Κολύμπι: Τι προσφέρει στον οργανισμό

κολύμπι

Το κολύμπι αποτελεί μια διασκεδαστική δραστηριότητα που είναι αρκετά δημοφιλής τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Έχει την ικανότητα να προκαλεί ολική μεταμόρφωση των μυών και να χαρίζει μεγάλη δύναμη στο σώμα, ενώ αποτελεί ένα φυσικό χαλαρωτικό από τα άγχη της καθημερινότητας. Ποια είναι όμως, συνολικά, τα οφέλη που προσφέρει το κολύμπι στον οργανισμό;

  1. Γυμνάζει όλο το σώμα

Μέσα από το κολύμπι ενεργοποιούνται όλοι οι μύες του σώματος. Είτε κάνετε ελεύθερο κολύμπι είτε πεταλούδα, θα γυμνάσετε ταυτόχρονα όλο σας το σώμα. Επιπλέον, η άσκηση στο νερό ενεργοποιεί το σώμα να δουλέψει περισσότερο. Επομένως 30 λεπτά στο νερό ισοδυναμούν με 45 λεπτά άσκηση στο έδαφος.

κολύμπι

  1. Χαρίζει έναν υγιή οργανισμό

30 λεπτά κολύμπι για τρεις φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή είναι από τους καλύτερους τρόπους για να μείνετε γυμνασμένοι και υγιείς και να διατηρήσετε μια θετική στάση ζωής. Αν επιχειρήσετε να αρχίσετε κολυμβητήριο με τους φίλους σας θα είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό.

  1. Αποβάλλει το στρες

Είτε σας αγχώνει η δουλειά, είτε η καθημερινότητα σας, όλοι μας βιώνουμε περιόδους που απλά θέλουμε να τα παρατήσουμε όλα και να φύγουμε. Λοιπόν, σας έχουμε μια λύση. Το κολύμπι μειώνει τα επίπεδα του στρες καθώς και τις πιθανότητες για αυξημένο άγχος και κατάθλιψη, ενώ βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

  1. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών

Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί ένα καλό είδος καρδιαγγειακής άσκησης, 30 λεπτά στο νερό μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη από διάφορες ασθένειες όπως ιώσεις, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

κολύμπι

  1. Δυναμώνει το σώμα

Το νερό στηρίζει περίπου το 90% του σωματικού βάρους. Αν έχετε σπάσει το χέρι ή το πόδι σας, ή γενικότερα υποφέρατε από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό, το κολύμπι είναι ένας καλός τρόπος αποκατάστασης και ενδυνάμωσης του σώματος.

  1. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Η μη άσκηση, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την έλλειψη ενέργειας. 30 λεπτά στην θάλασσα ή την πισίνα ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας και ενεργοποιούν την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

κολύμπι

  1. Γυμναστική χωρίς ιδρώτα

Αν δε σας αρέσει καθόλου να ιδρώνετε, αυτό είναι το ιδανικό είδος άθλησης. Ως κολυμβητές δε θα νιώσετε ποτέ ιδρωμένοι, γιατί όσο σκληρά κι αν προπονηθείτε, το νερό θα σας δροσίζει συνεχώς.

Διαβάστε ακόμη: Θεραπεία για την ακμή: Τι μπορώ να κάνω μόνη μου;

Άσκηση και υγεία: 7 οφέλη για τον οργανισμό