Το δοκιμάσατε; Σπιτική γρανίτα λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Τώρα που μπήκε ο Αύγουστος, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Η γρανίτα λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα του καλοκαιριού. Και όχι άδικα. Φυσικά, πολλές φορές μπορεί να γίνει ανάμειξη με την γρανίτα φράουλα ή τη γρανίτα καρπούζι. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια δροσιστική συνταγή για ανάλαφρη γρανίτα λεμόνι. Θέλετε να τη δοκιμάσετε;

Υλικά

  • Λίγο παραπάνω από ½ λίτρο νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 λεμόνια, το ξύσμα και τον χυμό τους
  • 1 λεμόνι, ροδέλες για το σερβίρισμα

γρανίτα λεμόνι

 

Εκτέλεση

  • Παίρνετε μία κατσαρόλα και ζεσταίνετε ελαφρώς το νερό.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια.
  • Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το αφήνετε να βράσει για ακόμα πέντε λεπτά.
  • Προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  • Σουρώνετε το μείγμα για να φύγει το ξύσμα από τα λεμόνια και το ρίχνετε σε ένα μεταλλικό μπολ.
  • Βάζετε το μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Προσοχή, δεν θέλουμε το μείγμα να πήξει εντελώς!
  • Βγάλτε τη γρανίτα από την κατάψυξη, χτυπήστε τη στο μίξερ και βάλτε την πίσω στην κατάψυξη.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές, ώστε να μην υπάρχουν τα ενοχλητικά κρυσταλλάκια στη γρανίτα σας και να πετύχετε απαλή υφή.
  • Πριν σερβίρετε τη γρανίτα, αφήστε τη για λίγο έξω από την κατάψυξη, ώστε να πάρει τη χαρακτηριστική ζουμερή υφή της.
  • Γαρνίρετε με τις ροδέλες του λεμονιού.

Πηγή: vita.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα με σολομό και πορτοκάλι

Υγιεινές προτάσεις για φαγητό στις διακοπές