Ποδήλατο γυμναστικής: 4+1 λόγοι για να αρχίσετε ποδηλασία

ποδήλατο γυμναστικής

Το ποδήλατο αποτελεί έναν ευρέως διαδεδομένο τρόπο γυμναστικής, ειδικότερα με την εξάπλωση του κορωνοϊού όχι μόνο στη χώρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πέρα από οφέλη στον οργανισμό, το ποδήλατο γυμναστικής έχει και άλλα οφέλη και για την ψυχολογία και την ψυχική υγεία. Ποια μπορεί να είναι αυτά;

  1. Βελτιώνεται η ψυχική υγεία

Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι είχαν ένα δραστήριο lifestyle, και μέρος αυτού ήταν και η άσκηση, είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής κατά 32% σε σχέση με τα άτομα που δεν ήταν δραστήριοι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση. Υπάρχει η απελευθέρωση αδρεναλίνης και ενδορφινών. Πέρα από αυτό, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση από την επίτευξη νέων στόχων.

Το ποδήλατο συνδυάζει την σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και την ανακάλυψη νέων τοπίων Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο είτε μόνοι σας, (και παράλληλα να έχετε χρόνο να επεξεργαστείτε τις ανησυχίες σας ή να απαλλαγείτε από αυτές), ή με παρέα ή ένα group.

ποδήλατο γυμναστικής παραλία

 

  1. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ποδήλατο κατατάσσεται στην αερόβια άσκηση. Η αερόβια άσκηση είναι γνωστή για τα οφέλη που παρέχει στο αναπνευστικό σύστημα, μειώνοντας της πιθανότητες εμφάνισης του κρυολογήματος. Η ήπια άσκηση μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας την παραγωγή των απαραίτητων πρωτεϊνών και «ξυπνώντας τα τεμπέλικα κύτταρα του οργανισμού». Αν χρησιμοποιείτε το ποδήλατο γυμναστικής κατά τις μετακινήσεις σας, γλιτώνετε χρόνο και από την κίνηση, αλλά και την επαφή με διάφορα μικρόβια που εντοπίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καλό μέσο πρόληψης για τον Covid έτσι;

ποδήλατο γυμναστικής δάσος

 

  1. Δυναμώνουν οι μύες

Η αντίσταση που υπάρχει στο ποδήλατο δε σημαίνει ότι απλά καίγεται λίπος. Σημαίνει ότι παράλληλα δυναμώνουν οι μύες, ειδικότερα της περιοχής των γλουτών και των ποδιών. Ωστόσο προσέξτε. Δε θα αναπτύξετε τα πόδια ενός sprinter, εκτός και αν αφιερώσετε ένα σημαντικό ποσοστό χρόνου. Αλλά τα πόδια σας θα έχουν μια όμορφη και τονισμένη όψη.

  1. Η άσκηση βελτιώνει τις δεξιότητες του προσανατολισμού

Σε μια εποχή που οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με τη βοήθεια του gps, η ανάγκη για τη βελτίωση του προσανατολισμού δεν είναι τόσο μεγάλη. Η άσκηση με το ποδήλατο, σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέα μονοπάτια και δρόμους, ενισχύοντας τους νοητικούς σας χάρτες και δίνοντας σας μια καλύτερη εικόνα σχετικά με τα σημεία του ορίζοντα.

ποδήλατο γυμναστικής

 

  1. Βελτιώνεται η σεξουαλική ζωή

Πολλοί ίσως γνωρίζατε ότι το σεξ είναι καλό, αλλά ίσως όχι ότι είναι καλό για τη συνολική σας υγεία. Το ποδήλατο, όπως αναφέραμε και πριν, γυμνάζει καλά ορισμένες μυϊκές ομάδες. Κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται και κατά τη σεξουαλική επαφή. Όσο πιο καλά είναι γυμνασμένοι οι μύες, τόσο μεγαλύτερης διάρκειας και καλύτερης ποιότητας θα είναι η σεξουαλική πράξη.

Διαβάστε ακόμη:

Κουρασμένα πόδια; 2+1 τρόποι ανακούφισης 

3+1 ασκήσεις για γλουτούς χωρίς εξοπλισμό