Σχέση από απόσταση: Tips για να πετύχει

σχέση από απόσταση τηλέφωνο

Η σχέση από απόσταση είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Η χρήση της τεχνολογίας και η άνοδος των social media καθιστούν πιο εύκολη την επικοινωνία. Οι μέρες που δυο σύντροφοι έκαναν να μιλήσουν ή να βρεθούν καιρό έχουν φύγει για τα καλά. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να διατηρήσουν μια σχέση από απόσταση. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά tips ώστε να μπορέσει να πετύχει η σχέση από απόσταση.

  1. Ελέγξτε το πρόγραμμα σας

Διαφορετικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα, διαφορετικά ωράρια ύπνου, ή ακόμη και διαφορετικές ζώνες ώρας μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τα ζευγάρια που είναι αρκετά κοντά. Συχνά, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες προσαρμογές. Ποιες ώρες της μέρας μπορείτε να επικοινωνήσετε με μεγαλύτερη άνεση; Ποιος έχει το πιο ευέλικτο πρόγραμμα; Πώς σας φαίνονται τα αυθόρμητα μηνύματα; Προτιμάτε να έχετε μια συγκεκριμένη ώρα για να μιλήσετε; Ή θέλετε να ποικίλει από μέρα σε μέρα; Θέστε το πρόγραμμα σας και δείτε τι σας βολεύει. Βρείτε έναν ρυθμό και ένα πλαίσιο που να βολεύει και τους δύο, ή κάντε αμοιβαίους συμβιβασμούς ώστε να μην υπάρχει υπερβολική πίεση από κάποια πλευρά.

σχέση από απόσταση κοπέλα

  1. Μην βασίζεστε αποκλειστικά στην τεχνολογία

Πολλά ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση γνωρίζουν τα οφέλη της τεχνολογίας και τον τρόπο διατήρησης της επαφής. Βέβαια, καμιά φορά αυτό δεν επαρκεί. Χρειάζεστε και κάποιο αντικείμενο να σας θυμίζει τον/την σύντροφο σας. Κρατήστε κάποιο ρούχο του/της, ένα αντικείμενο που σας τον/την θυμίζει. Μην υποτιμάτε τη δύναμη του να λαμβάνετε κάτι από αυτούς. Ένα δώρο-έκπληξη, να στείλετε κάποιο γλυκό ή κάποιο πακέτο που να δείχνει ότι ενδιαφέρεστε το ίδιο. Αυτό θα δίνει χαρά και νέα πνοή στη σχέση σας. Αν το επιτρέπουν και οι αποστάσεις ή τα οικονομικά σας, προγραμματίστε συχνές επισκέψεις ο ένας στον άλλο, ή προσπαθήστε να βρεθείτε «κάπου στη μέση» έστω και για λίγες μέρες ή ώρες.

  1. Επικεντρωθείτε στην ποιοτική επικοινωνία

Όσο κι αν φανεί περίεργο, έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σχέση από απόσταση ίσως είναι πιο ευχαριστημένα με την επικοινωνία τους από αυτά που είναι γεωγραφικά μαζί. Αυτό συμβαίνει επειδή καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία. Επομένως, στοχεύουν να είναι ουσιαστική και ποιοτική. Αν έχετε σχέση από απόσταση, μπορεί αν έχετε την έλλειψη της συχνής και τακτικής επικοινωνίας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να στερείται από ποιότητα. Αν μιλάτε καθημερινά πριν τον ύπνο, σκεφτείτε για τα πιο σημαντικά θέματα της μέρας που θα θέλατε να μιλήσετε. Σκεφτείτε τον παράγοντα ότι δε θα είναι face to face η επαφή, οπότε κάποια σημάδια, όπως η γλώσσα του σώματος, ο τόνος της φωνής δε θα γίνονται εύκολα αντιληπτά. Βρείτε το κατάλληλο λεξιλόγιο για να πείτε αυτά που εννοείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι περνάτε τα σωστά και τα κατάλληλα μηνύματα.

σχέση από απόσταση skype

  1. Μην κάνετε υπερβολικά σχέδια για τη στιγμή που θα βρεθείτε

Μια σημαντική διαφορά που έχουν οι σχέσεις από απόσταση από τις υπόλοιπες είναι ότι, όταν βρίσκεστε από κοντά, δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος. Αυτό μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Θα θέλετε να αξιοποιήσετε όλο το χρόνο που θα έχετε μαζί και αυτό μπορεί να σας αγχώσει και τους δύο. Δε χρειάζεται να προγραμματίζετε την κάθε ώρα που θα περάσετε μαζί. Η οικειότητα και οι καλές στιγμές χτίζονται ακόμη και από τα πιο απλά πράγματα. Από το να δείτε μια ταινία μαζί στον καναπέ, μέχρι και το να τριγυρνάτε στην πόλη σαν τουρίστες. Αφήστε και λίγο χώρο ενδιάμεσα στις στιγμές που περνάτε μαζί. Φυσικά και θα θέλετε να βρεθείτε, αλλά θα θέλετε και λίγο χώρο να «αναπνεύσετε».

σχέση από απόσταση συνάντηση

  1. Εστιάστε στα θετικά και πιστέψτε σε αυτά

Η σχέση από απόσταση μπορεί κάποια στιγμή να σας κουράσει. Αντί να εστιάζετε στα αρνητικά, στοχεύστε στα θετικά. Επιπλέον, μπορείτε να θυμίζετε στον εαυτό σας τους τρόπους με τον οποίο εκτιμήσατε περισσότερο τον/την σύντροφο σας όσο είστε σε απόσταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα θετικά που μπορεί να έχει η απόσταση. Αυτό θα σας βοηθήσει και σε άλλες καταστάσεις της ζωής σας. Αποφύγετε να εστιάζετε στο πόσο άτυχοι είστε που δεν μπορείτε να βρεθείτε με τον/την σύντροφο σας απόψε, στο πόσο ωριμάζετε εσείς και μαζί σας και η σχέση σας.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτο ραντεβού: Συμβουλές να το απογειώσετε

Τι παρατηρείται όταν ένας άντρας αρχίζει να ερωτεύεται