Διάδρομος γυμναστικής: Tips για να γίνει διασκεδαστικός

διάδρομος γυμναστικής

Ο διάδρομος γυμναστικής αποτελεί ένα από τα βασικά όργανα σε ένα γυμναστήριο και ένα από τα βασικά είδη γυμναστικής. Αν και πολύ διαδεδομένος, ο διάδρομος γυμναστικής μπορεί καμιά φορά να γίνει βαρετός. Πώς θα μπορέσετε να αλλάξετε αυτό το συναίσθημα;

  1. Δοκιμάστε κάτι παραπάνω από το βασικό περπάτημα ή τρέξιμο

Εκμεταλλευτείτε το πλήθος των ρυθμίσεων που έχει ένας διάδρομος. Υπάρχουν για εσάς. Εναλλάξτε τη ρουτίνα σας αυξομειώνοντας την ταχύτητα ή καθορίστε διάστημα ταχύτητας για συγκεκριμένο χρόνο ή αποστάσεις. Χρησιμοποιήστε την κλίση για να κάνετε προσομοίωση πραγματικού εδάφους ή για να αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμη. Μην νομίζετε ότι έχετε περιορισμούς για την άσκηση σας στο διάδρομο γυμναστικής.

  1. Ακούστε μουσική

Ναι, είναι κλισέ, αλλά δε γινόταν να μην το εντάξουμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η μουσική θα σας ανακουφίσει από το αίσθημα της βαρεμάρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ακούν μουσική κατά τη διάρκεια της άσκησης τους προπονούνται πιο σκληρά. Η μουσική θα αυξήσει την απόδοση σας χωρίς καν να το καταλάβετε. Επιπλέον, η μουσική που έχει ρυθμό αυξάνει την ένταση της άσκησης. Τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να φανούν. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από τα μουσικά σας γούστα. Επιλέξτε τη μουσική που σας εμπνέει, ανεβείτε σε έναν διάδρομο και ξεκινήστε.

διάδρομος μουσική

  1. Ακούστε ένα podcast

Αποτελεί την εναλλακτική της μουσικής. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό και κάτι να απασχολήσετε το μυαλό σας, ένα podcast αποτελεί μια καλή επιλογή. Φυσικά, δε χρειάζεται να σχετίζεται με τη γυμναστική. Επιλέξτε κάποιο που σας κινεί το ενδιαφέρον.

  1. Δείτε ένα επεισόδιο σειράς ή κάποια βίντεο

Ούτε που θα το καταλάβετε για πότε πέρασε η ώρα. Δεν είναι τυχαίο που στα περισσότερα γυμναστήρια μπροστά από τον διάδρομο γυμναστικής υπάρχουν τηλεοράσεις. Επιλέξτε κάτι ανάλαφρο που θα σας κρατάει συντροφιά χωρίς να χρειάζεται να είστε πλήρως αφοσιωμένοι στην πλοκή. Μια κωμωδία αποτελεί μια καλή επιλογή.

  1. Γυμναστείτε με έναν φίλο

Οι φίλοι είναι ένας καλός τρόπος για να περνάει ευχάριστα η ώρα στο γυμναστήριο. Όσο είστε πάνω στο διάδρομο, μπορείτε να πείτε τα νέα σας. Θα δείτε ότι θα περάσει πιο γρήγορα η ώρα. Επιπλέον, θα μπορείτε να εμψυχώνετε ο ένας τον άλλον.

διάδρομος γυμναστικής τρέξιμο

  1. Προκαλέστε και άλλους που βρίσκονται στο διάδρομο

Όσο είστε στο γυμναστήριο με κάποιο φίλο, προκαλέστε τον να γυμναστεί λίγο πιο σκληρά. Ή, αν είστε μόνοι σας, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με αυτούς που βρίσκονται στους κοντινούς διαδρόμους. Δείτε αν μπορείτε να τους περάσετε. Ποιος θα αντέξει περισσότερο;

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε νέους φίλους ή απλά να συζητήσετε με όσους είναι στους δίπλα διαδρόμους. Ωστόσο, να έχετε στο νου σας ότι σε πολλούς δεν αρέσει η συζήτηση. Οι περισσότεροι θέλουν απλά να γυμναστούν. Επιλέξτε προσεκτικά. Αν θέλετε να «τεστάρετε» τα νερά, κάντε μικρές ερωτήσεις και δείτε πώς θα ανταποκριθούν. Μην πιέσετε τις καταστάσεις αν δείτε ότι δεν υπάρχει διάθεση για κουβέντα.

Διαβάστε ακόμη:

Φάκελος γλουτοί: 3+1 ασκήσεις γυμναστικής

3+1 ασκήσεις για πόδια με βάρη