετογενικής σίτισης, μέσω ενός λεπτού ρινογαστρικού σωλήνα, ο οποίος συνδέεται με μία μίνι αντλία που επιτρέπει την συνεχή έγχυση τροφής για 24 ώρες. Το Diet Tube αποτελείται από έναν πολύ λεπτό σωλήνα 2 χιλιοστών που εισάγεται στο στομάχι μέσα από την μύτη. Στερεώνεται πίσω από το αυτί και στη συνέχεια συνδέεται με μία μικρή ελαφριά αντλία, την οποία ο ασθενής έχει πάντα μαζί του, στερεωμένη κάπου στο πλάι της μέσης του τοποθετημένη σε ένα μικρό τσαντάκι. Στην αντλία αυτή συνδέεται η σακούλα με τα πρωτεϊνικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία ενγχύονται κατευθείαν μέσα στο στομάχι του ασθενή. Κατά τη διάρκεια της εντερικής σίτισης το Diet Tube προσφέρει απώλεια βάρους 8 με 10% για τους άνδρες και για τις γυναίκες 6 με 8%. Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται η μέτρια φυσική δραστηριότητα.

Πριν την εφαρμογή της θεραπευτικής αγωγής Diet Tube, ο ασθενής υποβάλλεται σε μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων, καθώς και σε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Μετά την πρώτη φάση με τον σωλήνα διατροφής, ο γιατρός παρακολουθεί τον ασθενή για άλλες δύο εβδομάδες. Παράλληλα εξειδικευμένος διαιτολόγος προτείνει ειδικό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης βοηθά στην απώλεια επιπλέον βάρους, αφού αφαιρεθεί ο σωλήνας.

Για όσους χρειάζεται να χάσουν πολλά κιλά η θεραπεία Diet Tube μπορεί να επαναληφθεί, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η περίοδος συντήρησης με το ισορροπημένο διαιτολόγιο. Οργανώνεται σε συνεργασία με τον γιατρό ένα πιο μακροπρόθεσμο & εξατομικευμένο πρόγραμμα κύκλων θεραπείας, για να επιτευχθεί απώλεια βάρους 40-45 κιλών σε περίοδο 5-6 μηνών περίπου.

* Ο Απόστολος Γαϊτάνης είναι ο μοναδικός ιατρός στη χώρα μας που εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο αδυνατίσματος Diettube (www.dietttube.com)

Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST